Koszt przejazdu 1400km w dieslu
1, 2
Nawiązując do tematu. Koszt przejechania 1400km to oczywiście tylko samo paliwo. W moim przypadku 75% tras to jest miasto, reszta to trasa. Z DG na mazury, Okęcie czy Wrocław. No i dwa razy w roku wakacje. Teraz kierunkiem jest Czarnogóra. W eksploatacji diesla boję się jego zaniedbania przez poprzedniego właściciela. Te naprawy m.in, 2M, pompa, SCV (czytałem o wadliwych seriach). Przy PB jest inaczej. Jak wspomniałem wcześniej świece, przewody to nic w porównaniu do 2M. Okazji nie szukam, a na coś pewnego ciężko trafić. Do założenia LPG szukać 2,0 bez 'i'? Gaziarz odradzał mi te wersje. Dzieki za odpowiedzi, jest to dla mnie duża porcja konkretnych informacji przy przejściu z LPG ew na ON
- Od: 29 mar 2009, 01:44
Jeszcze mam jedno pytanie, ile da się zrobić KM M6 2.0 w Dieslu na pełnym baku. Interesuje mnie zasięg w mieście i na trasie, o ile to jest do zmierzenia. Dziś byłem się przejechać M6 2.0 16V oczywiście w benzynie i M6 2.0 diesel. Powiem tak, albo coś z benzyną było nie tak, bo nie było WOW. Natomiast diesel zaskoczył mnie pozytywnie. Kultura pracy silnika OK, cicho. Co do benzyny, to na dniach chcę się skontaktować z qplem, który ma M6 2.0 zagazowaną i bardzo sobie ją chwali.
dzieki!
dzieki!
Poochini napisał(a):Jeszcze mam jedno pytanie, ile da się zrobić KM M6 2.0 w Dieslu na pełnym baku.
Na trasie da sie 1000 zrobic
W miescie to juz gorzej ocenic. Duzo zalezy od długosci tras, pory roku.
Poochini napisał(a):Kultura pracy silnika OK, cicho.
Bo ten silnik cicho chodzi. Radyjko na 4 i silnika nie slychac
maselek napisał(a):PS.: Zapraszam do siebie przejedziesz się mają 6-tką z podpisu, innej nie będziesz chciał
Gdyby to było kombi, to czemu nie
Widziałem tę rudą na nadkolach. Masakra, auto młode, cacy, a nadkole przywitały się z rudą dość mocno. Z tego co wyczytałem, to była jakaś akcja serwisowa do wymiany? Czy raczej akcja u blacharza
Poochini napisał(a):Gdyby to było kombi, to czemu nie
Do zapraszam do siebie – kombi, diesel, 152KM i akurat do sprzedania
viewtopic.php?f=78&t=118570
Potrzebuję większe auto do firmy, to jedyny powód.
Zresztą nie stać mnie na utrzymywanie szóstki tylko po to żeby się nią przejechać w weekend
A czy drogo? No nie wiem
Zresztą nie stać mnie na utrzymywanie szóstki tylko po to żeby się nią przejechać w weekend
A czy drogo? No nie wiem
Auto super, ale cena – żona mnie zabije, bo szukałem auta do 20tyś
Słuchajcie, jest sprawa.
W piątek w Rybniku nagrałem sobie w 3 komisach- 3 mazdy 6. Mam do Was prośbę czy mógłby ktoś ze mną tam podjechać i ocenić dobrym okiem te auta? Koszta dojazdu itp pokryje. Ew gdzie mogę w serwisie przejrzeć te auta. Wszystkie 3 do diesle. Z żonką dziś porównywaliśmy M6 do Focusa II, i oczywiście M6 wygrała.
Dzieki za pomoc w tym temacie, mam nadzieje, że niedługo dołączę do grona klubowiczy mazda speed
W piątek w Rybniku nagrałem sobie w 3 komisach- 3 mazdy 6. Mam do Was prośbę czy mógłby ktoś ze mną tam podjechać i ocenić dobrym okiem te auta? Koszta dojazdu itp pokryje. Ew gdzie mogę w serwisie przejrzeć te auta. Wszystkie 3 do diesle. Z żonką dziś porównywaliśmy M6 do Focusa II, i oczywiście M6 wygrała.
Dzieki za pomoc w tym temacie, mam nadzieje, że niedługo dołączę do grona klubowiczy mazda speed
Poochini napisał(a):szukałem auta do 20tyś
Jedyne co mogę Ci w tej sytuacji poradzić, to rezygnacja z szóstki.
Za takie pieniądze wpakujesz się na minę i więcej będzie krzyku i lamentów niż radości z nowego auta ...
pozdr!
Grzyby napisał(a):Poochini napisał(a):szukałem auta do 20tyś
Jedyne co mogę Ci w tej sytuacji poradzić, to rezygnacja z szóstki.
Za takie pieniądze wpakujesz się na minę i więcej będzie krzyku i lamentów niż radości z nowego auta ...
Twoją reklamę na aucie, da się ściągnąć...
Poochini napisał(a): Pojechaliśmy obejrzeć ją i masakra
Niestety, takie realia.
Poochini napisał(a):Twoją reklamę na aucie, da się ściągnąć...
Dosłownie w 3 minuty – jak zupkę chińską

Poochini napisał(a):Witam ponownie
Po przestudiowaniu forum, zdecydowałem się na na silnik 2.0 i założę LPG.
MEGA dzieki za odpowiedzi, które naprowadziły mnie na wybór motora.
pozdrowienia!
Słuszny wybór, pozdrawiam
1, 2