Witam.
Obecnie jezdze E46 i powoli przymierzam sie do zmiany auta. Zastanawiam sie glownie nad nastepna E46 (po lifcie) lub Mazda 6.
Niestety, ogladalem kilka egzemplarzy Mazdy przed liftem i rozczarowala mnie jakosc foteli (szczegolnie widac to na fotelu kierowcy). Boczki oparcia odgniataja sie w duzym stopniu i czuc, ze gabka w srodku jest popekana. Znajomy sprowadzil ostatnio Mazde 6 z 2003 r. z przebiegiem 190 000 (100% pewny) i fotele wygladaly bardzo nieciekawie. Troche mnie to zniecheca do kupna, a auto bardzo mi sie podoba. Najbardziej chyba silnik, niby ma 120 KM, ale osiagi podobne – jak nie lepsze – lepiej ciagnie od dolu. Nowsza technologia jednak robi swoje.
Pytanie do uzytkownikow Mazd 6 po lifcie: Czy boki oparcia foteli dostaly jakies usztywnienie (lub twardsza gabke)? Czy tapicerka jest lepszej jakosci?
Mazda 6 po lifcie – czy poprawili fotele?
Strona 1 z 1
radius_bo napisał(a):Czy tapicerka jest lepszej jakosci?
W stosunku do szarej czy czarnej przed liftem?
Jeżeli oglądałeś szarą tapicerkę, to ta faktycznie jest fatalna. Czarna jest o wiele lepsza i trwalsza.
Ja mam 240kkm i jakoś nie widzę żadnych większych odgnieceń (a ważę sporo ponad setkę i zrobiłem tym autem 90kkm)
Chodzi mi o szara tapicerke. Sprawia naprawde kiepskie wrazenie. Bardzo cenie sobie Mazde jako marke, ale w tej kwestii to dala ciala. Dlatego, ze obecnie jezdze E46 i mam porownanie to ubolewam, ze w M6 nie zastosowali wlasnie takiego usztywnienia w boczkach oparcia foteli jakie ma BMka
Na marginesie: nie wiedzialem, ze przed liftem tez wychodzila ciemna tapicerka w M6...
Na marginesie: nie wiedzialem, ze przed liftem tez wychodzila ciemna tapicerka w M6...
- Od: 10 mar 2010, 22:59
radius_bo napisał(a):Chodzi mi o szara tapicerke. Sprawia naprawde kiepskie wrazenie. Bardzo cenie sobie Mazde jako marke, ale w tej kwestii to dala ciala. Dlatego, ze obecnie jezdze E46 i mam porownanie to ubolewam, ze w M6 nie zastosowali wlasnie takiego usztywnienia w boczkach oparcia foteli jakie ma BMka
mazda to przecież zwykłe auto , a bmw podobno należy do klasy premium, więc co tu się dziwić

radius_bo napisał(a):nie wiedzialem, ze przed liftem tez wychodzila ciemna tapicerka w M6...
No to już wiesz
Szara była najczęściej w wersjach gorzej wyposażonych (ale nie jest to normą).
Poza materiałowymi była też skóra i półskóra.
radius_bo napisał(a):wydaje mi sie, ze ma lepsza tapicerke materialowa.
Już Ci pisałem, że szara tapicerka jest najsłabsza jakościowo z tych jakie były montowane.
Niekiedy w autach z przebiegiem ledwo 100kkm wyglądała tak jakby miała grubo ponad 300kkm
Strona 1 z 1