Neonixos666 napisał(a):...uważasz te paliwa są złe to uważaj ale nie mów że ktoś robi błąd i teksty typu : Że napisałem prawdę i że nie potrafisz jej przyjąć do wiadomości? są nie na miejscu bo to co piszesz jest prawdą w twoim przekonaniu.
"Nigdy nie mów prawdy ludziom, którzy na nią nie zasługują." – Mark Twain
Co do prawdy:
Po raz ostatni to napiszę, bo nie mam już siły w rozmowie z Tobą (ugryzę się w język, żeby nie użyć dosadnego epitetu).
Ona nie jest "w moim przekonaniu", tudzież nie wyszła ode mnie – ona jest "w przekonaniu" innych "proroków" (jak to raczyłeś ironicznie opisać), czyli mechaników, serwisantów, specjalistów itp., ale przecież oni wg Ciebie racji nie mają, wiec zostajemy przy Twojej prawdzie
Co do racji:
Tylko Ty i Tobie podobni mają rację, prawda w "Waszym przekonaniu" jest jedyna i niepodważalna. Inni, mający odmienne zdanie, nieistotne, że zasłyszane od fachowców, nie mają prawa w ogóle serwować swoich uwag i kontrargumentów w dyskusji n/t paliwa, bo zawsze ktoś im zarzuci, że są one nie na miejscu, że kogoś obrażają, a najbardziej rozbrajające jest to, że powiedzieć komuś, że robi błąd to najzwyczajniej "obraza majestatu" i jest niewskazane. Powinienem w takim razie obrazić sie na wszystkich mechaników, serwisantów, specjalistów itp., bo od nich właśnie takie słowa usłyszałem: "robisz błąd, że lejesz Vervę etc." Dla Ciebie to zrobię – od dzisiaj nie są już moimi "mędrcami". Wierzę tylko Tobie.
BTW 1 – Wybacz, że podrażniłem Twoją delikatność. Nawet nie śmiem jej nazwać infantylnością, bo pewnie poczułbyś się ponownie obrażony. Nie, to jest jakiś obłęd... Istne kółko różańcowe

BTW 2 – nadinterpretacja nie jest zaletą, a raczej wadą, ale komu to ja tłumaczę.
Co do trzymania się tematu:
Faktycznie, słowa o "podniecaniu się" Vervą itp. możliwe, że źle zabrzmiały co dla niektórych pruderyjnych w mowie osób.
O tym, że moje wypowiedzi nie dotyczą tematu "Jakie paliwo tankować do silników DiTD?", rzecz jasna także macie rację, przecież ja nie mówię o paliwie tylko o... systemach finansowych MSP w kontekście wejścia do UE...
Puenta
Reasumując – kompletnie nie bierzcie pod uwagę tego co napisałem o mankamentach wzbogaconego ON, to wierutna bzdura, racja nigdy nie była i nie będzie po mojej stronie, a jedynie wspaniałomyślność wypowiedzi osób zachwalających Vervę itp. jest jedyna prawdą.
Do przyszłych forumowiczów chcących napisać cokolwiek o złej jakości Vervy itp. – nie próbujcie tego robić, a broń Boże (czy jak mu tam, agnostykiem jestem, więc mi wolno, aczkolwiek zachowam poprawność ortograficzną pisania jego imienia wielka literą) nie okraszajcie swojej wypowiedzi ironią, pouczeniem, sugerowaniem, że ktoś popełnia wg Was błąd zalewając do zbiornika to paliwo itp., bo Was pojadą po całości, zjedzą żywcem, będą chcieli ośmieszyć, że pewnie zalewacie jakiś trefny olej na trefnej stacji, zapewne "kujawski", ba!, zabronią wypowiadania się nawet w temacie, zarówno ignoranci jak i Moderator – żyć, nie umierać
Powodzenia życzę, naprawdę szczerze, bo pocieszni z Was ludzie próbujący zdeprecjonować moje wypowiedzi, finalnie poprawiacie nawet innym humor pisząc to, co piszecie i jednocześnie "zmuszając" mnie do mowy obronnej
Koniec.