Klasyk Mazda 323 BD z 1982 r. – co z nią zrobić?
Strona 1 z 1
Witam wszystkich. Jestem od ponad roku posiadaczem 323 BD1 z 1982 roku. Ile może być mniej więcej takie auto i czy warto je sprzedać czy może trzymać ? Myślałem nad zarejestrowaniem jej na zabytek , jednak trochę pieniędzy trzeba włożyć. Przede wszystkim do wymiany wszystkie amortyzatory, no i trochę już wymaga interwencji blacharza, bo już podłoga słaba i drzwi bierze ale nie wygląda jeszcze źle. Silnik ładnie chodzi, zrobiłem nią 10 tys km i nic się nie dzieje złego z autem. Co radzicie zrobić z takim autem ?
-
lucassen
A warto według Ciebie w nią inwestować ? Żeby ją zrobić na bdb. stan łącznie z rejestracją na zabytek musiałbym włożyć jakieś 3 tysiące pln. Warto czy nie ?
-
lucassen
Wszystko zależy czy masz pieniądze na ten remont i pewne miejsce garażowe. Ja ze swojego punktu widzenia bym się tego nie podejmował. Za tą kwotę można kupić w lepszym stanie, nowszy samochód. No chyba, że jesteś pasjonata tego modelu, ale wtedy generalnie fundusze nie grają roli...
- Od: 6 maja 2010, 21:25
- Auto: R2 4V
ja tez posiadam bd1 z 82 r i uwazam ze warto potrzymac ten model, u mnie z kolei do zrobienia sa tylko progi i to tez punktowo, silnik jak pszczolka pali na dotyk i nie pije oliwy
-323 BF E3 jest x18xe
-323 BG B3+LPG jest JGC EVA 4,7V8
-323F BA KF auto naprawa tanie usługi mechaniczne 693447060
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG
-była c14se +lpg
-323 BG B3+LPG jest JGC EVA 4,7V8
-323F BA KF auto naprawa tanie usługi mechaniczne 693447060
-byla C18NZ+LPG
-byla 323 BD E3
-była Z22XE+LPG