Uniwersalny moduł komfortu, ktoś testował??

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez TheGhost » 28 lut 2011, 19:25

Witajta! <faja>

Mam pytanie, czy ktoś z szanownych forumowiczów miał styczność z czymś takim co oferuje ta firma:
http://www.cubeelectronics.com/komfort.php
Akurat brakuje mi w mojej madzi doświetlania zakrętów, komfortowych kierunkowskazów, funkcji doświetlania drogi do domu (coming leaving home) a w tym module za 200 zł wszystko jest!

Rozmawiałem z gościem z tej firmy i powiedział, że montują to do różnych marek, nawet mercedesów, jaguarów i wszystko działa bez zarzutu, ciekawi mnie czy w naszych autach zadziałałoby, jak dla mnie byłaby to rewelacja! :D
Pozdro
Wcześniej:
Audi A6 Allroad, BMW X5, Ford Focus, Toyota Yaris, PKS, PKP i takie tam..
Początkujący

Od: 28 paź 2010, 19:39
Auto: Mazda 6 kombi 2.0 Diesel
Exlusive

Postprzez polak900 » 28 lut 2011, 20:13

ale czy to ma homologacje
Obrazek
Forumowicz

Od: 18 lis 2010, 20:00
Auto: M6 GH 2.0 MZR DISI Ex+
Subaru Legacy 2.0 D MY10

Postprzez TheGhost » 28 lut 2011, 20:18

Nie pytałem, a jakie ma to znaczenie dla użytkowania?
Chodzi o gwarancje?
Wcześniej:
Audi A6 Allroad, BMW X5, Ford Focus, Toyota Yaris, PKS, PKP i takie tam..
Początkujący

Od: 28 paź 2010, 19:39
Auto: Mazda 6 kombi 2.0 Diesel
Exlusive

Postprzez TALREP » 28 lut 2011, 21:03

Moje zdanie na ten temat jest następujące:

1. doświetlanie zakrętów – mam wątpliwości czy zwykłe światła przeciwmgielne mogą w świetle obowiązujących przepisów służyć do doświetlania zakrętów.
2. komfortowe kierunkowskazy – ojciec ma tak w focusie i mi osobiście to przeszkadza. Czasami chciałbym sobie tylko raz mignąć np. wyprzedzając rowerzystę tuż przed skrzyżowaniem.
3. comming home – co kto lubi, dla mnie to na dobrą sprawę średnio potrzebne, ale przynajmniej żadnej szkody nie czyni.
4.reverse guide – moim zdaniem funkcja trochę na siłę żeby podnieść atrakcyjność urządzenia (mnogość funkcji). Do tej pory zawsze wystarczały mi światła mijania.

podsumowując: Jesteś pewien, że tego potrzebujesz i faktycznie poprawia to twój komfort jazdy/użytkowania auta?
ObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 29 lis 2005, 16:30
Auto: była mazda 323f BG 1.6 1991r
jest toyota avensis T25 2.0 2003r