Panowie może ktoś konkretnie odpowie bez zbędnych pytań ,, bo na pewno kaprysi mi EGR ''
Jak się zachowuje auto po zaślepieniu EGR ? Ja zamierzam to zrobić elektronicznie nie bawiąc się w żadne zaślepki.
Czy nie ma żadnych skutków ubocznych.
Wielkie dzięki za odpowiedzi.
Mazda 136km 2005r – EGR.
Strona 1 z 1
pp3722 napisał(a):Panowie może ktoś konkretnie odpowie bez zbędnych pytań ,, bo na pewno kaprysi mi EGR ''
Jak się zachowuje auto po zaślepieniu EGR ? Ja zamierzam to zrobić elektronicznie nie bawiąc się w żadne zaślepki.
Czy nie ma żadnych skutków ubocznych.
Wielkie dzięki za odpowiedzi.
u mnie w bj nie było
pp3722 napisał(a):A możesz powiedzieć coś więcej
coś więcej
pp3722 napisał(a):czy silnik głośniej pracuje
nie – przynajmniej ja różnicy nie zauważyłem (miałem dodatkowe wyciszenie)
pp3722 napisał(a):czy ta praca silnika się poprawiła
nie było różnicy
pp3722 napisał(a):jak reaguje przy wdepnięciu pedału gazu ?
auto przyśpiesza
Nie wiem czego oczekujesz od wyłączenia egr z obiegu. Jeśli osiągów to egr ma wpływ głównie na placebo. Przyrost będzie na granicy błędu pomiaru (ale będzie)
to są doświadczenia z bj – może niech się jeszcze wypowiedzą 6-tkowcy
Bo nie wiem czy kupić nowy EGR co nie mało kosztuje czy lepiej wyłączyć go całkowicie z obiegu w aucie.
Dlatego interesują mnie objawy jakie występują co drugiego rozwiązania, bo czytałem i czytałem ale zdania są podzielone.
A najważniejszą dla mnie kwestią jest to jak będzie się zachowywać MAGDA po takiej operacji.
Dlatego interesują mnie objawy jakie występują co drugiego rozwiązania, bo czytałem i czytałem ale zdania są podzielone.
A najważniejszą dla mnie kwestią jest to jak będzie się zachowywać MAGDA po takiej operacji.
- Od: 22 cze 2010, 21:05
Strona 1 z 1