Witam
Trochę się dołączę do tej dyskusji

Moim zdanie w Mx-3 jest co tuningować

ale trzeba mieć zdrowy rozsądek.
Poniżej przedstawię listę rzeczy które sam wymieniłem w moim Mx3 a moim zdaniem (wiadomo ze kazdy uwaza tak o swoim aucie

) nie są jakies wiejskie

Pakiet V6 jest jak najbardziej fajny i to chyba jedna z niewielu rzeczy w wyglądzie zewnętrzynym która faktycznie można polecić każdemu.
Następnie idąc od przodu

Żarówki H4 można sobie zmienić na jakieś świecące na bardziej biało Philipsy albo Tungsramy o jakiejś jasnej barwie. Ja polecam tungsramy bo philipsy są dosyć awaryjne a po za tym drogie.
Dobrze jest też zrobić regenerację reflektorów ale to trochę trwa.
Z tego co słyszałem kable masowe powodują też widoczne polepszenie świecenia lamp (djArias)
Są ludzie którzy montują lampy clear abo wkładają zestawy HID wygląda to nieżle ale trzeba się liczyć z przglądem za 20-50 zl więcej

i ew kontrolami na drodze
Postojówki przednie lekko można zastąpić żarówkami diodowymi należy tylko uważac przy zakupie żeby nie były to takie modele które świeca strikte do przodu, najlepiej jak by miały taka konstrukcję która rozprasza swiatlo po cąłej lampie.
Następnie migacze, ja akurat nie jest zdania a zeby pomarańczowe migacze JDM były fajne

więc wyłamałem standardowe pomarańczowe filtry które występują i zamontowałem pomarańczową zarówkę najlepsze są te które maja chrom a świecą na pomrańczowo.
Idąc dalej spryskiwacze szyb

te od C3 świetnie działaja koniec

wycierania szyb na sucho

Wycieraczki wymienić na płaskie Valeo lub motgum ew. bosh
Maty grzewcze pod lusterka
Wewnątrz to już bajka można robić dużo rzeczy.
– tarcze zegarów od moman'a
– aluramki zegarów
– żarówki podświetlające przyciski albo zegary zamienić na diody 3mm 12v kolory do wyboru

– obszycie foteli skóra lub ew pokrowce na miare z alcantary lub weluru.
– dobre radio + glośniki
– aluminiowe nakładki na progi – tutaj JDM jest niezastąpiony
– nakładki na pedaly ale nie z tesco

i najlepiej takie na sruby

– podświetlenie schowka diodowe
– podświetlenie stacyjki też diodowe

– dywaniki szyte na miarę
– wymiana pasów na jakies kolorowe ale z tym jest już trochę zabawy
Można dorobić alarm z centralnym zamkiem na pilota

+ ew moduł domykający szyby i szyberdach.
Powolne wygasanie lampki oświetlającej kabinę.
Następnie kolor zacisków można dobrac według upodobań

Fajne felgi + sprężyny obniżające
Tylne lampy akurat można dostać z homologacją europejska cena ok 800 zl

jeżeli kogoś nie stać można pobawic się w diody.
Światło wstecznego żarówki diodowe białe, światła stopu również ale należy kupić kolor czerwony jeżeli zastosuje się białe stopy świeca w takim nieciekawym pomarańczowo różowym odcieniu.
Migacze diodowe wymagają wymiany przerywacza ale jest to rzecz do dostania za ok 40 zl
Oświetlenie tylnej tablicy można wymienić na jakąś listę diodową.
Z innych rzeczy które zrobiłem sam to wymiana standardowej anteny na bat. Akurat ja zrobiłem to z powodu stukana anteny w słupku a nie chęci tuningu.
Reasumując pewnie nie wymieniłem nawet połowy

ale nie są to jakieś zmiany rażące a wygląd lekko poprawiją

koszta sa niewielkie