Witam wszystkich. Mieszkam w UK dzis moja Mazda zostala uziemiona mianowicie zalozyli mi blokade na kolo i zostawili informacje ze samochod nie posiada oplaconego podatku( Road Tax Disc).
Mazda posiada wazny Tax do sierpnia tylko ze poprzedni wlasciciel mial prywatne tablice kiedy wykupowal Tax w momecie sprzedazy samochod dostal nowe tablice a na dysku wciaz widnieje poprzedni numer rejestracyjny. Czy ktos juz mial lub slyszal podobna historie i czy mam jakies szanse by nie poniesc kosztow sciagniecia tej blokady.
Blokada na kole w UK !!!
Strona 1 z 1
- Od: 23 lis 2010, 16:37
- Auto: Mazda 6 2.0 TS2 2007 Heatchback
I wszystko naszczescie skaczylo pomyslnie z matymi wybojami okazalo sie ze naprawde niemam tego tax'u, koles ktory sprzedal mi w komisie samochod nie poinformowal mnie ze poprzedni wlasciciel wycofal podatek w momecie sprzedazy samochodu i zostawil tax disc na szybie samochodu co spowodowalo zablokowanie Mazdy na jeden dzien. Naszczescie udalo mi sie nie poniesc kosztow sciagniecia blokady, trafilem na ludzi z ktorymi mozna pogadac i dojsc do kompromisu. Tak ze jesli nastepnym razem kupie samochod to sprawdze wszystko dziesiec razy zanim wyjade na droge.
- Od: 23 lis 2010, 16:37
- Auto: Mazda 6 2.0 TS2 2007 Heatchback
Strona 1 z 1