Skaradziono Mazdę 6 Hatchback (kolor czarny)

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez Ng_6 » 23 lis 2009, 02:51

Skąd masz te dane?
Na misterialnych stronach można znaleźć całkiem ciekawe liczby.
Całkowity koszt utrzymania 1 więźnia – w zwykłym zakładzie penitencjarnym – szacowany jest na 5 000 zł miesięcznie.
W tym ok 2 000 to wyżywienie. I nie łudźcie się, że oni na siebie pracują- to WY ponosicie te koszty!
Przebywając w szpitalu państwowym – lub w mającym podpisaną z NFZtem umowę – miesięczny koszt wyżywienia pacjenta to od 800 do 1200zł – i co do złotówki, tfu, co do grosika wpłaciliście to "dobrowolnie" długimi łapami ZUSu do kasy państwa..
Tak wygląda "sprawiedliwość społeczna". |W tym wypadku działa system 0 i 1. Jest sprawiedliwość, a wszystko reszta to NIEsprawiedliwość!
Po szpitalnej diecie dopiero w domu można odzyskać siły, za to więźniowie, no cóż, najedzeni, wypoczęci, w lepszych zakładach maja nawet basen na obiekcie (np pod Radomiem)..
Nie szukam w tym sensu i logiki, po prostu coś tu nie gra. W każdym razie perspektywa odsiadki w tak spartańskich warunkach na pewno odstrasza potencjalnych przestępców... (chyba przed chorowaniem).
MPV LV 3.0 18V czas na sprzedaż
Forumowicz

Od: 19 sie 2009, 17:00
Auto: MPV 3.0 18V – jeszcze nie zabytek ;)

Postprzez Barthez » 23 lis 2009, 11:41

Ng_6 napisał(a):w lepszych zakładach maja nawet basen na obiekcie (np pod Radomiem)..

w szpitalach tez maja baseny... nawet wiele

co do systemu kar na bialorusi....

bedac w minsku odwiedzilem z kolegami disco (MakSzoł czy jakos tak...) siedziolo tak kilku(nastu) panow w gajerach w wieku 35-45lat – typowe spotkanie wschodnio – biznesowe gdzie duzo kasy i wodki i po pewnym czasie wraz z uplywem alkoholu wywiazala sie miedzy nimi bojka...
efekt:
po ok 4-max 5minutach zawitala ekipa milicyjna (standardowy wieczorny patrol ok 20 – 30 osob) i rozluzniajac atmosfere gumowymi palkami "posprzatala" klub w 10 min. Nastepnego dnia jadac rano do przacy glowna ulica minska widzialem "nowa" ekipe w ladnych fartuszkach z miotlami zamiatajaca ulice...
latwo bylo ich rozpoznac – po wystajacych gajerach spod ubioru ochronnego i popodbijanych oczach...

kolega z bialorusi wyjasnil mi ze to u nich norma – po rozrubie – sprzatanko ulic przez kilka dni...
Forumowicz

Od: 11 kwi 2005, 19:05
Auto: Jest

Postprzez Ng_6 » 23 lis 2009, 19:38

To dobrze, że mamy baseny w szpitalach ( kaczek pewnie więcej;). Chciałem pokazać tylko nieadekwatność warunków i kosztów utrzymania.
MPV LV 3.0 18V czas na sprzedaż
Forumowicz

Od: 19 sie 2009, 17:00
Auto: MPV 3.0 18V – jeszcze nie zabytek ;)

Postprzez piterek35 » 1 gru 2009, 12:38

Bardzo współczuję ::(.

Wiem co to znaczy, przeżyłem to samo 28 października – opisywałem parę postów wcześniej "SKRADZIONO SREBRNĄ MAZDĘ".

i rozglądam się za nową ale chyba benzynką :).
Początkujący

Od: 12 cze 2009, 16:25
Auto: M6 2.0 136 2004

Postprzez Robert Mazda6 » 28 gru 2009, 16:51

Cześć!
Nie chciałbym robić wielkich nadzieji związanych z Twoim samochodem. Zobacz tą stronkę może rozpoznasz swoje auto.
http://www.podlaska.policja.gov.pl/inde ... idart=4258
na dole stronki jest samochód podobny do tego jaki opisałaś.
Pozdrawiam
Robert Mazda6

Postprzez Globy » 28 gru 2009, 22:25

Co za bydło...
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez gacek » 29 gru 2009, 09:53

na dole stronki jest samochód podobny do tego jaki opisałaś.

To jest kombii.

Ale jak patrze jak wybebeszaja ta czarna 6 to aż się serce kroi :(
Forumowicz

Od: 5 kwi 2007, 09:04

Postprzez tymon » 29 gru 2009, 15:47

Panowie nie oszukujmy sie, nie kradna i nie rozkladaja tych samochodow do ostatniej srubki, dlatego ze im sie nudzi, tylko dlatego ze jest duze zapotrzebowanie na tanie czesci z giełdy czy allegro.
No to wlasnie z takich miejsca pochodza te tanie czesci na giełdzie i allegro...
Forumowicz

Od: 8 kwi 2008, 23:23
Auto: 323F BJ 1.3

Postprzez maro74 » 31 gru 2009, 08:52

[quote="MONA131313"]Witam wszystkich
Mój pierwszy post na forum i odrazu smutna wiadomość, ale jak to się mówi tonący brzytwy sie chwyta i może .......... .Choć juz nie licze na to.
Z reguły czytałam opinie,porady itp. na temat mojej madziuni a teraz............ .Eh, informuje o kradzieży.W nocy z 10-11 listopada skradziono MADZIE 6 o numerze rej. WJ71522 w kolorze BLACK MICA.Miała znaki szczególne tj.wgniecenie na masce silnika na rancie z lewej strony od gradu lub kamienia,nadcięty podłlokietnik,dziura na lewych tylnych drzwiach pasażera na tapicerce i na dodatek miś Przeklinak z WM.Mam nadzieje że tym skurw....... co to zrobili nawymyślał.Z tego co się dowiedziałam na komendzie jest "sezon na japońce".Szczególnie MADZIE i Toyoty "znikają".Tak wiec niech moja informacja będzie przestrogą dla WAS drodzy forumowicze,aby zadbać o zabezpieczenie dodatkowe swoich autek bo standardowe jak widać nie starczyło.Na szczeście było AC ale co z tego ................................. <płacze>

Witam,
wiem co czujesz – mi też buchnęli Maździochę w listopadzie br. Oczywiści śledztwo umorzono i miałem iść wyrejestrować samochód ale powstrzymał mnie telefon – znaleźli ją :D Nawet w prasie opisali jak skurwi...li załapali :–))) – moja ta czarna

http://moja-lomza.pl/aktualnosci.php?ar ... _%A3om%BFy

Jestem teraz super szczęśliwy że mam swoje maleństwo i życzę Ci żeby Twoja też się znalazła.
Początkujący

Od: 31 gru 2009, 08:26