Czy jest jakaś procedura przeniesienia gwarancji pomiędzy właścicielami pojazdów w Mazdzie. Mam auto sprowadzone z Niemiec i chciałbym sie wybrać do serwisu na kalibracje wytrysków, bo wydaję mi się, ze silnik nie pracuję tak jak powinien.
Czy coś trzeba pokazywać w serwisie, jakieś umowy, dodatkowe papiery, czy może po prostu ich interesuje tylko VIN pojazdu i reszta nie ma znaczenia?
Pozdrawiam
DumDum
Gwarancja – pytania i problemy
Strona 1 z 1
witam
Ja odbierajac auto w salonie mazdy , podpisywalem papiery z ksiazki informacyjnej o pojezdzie, wlascicielach,gwarancji itp. prawie na koncu jest druczek [strona 19] o zmianie wlasciciela pojazdu, [ a na nim nr rejestracyjny, VIN, imie nowego wlasciciela, adres, kod pocztowy, telefon, mail, data zakupu, zakupiony od ... , preferowany autoryzowany servis mazdy, podpis – na dole pola do zaznaczenia jezeli nie chcesz zeby sie z toba kontaktowali przez sms poczte , maila czy telefonicznie odnoscie nowych promocji itp] Druk albo zostawiasz w salonie mazdy jezeli tam kupowales auto albo wysylasz poczta [adres na druczku]
Podejrzewam, ze sluzy im to jedynie do zmiany wlasciciela w badzie danych zeby mogli bez problemu w razie jakis akcji servisowych skontaktowac sie z odpowiednia osoba.
Dodam ze do mnie od dnia zakupu srednio co 1,5 tygodnia dzwonila z salonu mazdy pytajac czy jestem zadowolony i jak sie auto sprawuje i czy mam jakies problemy.
pozdrawiam
Ja odbierajac auto w salonie mazdy , podpisywalem papiery z ksiazki informacyjnej o pojezdzie, wlascicielach,gwarancji itp. prawie na koncu jest druczek [strona 19] o zmianie wlasciciela pojazdu, [ a na nim nr rejestracyjny, VIN, imie nowego wlasciciela, adres, kod pocztowy, telefon, mail, data zakupu, zakupiony od ... , preferowany autoryzowany servis mazdy, podpis – na dole pola do zaznaczenia jezeli nie chcesz zeby sie z toba kontaktowali przez sms poczte , maila czy telefonicznie odnoscie nowych promocji itp] Druk albo zostawiasz w salonie mazdy jezeli tam kupowales auto albo wysylasz poczta [adres na druczku]
Podejrzewam, ze sluzy im to jedynie do zmiany wlasciciela w badzie danych zeby mogli bez problemu w razie jakis akcji servisowych skontaktowac sie z odpowiednia osoba.
Dodam ze do mnie od dnia zakupu srednio co 1,5 tygodnia dzwonila z salonu mazdy pytajac czy jestem zadowolony i jak sie auto sprawuje i czy mam jakies problemy.
pozdrawiam
Czy Waszym zdaniem warto wykupic przedluzona o 2 lata (czyli 5-letnia/150000km) gwarancje na nowa Mazde 6? Kosztuje to 290 EUR.
Ostatnio edytowano 22 lut 2011, 10:46 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Powód: edycja tematu
Powód: edycja tematu
- Od: 16 sty 2011, 00:33
- Auto: Mazda 6, kombi, 2.5 Sport
ja bym nie kupował ponieważ zamierzam jeździć max pięć lat i to zależy jeszcze od tego jak się będzie sprawować jak będzie ok to max 6 lat 3 na gwarancji i trzy bez
jeżeli będziesz jeździł dłużej to możesz sobie na to pozwolić
jeżeli będziesz jeździł dłużej to możesz sobie na to pozwolić

Ja bym brał, 290EUR to niewiele za 2 dodatkowe lata spokoju. Tylko wydaje mi się (a dokładniej dowiedziałem się o tym w polskim ASO), że jest to gwarancja dawana przez dealera, a nie przez Mazdę i jest ważna tylko tam, gdzie ją kupujesz. Warto to sprawdzić.
no ale do tych 290euro dochodzi oczywiście kosz dodatkowych dwóch przeglądów (czyli ok. 2000zł), prawda?
-
Kamil
Dokladnie , to gwarancja danego serwisu , mysle ze jeszcze auto musi byc zarejestrowane w danym kraju ....
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Strona 1 z 1