Witam zastanawiam się nad kupnem mazdy.
Jak na razie zastanawiam się nad:
Mazda 323F 1,5i GLX 2001/122,000 lub Mazda Premacy 1,8i LX 2000/118,000.
Bardzo prosiłbym o rady dotyczące tych samochodów.
Z góry dziękuję za pomoc
p.s.
Jeśli wybrałem zły dział to z góry przepraszam
Proszę o opinię – 323 BJ czy Premacy CP?
Strona 1 z 1
Przenoszę do Moto
Auta są zbliżone, 323 ze względu na pojemność ma szanse na mniejsze koszty utrzymania. Kierowałbym się na Twoim miejscu potrzebami – jeździsz sam czy z rodziną? Potrzebujesz kompaktu czy minivana?
Przyjrzyj się przede wszystkim przebiegowi – niecałe 12.000 rocznie to bardzo niedużo, rzadko się zdarza.
Premacy i 323 to z tego co wiem ta sama płyta podłogowa. Jeśli oba auta Ci się podobają i jest Ci obojętne, który z nich mógłbyś użytkować, to po prostu wybierz ten w lepszym stanie. Albo kieruj się swoim gustem. Wybrałeś silniki benzynowe, więc nie spodziewałbym się żadnych problemów, jeśli kupisz auto w uczciwym stanie i z faktycznym przebiegiem powiedzmy 180.000 km.
Jak do poszukiwań dołożysz Diesla, to się mocniej zastanów
.
Tak czy inaczej przemyśl po prostu swoje potrzeby odnośnie auta, bo z technicznego punktu widzenia nie da się chyba powiedzieć, które auto jest lepsze. Oba są fajne, chociaż Premacy wygląda już trochę jak z epoki kamienia łupanego. Ale to moje prywatne zdanie
.
Premacy i 323 to z tego co wiem ta sama płyta podłogowa. Jeśli oba auta Ci się podobają i jest Ci obojętne, który z nich mógłbyś użytkować, to po prostu wybierz ten w lepszym stanie. Albo kieruj się swoim gustem. Wybrałeś silniki benzynowe, więc nie spodziewałbym się żadnych problemów, jeśli kupisz auto w uczciwym stanie i z faktycznym przebiegiem powiedzmy 180.000 km.
Jak do poszukiwań dołożysz Diesla, to się mocniej zastanów
Tak czy inaczej przemyśl po prostu swoje potrzeby odnośnie auta, bo z technicznego punktu widzenia nie da się chyba powiedzieć, które auto jest lepsze. Oba są fajne, chociaż Premacy wygląda już trochę jak z epoki kamienia łupanego. Ale to moje prywatne zdanie
Witam ponownie.
W każdym razie padło na Mazda Premacy 1,8i.
Teraz mam pytanie w związku z tym.
Czy mogę otrzymać dane z serwisu Mazdy mając nr. nadwozia.
Jeśli zamontuje fotelik (tzw. twarzą do tyłu )na tylnym siedzeniu za kierowcą to czy muszę wyłączyć airbag z boku siedzenia.
Nemi – ja w swoim Polo 1,4 '98 mam przejechane 104 tys. Wiec cuda się zdarzają
. A co do kanciastego kształtu to nie ma znaczenia. Autko musi być funkcjonalne i przestrzenne aby nie było problemu z wózkiem. W Polo to istna zabawa.
W każdym razie padło na Mazda Premacy 1,8i.
Teraz mam pytanie w związku z tym.
Czy mogę otrzymać dane z serwisu Mazdy mając nr. nadwozia.
Jeśli zamontuje fotelik (tzw. twarzą do tyłu )na tylnym siedzeniu za kierowcą to czy muszę wyłączyć airbag z boku siedzenia.
Nemi – ja w swoim Polo 1,4 '98 mam przejechane 104 tys. Wiec cuda się zdarzają

Mazda Premacy
1.8i GLX '99 84kW.

1.8i GLX '99 84kW.

- Od: 26 maja 2010, 17:30
- Auto: Mazda Premacy
1.8i GLX '99 84kW CP.
Jeśli wozisz wózek, to Premacy bezdyskusyjnie jest najlepszym wyborem. Ja nawet przy krótkich wyjazdach ledwo mieszczę się do cepiątki, która kufer ma chyba największy w klasie. Graty dziecka potrafią wypełnić każdą przestrzeń, heh.
Montując fotelik na tylnej kanapie tyłem do kierunku jazdy nie musisz wyłączać ani przednich/bocznych poduszek, ani kurtyn i tylnych bocznych (jeśli są).
Montując fotelik na tylnej kanapie tyłem do kierunku jazdy nie musisz wyłączać ani przednich/bocznych poduszek, ani kurtyn i tylnych bocznych (jeśli są).
the right man in the wrong place...
Strona 1 z 1