Zakup silnika czy remont starego?
1, 2
Na co zwrócić uwagę przy zakupie silnika ażeby wyjeżdżonego nie kupić są jakieś na to sposoby. Mazda 1.8 GE 94 chcę wymienić silnik również na 1.8 do 1995r. jakie części jeszcze zakupić z tego samochodu ażeby nie mieć problemów później przy odpalaniu. czy też w tym przypadku nie będzie problemów wyciągam stary – wkładam nowy, wszystko ma grać.
A jeśli bym wymieniał na silnik 1.8 z 1995r anglik, jak rozpoznać, ze to anglik, jakie mogę mieć trudności podczas wymiany, wówczas będę miał trudności z kablami do stacyjki?
A jeśli bym wymieniał na silnik 1.8 z 1995r anglik, jak rozpoznać, ze to anglik, jakie mogę mieć trudności podczas wymiany, wówczas będę miał trudności z kablami do stacyjki?
-
koniuk
Anglik ma gdzie indziej kierownice silnik jest ten sam wyjmujesz stary wkładasz nowy kupiony musi odpalić przecież to nie przeszczep nerki 
Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem! ;–)
ciężko kupić dobry używany silnik i ciężko go ocenić chyba, że już jest totalny złom to wtedy widać jeśli nie był myty
najlepiej zrobić remont swojego starego, albo kupić od kogoś znajomego i pewnego
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Kupić dobry używany silnik to tak jak trafić 6 w totka i to jeszcze bez palenia. Ja proponuję wyremontować ten co masz. Włożysz 2 tyś a silnik będzie żyleta i żadna najzdrowsza używka mu nie dorówna.
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
ja zdecydowałem się na remont, całość zrobiona w mazvagtech w Mysłowicach.
Kupowanie nowego to jak kupowanie kota w sześciu workach
Jakoś lepiej teraz mi psychicznie, jak wiem przynajmniej co mi pod maską gra.
Cierpliwości i szczęścia
m.
A i tak w ogóle, to wiesz... uzupełnij profil, użyj opcji szukaj i takietam.
Kupowanie nowego to jak kupowanie kota w sześciu workach
Cierpliwości i szczęścia
m.
A i tak w ogóle, to wiesz... uzupełnij profil, użyj opcji szukaj i takietam.
- Od: 24 mar 2008, 21:54
- Auto: Mazda 6 GG 2004 MZR-CD 136km
Mazda 6 GH 2011 2.2 Kirei 163km
Posiadam silnik 105 km 1.8 z 94r czy będzie pasował silnik, który powstał na przełomie '95 roku 90 km, czy trzeba wówczas zmieniać jakieś sterowniki . Występuje jakaś różnica w budowie silnika. Czy jak wezmę silnik z 90 km zamontuje do swojego auta będzie palił bez problemu.
-
koniuk
Ja mam silnik 2.0 115km na sprzedanie autentyczny przebieg 170tys z mojej madzi po kraksie niestety:((SILNIK SUPER STAN
-
mazda 626:)
mikolaj napisał(a):ja zdecydowałem się na remont, całość zrobiona w mazvagtech w Mysłowicach.
Kupowanie nowego to jak kupowanie kota w sześciu workach![]()
Cierpliwości i szczęścia
m.
Tak jak kolega wyżej, robiłbym remont. Nie dość, że byłbyś pewny silnika, to masz dodatkowy atut podczas przyszłej sprzedaży.
No właśnie cały czas się zastanawiam czy sprzedając Auto wspominać o tym, czy nie 
nemi napisał(a):Bardzo uczciwe podejście...
Jak mu nie powiem, to krzywdy mu tym nie wyrządzę.
Doastanie lepszy i pewny motor od wszystkich innych kręconych allegrowych, a oszczędzę sobie wielu pytań i utnę jego wątpliwości.
Miny przecież nie sprzedaję.
ps. nie sprzedaję auta przez najbliższe 3 lata więc piszę czysto hipotetycznie
brii napisał(a):Jak się dobrze zakręcisz to w 3000zł się zmieścisz.
A nawet mniej

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
1, 2