Pyton162 napisał(a):grzyby gdybym mieszkal w wawie czy tez innym duzym miescie to na pewno bym tak zrobil
niestety, jesteś chyba w mniejszości jak patrzę na ulice w Wawie

www.mazdaspeed.pl
Pyton162 napisał(a):grzyby gdybym mieszkal w wawie czy tez innym duzym miescie to na pewno bym tak zrobil
Globy napisał(a):[...]Najgorsze, że i tak płacimy różne gówna w paliwie[...]
Bartg napisał(a):samochody sa traktowane jako najwieksze zlo tego swiata
Nie, to nie tak. Kierowcy (a właściwie ich portfele) są traktowani jako dobra zapchajdziura budżetowa. Chyba nikt nie ma złudzeń, że ten pomysł nie ma nic wspólnego z ekologią ?
Grzyby napisał(a):Wg mnie nie jest to zły pomysł – na pewno rozrusza rynek i wpłynie na ceny aut z większymi silnikami(korzystniejsza cena).
Ale osoby mające na zakup auta 2-5kzł po prostu zostaną zabite dodatkowymi opłatami. W efekcie rynek uzywanych aut starszych niż 15 letnie praktycznie zaniknie.
tco_tm napisał(a):Puhcio, gdzie będziesz złomował volvo? Pytam, bo mam starego grata – dwudziestoparoletniego rx'a. Co prawda zapłaciłem już podatek ekologiczny, który miał być na koszty utylizacji, ale coś wychodzi że i tak muszę drugi raz zapłacić. Chciałbym więc po jak najniższych kosztach.
Globy napisał(a):Wierzę jednak, że da się to wprowadzić wraz z parasolem ochronnym dla posiadaczy young-timer'ów, którzy pakują grube pieniądze w pielęgnację swoich unikalnych aut i są one w znacznie lepszym stanie niż nowsze mimo wieku.
Globy napisał(a):Obawiam się też, że "yntelygencja" na stacjach kontroli nawet nie będzie potrafić sprawdzić normy emisji Euro dla danego auta – zazwyczaj dane techniczne swoich Mazd muszę dostarczać im sam.
Puhcio napisał(a):Nie stać mnie na nowsze auto, jestem studentem. .......... przestanę wydawać XXX zł na paliwo miesięcznie, XXX zł na remonty, XXX zł na ubezpieczenia, parkingi, itp. Razem to będzie dobre kilka tysięcy złotych miesięcznie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości