Mazda Yuuga Coupe
Przepiękny samochód 

-
Padre
- Od: 26 sty 2007, 11:14
- Auto: BA KF->NB BP->FE 13B
No jasne, że jest już zapowiedziany następna w serii RX, ale nikt nie potwierdził jeszcze nazwy (RX-7 2011 umownie jest). Chociaż kto wie, może zdecydują się na siódemkę ostatecznie bo fanom marki dobrze się kojarzy. No i dość odważnie określają nowego Rexa jako 7. Co ciekawe jedne newsy podają, że zostanie w nim wykorzystany Renesis 16X (1,6 pojemność, ok. 350 koni, 20% mniejsze zużycie paliwa – brzmi świetnie), drugie, że Mazda stawia na... ekonomiczność w tym przypadku i na Wankla założą kaganiec wprowadzając do obecnej jednostki z Renesis parę zmian, które pozostawią osiągi mniej więcej porównywalne, ale lepsze spalanie, ekologiczność i takie tam. Komu więc wierzyć. Ja chcę wierzyć tym pierwszym!
Yuuga wydaje się wybiegać trochę w przyszłość. Czy kiedykolwiek doczekamy się RX-9? Nie wiadomo, bynajmniej nie w najbliższych latach. Chociaż internet pełny jest tej nazwy, ale to wymysł fanów marki.

Yuuga wydaje się wybiegać trochę w przyszłość. Czy kiedykolwiek doczekamy się RX-9? Nie wiadomo, bynajmniej nie w najbliższych latach. Chociaż internet pełny jest tej nazwy, ale to wymysł fanów marki.
- Od: 10 lip 2008, 19:28
- Auto: RX-8 231KM [Lighting Yellow]
Dołączam do istniejącego tematu.
Deniorek napisał(a):z Renesis parę zmian, które pozostawią osiągi mniej więcej porównywalne, ale lepsze spalanie, ekologiczność i takie tam. Komu więc wierzyć. Ja chcę wierzyć tym pierwszym! łoł
Na bank będzie to 16x o pojemności 1.6 l w pierwszej fazie produkcji będzie dostępny tylko o mocy do 250 km, jeśli ten model się przyjmie zostanie wprowadzona jednostka również 16x T która będzie generowała 350km Mazda chce po prostu zarobić na niego, moim zdaniem to wielki błąd i jeśli nie wpadną z wielkim hukiem, minimum tymi 350km to na pewno nowa rx-7 nie zrobi furory. Modle się żeby nas Mazda nie zawiodła, ani stylistycznie ani pod względem technicznym auta.
Zoom-Zoom!
Też uważam, że turbo znacznie pomoże nowemu RX'owi w walce o klienta.