Nielegalne ksenony

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez krzych » 21 mar 2010, 14:19

No wlasnie z dwoch powodow wykopalem – bo sie ciagle na forum przewija o tych nielegalnych i nielegalnych... jeden to taki, ze lepiej miec wlasnie oswietlenie sprawne niz niesprawne, a durgi taki, ze smieszne te klotnie ogolnie, bo dobre ustawienie tak naprawde jest najwazniejsze, zwyklimy tez mozna oslepiac :)
Fajnie tam masz na tym wschodzie ;) (i to cholerstwo pozniej do nas przelazi... ;P)
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Forumowicz

Od: 18 sty 2009, 16:16
Auto: ex posiadacz M6 GY 2.0 CD 143 DPF – obecnie Mazdy brak

Postprzez Barthez » 21 mar 2010, 20:02

krzych napisał(a):Fajnie tam masz na tym wschodzie ;) (i to cholerstwo pozniej do nas przelazi... ;P)

narazie to siedze na zachodzie w belgii ( jak za kare – strasznie mi sie nie podoba )
co do xenonow w mx5 zmianilem – jest b. dodrze i nie oslepiam (soczewki)
hrv – po miesiacu jezdzenia tez zmienilem – swiatla opuszczam nizej regulatorem i jest ok
Forumowicz

Od: 11 kwi 2005, 19:05
Auto: Jest

Postprzez krzych » 21 mar 2010, 21:35

bartezm napisał(a):
krzych napisał(a):Fajnie tam masz na tym wschodzie ;) (i to cholerstwo pozniej do nas przelazi... ;P)

narazie to siedze na zachodzie w belgii ( jak za kare – strasznie mi sie nie podoba )
co do xenonow w mx5 zmianilem – jest b. dodrze i nie oslepiam (soczewki)
hrv – po miesiacu jezdzenia tez zmienilem – swiatla opuszczam nizej regulatorem i jest ok

W Belgii sie nie podoba? A tos mnie Pan zdziwil... wprawdzie nie bylem, ale toz to podobno bardziej zachodni narod niz sam zachod podczas zachodu slonca ;)

A na temat – opuszczanie ponizej "normy" tez jest niezdrowe. Mialem ustawione "po niemiecku" i jakies 2 tyg. temu nasz polski diagnosta opuscil mi po swojemu (pewnie w ramach akcji "bezpieczny Zenon" ;P) – i teraz g. widze ;P (za blisko toto swieci, jest wrecz niebezpiecznie gdy sie dobrze rozbujasz – zmusza do uzywania dlugich).

O – a tak przy okazji – da sie gdzies dorwac jakies parametry do ustawiania? (tabliczka zwymiarowana w mniejszej skali i odleglosc do ustawiania jej przy plaskim podlozu...) – bo chetnie bym ustawil poprawnie.
Zaufany warsztat: www.mazvagtech.pl
Z władzą nie polemizuję – i tak zawsze ma rację.
Mapy EU wschodnia i zachodnia 2010r do oryginalnej nawigacji Mazdy po liftingu
Najniższe notowane spalanie 5.2L, średnie 8L, maksymalne 12L.
Forumowicz

Od: 18 sty 2009, 16:16
Auto: ex posiadacz M6 GY 2.0 CD 143 DPF – obecnie Mazdy brak

Postprzez mcbeth » 22 mar 2010, 12:10

bartezm napisał(a):na wschodzie w dzisiejszych czasach nie miec xenona to wstyd (wiekszosc lad, moskwiczow, wolg itp to posiada)

W Polsce ta "kultura" także oddziaływuje na zbyt wielu. Zwłaszcza na takich, co to 90% przebiegów robią w świetle miejskich latarni. <glupek2>
2B || !(2B) ? by mcbeth
Obrazek
Forumowicz

Od: 12 lut 2007, 14:29
Auto: M6 GG1 MZR-CD 143KM '07 Active+ / Legacy 2.0R 165KM AT S-AWD '07

Postprzez Murray » 17 kwi 2011, 23:40

Ja u siebie wywaliłem bo jakby się trafił kapowaty Policjant to pewnie dowodzik out..
A tak mam normalne żarówki Osram NB i głowe spokojną...
....... BP ........
„Killswitch Engage – My Curse”
Forumowicz

Od: 12 mar 2007, 23:40
Auto: Mazda 323F BA-BP
1840cm3,114 KM