Zakup auta do 16 000 PLN – który wybrać?

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez wesolek » 18 mar 2010, 22:25

mondeo po 2000r rdzewiaki, diesle vectry mają słabe pompy wtryskowe, bardzo czułe na paliwo
Początkujący

Od: 3 gru 2009, 23:03

Postprzez joebo82 » 19 mar 2010, 08:09

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za rady, uwagi i spostrzeżenia. Jednak podjąłem już decyzję i wypadło na Saaba 9-3. Przeczytałem mnóstwo opini, testów, recenzji etc. Pytałem, szukałem itp. Zdania już nie zmienię :) Każde auto ma jakieś wady. Gdybyśmy się kierowali tylko negatywnymi uwagami, auta nigdy byśmy nie kupili. Liczę się z tym że coś może być nie tak ale to jest po części frycowe aut nowszych naszpikowanych elektroniką.

Tak więc raz jeszcze Wszystkim bardzo dziękuję i proszę o moderatora o przenieseniu tego temtu do kosza.

Pozdrawiam i życzę szerokości :)
Nie ważne, że masz benzyne we krwi. Ważne abyś w głowie miał olej.
Forumowicz

Od: 4 gru 2009, 15:37
Auto: Saab 9-3 2.0t Vector

Postprzez Lukano » 19 mar 2010, 12:34

O saaba jak się dba wcześniej, a nie dopiero jak się popsuje to śmiga bez problemów. Akurat elektroniką w 9-3 się nie przejmuj. Bardziej módl się o pompę wtryskową made in GM skoro chcesz diesla. To jest największy ból tych silników. Jak tylko zobaczysz wilgotną pompę to omijaj szerokim łukiem.
Oryginał jest horrendalnie drogi, a zamienniki BOSCH czasem chodzą, ale nigdy tak jak nowa. Ona jest sterowana elektronicznie. Jak prawie w każdym podzespole u saaba ma wpisany VIN i dlatego zamienniki też są problematyczne.
Obrazek
Audi A8 4.2
Forumowicz

Od: 1 lut 2006, 19:10
Auto: Hania civic X, A8 D3 a na lato Hania CRX del soll

Postprzez joebo82 » 12 maja 2010, 09:16

Chciałem diesla ale sprzątneli mi z pod nosa. Więc padło na 2.0 Turbo z 2003. Czarny kolor, na jasnych skórach, porzebieg 156 tyś kupiony od dziadka z okolic Lublina. Na dzień dobry przepływomierz był do wymiany ale już zrobione. Śmiga aż miło :D
Nie ważne, że masz benzyne we krwi. Ważne abyś w głowie miał olej.
Forumowicz

Od: 4 gru 2009, 15:37
Auto: Saab 9-3 2.0t Vector