jjmag napisał(a):i jazda nią to spalanie rzędu 14 litrów przy prędkości około 120km i jestem z tego zadowolony, i to dla mnie jest ekonomia jazdy,
No, fest ekonomia. To ile tym autem robisz rocznie? 50000? 100000?
www.mazdaspeed.pl
Sokool napisał(a):No, fest ekonomia. To ile tym autem robisz rocznie? 50000? 100000?
brii napisał(a):Nawet podczas ekonomicznej jazdy zdarza mi się momentami pojechać 160km/h.
Jeszcze raz napiszę – żółwiowata jazda nie jest wcale oszczędna!!
świeżak napisał(a):Najważniejsze to poznać swój samochód i wiedzieć jakie obroty są dla silnika najlepsze przy danych prędkościach.
tekknoraver napisał(a):świeżak napisał:
Najważniejsze to poznać swój samochód i wiedzieć jakie obroty są dla silnika najlepsze przy danych prędkościach.
dokładnie jak piszesz
LANSSS napisał(a):(..)
Chciałem się wypowiedzieć w temacie ecodrivingu ponieważ sam też jestem ciotą.(...)
EKONOMIA überalles
(..)
LANSSS napisał(a):ja jestem księgowym państwa Kulczyków a w czasie wolnym dorabiam sobie jako treser chomików syryjskich
magicadm napisał(a):tekknoraver napisał(a):świeżak napisał:
Najważniejsze to poznać swój samochód i wiedzieć jakie obroty są dla silnika najlepsze przy danych prędkościach.
dokładnie jak piszesz
Tylko, że nie każdy jest taki kumaty
I dla nich jest uogólnianie ekodrajwu
magicadm napisał(a):albo aktualni kierowcy ogłupieli i nie radzą sobie z ich przyswajaniem.
magicadm napisał(a):"Motorem"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości