JACU626 napisał(a):Kolega ma crx i twierdzi ze to najlepsze autko, w sumie każdy chwali to co ma ale roszypalo mu sie [jakie?] zawieszenie i na zrobienie wyliczył że trzeba 3,5 tyś zł – bez amortyzatorów.
O w morde, to to aż taka wielowahaczówka?????????
A tak odnośnie pytania, to zdaje mi się, ze wczesniej rozrusznik pisał nawet o mx6 GD (w zasadzie 626 coupe), przez co sugerował jakąs mniejszą kasę, jaką planował wydac na auto. Z tego, co wiem, to za zadbanego delSola trzeba dać "nieco" więcej niż za wspomniane wyzej auto. I wracamy do punktu wyjscia – proponuję, aby kolega rozrusznik podał wreszcie kwotę, w jakiej chce kupić auto, bo to w zasadzie warunkuje całą imprezę... Moze akurat się okaże, ze najlepszy będzie Misiek 3000GT albo RX7 lub jeszcze inny wynalazek?
A tak swoją drogą, to delSol jest jak dla mnie piekielnie małym autem, tam to jush nic nie da się upchnąc z tyłu, a i bagażnik siakiś taki malutki...., bardziej mi ten samochód pasuje do konfrontacji porównawczej np z małym Nissanem 100NX, bo jednak MX3 jest "z deka" większa, no chyba, ze to złudzenie łoptyczne
Heh, Rozrusznik – określ się chłopie, bo ja jush nie nadążam. Podaj barierę $$$ to moze ktoś coś doradzi, bo na razie to rozmowa jest o niczym, bo aut jest od groma, tak mazdy jak i nie mazdy i wiele można wziąć pod uwagę, tylko w sumie nie wiadomo za bardzo czego oczekujesz od auta i ile kcesz za nie zapłacić oraz jakie koszty utrzymania będą dla Ciebie bułką z masłem. Widzisz, byc moze dla Ciebie nie stanowi problemu brak bagażnika i brak miejsca z tyłu w takim del Sol, tak samo moze dla Ciebie nie stanowić problemu naprawa np takiego zawiasu tylnego za 3500PLN bez amorków. A może być tesh na odwrót. W związku z tym takie gadanie jest raczej mało wiążące i nie ma większego sensu.
Musisz sprecyzować oczekiwania oraz możliwości i dopiero potem mozna o czymś konkretnie rozmawiać.
A tak z innej beczki, to myslę, ze na naszym forum raczej mozesz się dowiedziec wielu informacji ale głównie na temat mazdy. Dlatego też informacji na temat modeli innych marek (np delSol-a) proponowałbym zasięgnąć na forach tychże innych marek. Aha, raczej odradzałbym tematy w stylu " MX3 vs CRX " itp. Nawet jesli obydwa modele byłyby takimi samymi ideałami, to i tak idę o zakład, ze np na forum mazdy mimo wszystko będzie przewaga wypowiedzi skłaniających ku MX3 i vice versa – na forum Hondy powiedzą, ze zdecydowanie delSol, bo MX3 jest taka siaka i owaka. Potem wejdź na forum Nissana i zapytaj: "Co wybrać – 200SX vs MX6 vs Prelude" i zgadnij co nissanowcy odpowiedzą....
Tak więc na Twoim miejscu odradzałbym takie zabiegi a jedynie zorientował się na poszczegolnych forach, co użytkownicy takich aut mają do powiedzenia na ich temat. Niech napiszą plusy i minusy tych aut, do tego jakąś kalkulację kosztów na podstawie własnych doświadczeń. A Ty po zebraniu wszystkich info zadecydujesz co kupić, spośród aut, które bierzesz pod uwagę. To chyba jedyne sensowne wyjscie. A tak swoją drogą, to podziwiam Cie za neutrealność. Widać, ze jeszcze nie jesteś zarażony bakcylem danej marki...
Pozdro
SM