jeśli jednak mam zmieniać to na auto jakieś porządne... 2.3 MPS chyba bardzo paliwożerna ? ale cudnie wygląda muszę przyznać
Pomoc przy kupnie auta
Panowie dobrze piszecie
mój tato tez ma francuza i nie narzeka... 9 lat i nic nadal (choć salonówke kupił)
jeśli jednak mam zmieniać to na auto jakieś porządne... 2.3 MPS chyba bardzo paliwożerna ? ale cudnie wygląda muszę przyznać
i w środku sporo miejsca... interesują mnie teraz tylko benzynwowe silniki , spalanie mogą miec 12 l max... coś sie znajdzie pewnie ;p
- Od: 4 lut 2011, 23:53
- Auto: Ford Mondeo MK3
Kamilek30 napisał(a):jeśli jednak mam zmieniać to na auto jakieś porządne...
bardzo nie podoba mi się to stwierdzenie, najpierw piszesz, że tata ma francuza 9 lat i nie narzeka, a chwilę później, że jak zmieniać to na porządne auto
rafik89... czemu kupiles GF z 99r a nie pedzia, renie czy cytryne z 91? – sa rownie dobre i niezawodne
czytaj ze zrozumieniem – w 1 poscie autor wytycza budzet:
i podajac jakies ewentualne propozycje nasuwa sie wniosek iz mialo by to byc auto okolo 5letnie.
oferta safrane:
http://otomoto.pl/index.php?sect=search ... order_by=p
raczej nie miesci sie w widelkach wyboru.
nie ta kasa... – dobre sztuki zaczynaja sie od 50kzl
Pogadaj z FeniXem – moze znajdzie cos dla Ciebie lub cos doradzi jesli chodzi o MPS
viewtopic.php?f=78&t=112559&view=unread#unread
czytaj ze zrozumieniem – w 1 poscie autor wytycza budzet:
Kamilek30 napisał(a):krótko pisząc szukam coś do 35 tyś zł...
i podajac jakies ewentualne propozycje nasuwa sie wniosek iz mialo by to byc auto okolo 5letnie.
oferta safrane:

raczej nie miesci sie w widelkach wyboru.
Kamilek30 napisał(a):jeśli jednak mam zmieniać to na auto jakieś porządne... 2.3 MPS
nie ta kasa... – dobre sztuki zaczynaja sie od 50kzl
viewtopic.php?f=78&t=112559&view=unread#unread
porządne to takie by mało paliło (max 12 l jak wczesniej napisalem) , koszty ewentualnych napraw nie sprowadzily mnie do depresji , a franzuza bym kupil chetnie ale tylko z salonu...
dzieki Barthez za sprostowanie ;p juz sie biore za pisanie do FeniXa
dzieki Barthez za sprostowanie ;p juz sie biore za pisanie do FeniXa
- Od: 4 lut 2011, 23:53
- Auto: Ford Mondeo MK3
nie doczytałem o tych 35 tyś, to zmienia postać rzeczy. Mając taki budżet jasną sprawą jest że chce się kupić 4-5letnie auto. A gf kupiłem przypadkiem, nie znalazłem safrany co by mnie interesowała a jak już to było do przejechania 300-400 km a na takie wycieczki nie mam czasu. Ale jestem zadowolony z mazdy i ciesze się że ją kupiłem.
silnik 2.0, spalanie prawie jak w 1.8 a osiągi na pewno lepsze. To, że blacha rdzewieje to niestety ale prawda, u mnie widać niewielkie ogniska korozji na lewym rancie tylnego nadkola. Na wiosnę się tym zajmę, ale nie jest tak źle.
Podobno Elvis jest kosmitą
Który mechanik ma problem z kupnem części? Jak taki istnieje to d.upa nie mechanik.
I nie wiem czemu od razu szukasz zamienników
Po co?
Można kupić części idące na pierwszy montaż bez najmniejszego problemu w dobrych cenach.

Który mechanik ma problem z kupnem części? Jak taki istnieje to d.upa nie mechanik.
I nie wiem czemu od razu szukasz zamienników
Można kupić części idące na pierwszy montaż bez najmniejszego problemu w dobrych cenach.
Kamilek30 napisał(a):doradzacie mi mazde czy odpuscic sobie
Jeśli nie miałeś wczesniej do czynienia z "japońcami" i nie jesteś fanem marki to odpuść bo szału nie ma. Kiedyś to przynajmniej mało awaryjne były a teraz.......

Bierz coś europejskiego, napewno nie bedzie dużo mniej awaryjne ale jak już coś to części duuuużo tańsze i ogolnie koszty eksploatacji mniejsze.
Osobiście przez ponad 10 lat jeździłem "niemcami" i M6 jest moim pierwszym i mimo, że nic się nie psuje ostatnim "japońcem" poprostu nie dorównuje im pod żadnym względem.
- Od: 6 paź 2010, 20:59
- Auto: M6 '04 diesel 136KM Kombi
http://www.autocentrum.pl/spalanie/saab/9-5/i.html praktycznie wszystkie silniki mieszczą się w 12 litrach jak tego chce założyciel tematu