Riki napisał(a):Za wcześnie Panie Krzychu... za wcześnie....
Ok, to czekam z niecierpliwoscia
www.mazdaspeed.pl
Riki napisał(a):Za wcześnie Panie Krzychu... za wcześnie....
thomass napisał(a):do kazdego pelnego baku paliwa mam dolewac 50ml oleju [mixsol]
thomass napisał(a):za litre!
thomass napisał(a):witam.nie ma znaczenia gdzie tankujemy paliwo.ogolnie ropa w Polsce jest zbyt sucha.w serwisie hofmann w rzeszowie powiedzieli mi tylko tyle ze jak chce jezdzic bezproblemowo [chodzi o pompe]to do kazdego pelnego baku paliwa mam dolewac 50ml oleju [mixsol]
krzych napisał(a):Ja mam w dowodzie TD
Riki napisał(a):krzych napisał(a):I jak, cos juz wiesz?
Za wcześnie Panie Krzychu... za wcześnie....
thomass napisał(a):witam.nie ma znaczenia gdzie tankujemy paliwo.ogolnie ropa w Polsce jest zbyt sucha.w serwisie hofmann w rzeszowie powiedzieli mi tylko tyle ze jak chce jezdzic bezproblemowo [chodzi o pompe]to do kazdego pelnego baku paliwa mam dolewac 50ml oleju [mixsol]i tak robie od pol roku.madzia smiga az milo]a co do wartosci mocy paliwa to polecam stacje lotos.ja tankuje tylko na jednej od pol roku.probowalem na orlenie i na shelu.na orlenie najwiekszy syf[akurat ta stacja]na shelu lepiej a na lotosie nie to auto[wyrywa z miejsca][zaznaczam ze nie kazy lotos moze miec tak dobry ON.]
Jaksa napisał(a):Widze ze P. Henryk zyje czasami "starych" silnikow diesla ( GC/GD/GE/BG ) gdzie mozna było dolewac mixolu i nic sie nie dzialo , w silnikach DiTD /CiTD jest to zabronione ( kazdy fachowiec z Denso to potwierdzi ) Lejąc to skrocisz zycie pompy i to bardzo szybko. ( obecne pompy maja w sobie za duzo elektroniki ktora jest bardzo czuła na "kit" )
Marek Płock napisał(a):Jaksa napisał(a):Widze ze P. Henryk zyje czasami "starych" silnikow diesla ( GC/GD/GE/BG ) gdzie mozna było dolewac mixolu i nic sie nie dzialo , w silnikach DiTD /CiTD jest to zabronione ( kazdy fachowiec z Denso to potwierdzi ) Lejąc to skrocisz zycie pompy i to bardzo szybko. ( obecne pompy maja w sobie za duzo elektroniki ktora jest bardzo czuła na "kit" )
Czyli lać lepsze (droższe) paliwo ze sprawdzonej stacji , a co z dodatkami typu STP, itp...?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości