Witam wszystkich serdecznie
Szukam dla siebie samochodu w granicach ~ 35 000 zł, wybór padł albo na Kia Cee'd albo na Mazdę 3,
jako, że wiadomo na jakim forum przebywam nie będę was zamęczał o pytania odnośnie pierwszego
samochodu, natomiast proszę o pomoc w "dopasowaniu" do moich potrzeb odpowiedniej Mazdy.
Z grubsza zastanawiam się nad silnikami 1.6 i 2.0 w benzynie oraz 2.0 w dieslu.
Auto najczęściej będzie użytkowane w mieście, liczyłem, że roczny przebieg wyniesie max 10.000 km,
będą długie okresy gdzie samochód będzie po prostu stał pod domem, ale 2-4 razy do roku jest
możliwość iż będę musiał nim robić trasę około 1500 km w jeden / dwa dni. I tu rodzi się moje pytanie
czy jest sens kupować diesla przy tym jak psują się elementy do tego typu silnika ?
przyznam szczerze, że wersja sport bardzo mi się podoba i takiej chyba będę szukał
Jestem typem osoby, która długo planuje zakup, aczkolwiek jeżeli już się na coś decyduje to wolę
dać odrobinę więcej wiedząc, że będzie mi służyć na długie lata i wiedząc, że będę mógł auto ulepszać/ tuningować w wybrany przeze mnie sposób. Także jest to zapewne zakup na jakieś 5-10 lat.
jakie są wasze opinie i sugestie ?
btw jeżeli jest ktoś z Dolnegosląska i znalazłby kiedyś czas mi pomóc sprawdzić auto ( osoba znająca się na rzeczy ) z chęcią nawiążę kontakt i oczywiście się odwdzięczę odpowiednio.
Mazda 3 hatchback – prośba pomoc w wyborze , ~ 35000 / Dolnyśląsk / 1.6,2.0 ?
Strona 1 z 1
Hi, przy takim przebiegu wyłącznie benzyna, inaczej możesz dołączyć do rzeszy niezadowolonych z nowoczesnego Diesla, który nie bardzo nadaje się na zatłoczone miasta. Dodatkowo w tej cenie raczej niemożliwe będzie kupienie dobrej mazdy3 z silnikiem 2.0 MZR-CD.
Co do silników benzynowych chyba już wszystko zostało napisane na forum i podsumowane w poradniku przedzakupowym
.
Co do linków, które podałeś, ceny są dziwne atrakcyjne, ale to już pozostawiam Tobie do przemyślenia. Mazda3 to nie KIA Ceed, i będzie Cię kosztować więcej w zakupie (ale też zapewne będzie lepiej trzymać cenę)
Co do silników benzynowych chyba już wszystko zostało napisane na forum i podsumowane w poradniku przedzakupowym

Co do linków, które podałeś, ceny są dziwne atrakcyjne, ale to już pozostawiam Tobie do przemyślenia. Mazda3 to nie KIA Ceed, i będzie Cię kosztować więcej w zakupie (ale też zapewne będzie lepiej trzymać cenę)
Speed napisał(a):proszę o zapoznanie się z regulaminem działu ( u góry strony) i poprawienie tematu zgodnie z nim. Czas 24h. W razie problemów służę pomocą na PW.
czytałem regulamin, czytałem też poprzednie tematy i jak było kilka aut to pozwalaliście na jeden temat
więc ?
ewentualnie może lepiej przenieść temat do działu moto, gdyż widzę, że tam są podobne pytania.
- Od: 27 paź 2011, 14:12
- Auto: Yamaha FZ6
Nie żebym był źle nastawiony do aut koreańskich, ale akurat kia ceed to wielki bubel, dziwie się że w ogóle porównujesz ją z M3. Polecam silnik benzyne 2.0, na taki mały przebieg to tylko benzyna, o dieslu nawet nie myśl, tym bardziej że ceny ON mają mocno zdrożeć po nowym roku.
- Od: 24 lut 2011, 16:10
- Auto: Mazda 3, 2.0 150 KM USA-spec
w związku z punktem regulaminu który brzmi:
8.5. Dalsze postanowienia
Przyjmuje się, iż na jeden wątek może przypadać tylko jedno ogłoszenie. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do zmiany tytułów wątków oraz usuwania wątków niezgodnych z regulaminem.
proszę o zastosowanie się do mojej prośby, gdyż odpowiedzi których udzielają osoby komentujące mogą być nie jasne. Może też się zdarzyć że ktoś zamieści jako nowy temat jeden z samochodów które Ty umieściłeś w swoim poście i jego temat zostanie usunięty jako dubel, bo nie będzie wiadomo gdzie szukać informacji o danym samochodzie.
dziękuję
8.5. Dalsze postanowienia
Przyjmuje się, iż na jeden wątek może przypadać tylko jedno ogłoszenie. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do zmiany tytułów wątków oraz usuwania wątków niezgodnych z regulaminem.
proszę o zastosowanie się do mojej prośby, gdyż odpowiedzi których udzielają osoby komentujące mogą być nie jasne. Może też się zdarzyć że ktoś zamieści jako nowy temat jeden z samochodów które Ty umieściłeś w swoim poście i jego temat zostanie usunięty jako dubel, bo nie będzie wiadomo gdzie szukać informacji o danym samochodzie.
dziękuję
Szkoda ze nie ma juz linkow bo zobaczylbym z ciekawosci co to za egzemplarze znalazles
.
Strona 1 z 1