Nowy taryfikator na wykroczenia drogowe

Pogaduchy motoryzacyjne.

Czy stosujesz się do przepisów?

Tak, stosuję się bezwarunkowo, to nie utrudnia ani nie wydłuża podróży
3
4%
Staram się ale łapię się na błędach, czasem coś przeoczę nieumyślnie
46
59%
Nie zwracam uwagi na oznakowanie, uważam, że jeżdżę płynnie i nie utrudniam ruchu
19
24%
Przepisy mnie nie dotyczą, mam CB, jeżdżę bezbłędnie, niech inni się uczą
3
4%
Mów mi pirat drogowy, szybkość mam we krwi, ograniczenia mnie nie dotyczą, a frajerów zostawiam za sobą
7
9%

Liczba głosów : 78

Postprzez Globy » 8 gru 2008, 16:06

Portret polskiego kierowcy => http://www.samar.pl/index.html?__la=pl& ... &new=17763

Polecam raport o nas na zlecenie PZU <usmiech>
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez blackspider » 14 gru 2008, 01:18

Hmmm w tym kraju nie da sie niestety jezdzic normalnie, staram sie jezdzic przepisowo ale nie jest to do konca mozliwe, a skutecznie przeszkadza w tym brak autostrad odpowiedniej ilosci drog ekspresowych, rozkopane drogi vale zycie w remontach, seetki tirow na drodze potrafiacych czesto doprowadzic do szalu, jadac 2 pasmowka na ktorej ograniczenie do 100km/h lewym pasem 80 na godzine. Tak wiec nie wierze by ktokolwiek jedzil przepisowo, a wypowiedz Partyboya nie trzyma sie dla mnie kupy. Moja predkosc w trasie to zazwyczaj 120-130 zaleznie od warunkow bo sklonosci samobojczych nie mam, by tez cisna w zlych warunkach lub gdy jade noca i nie znam drogi, tak samo odpada wyprzedzanie na łukach, wzniesienach, skrzyzowanaich czy podwojnej ciaglej.
Początkujący

Od: 4 gru 2008, 11:31
Auto: Ford Probe 2.5V6 KLZE

Postprzez pitrrr » 15 gru 2008, 11:01

Czytam sobie temat i sądzę PARTYBOY , że Twoje wypowiedzi kupy to się z leksza nie trzymają , co zauważyli też inni.

PARTYBOY napisał(a):Ja nie łamię przepisów i mnie ten taryfikator zwyczajnie nie dotyczy

Tym tekstem się dla mnie pozamiatałeś. Przykro mi ale nie ma takiego czegoś jak "wzór cnót wszelakich" :P.

Najlepiej skwitował to wszystko Mev:
Mev napisał(a):A mi się wydaje, że trzeba po prostu myśleć i takie popadanie ze skrajności w skrajność jest zupełnie bez sensu... usmiech

Nasze zachowanie (chociażby prędkość z jaką się poruszamy) będzie zależało w konkretnej sytuacji od miliona czynników, które w tym czasie wystąpią i na pewno nie da się tego "ot tak" opisać usmiech

I pod tym się podpisuje ; )
Początkujący

Od: 11 gru 2008, 20:50
Auto: xedos 6 CA KF

Postprzez antek323f » 5 kwi 2009, 17:18

cb nie oznacza pirat,ja też mam cb ponieważ lubie porozmawiać na radyjku i jest pomocne i nie tylko mi bo ja też pomagam jak znam teren
Forumowicz

Od: 24 lut 2009, 22:02
Auto: mazda323f BA 97r. 1,5 16v

Postprzez Bimbak » 5 kwi 2009, 17:33

antek323f napisał(a):cb nie oznacza pirat,ja też mam cb ponieważ lubie porozmawiać na radyjku i jest pomocne i nie tylko mi bo ja też pomagam jak znam teren

ja również jestem zbulwersowany tendencyjnością ankiety. Nie szpecę sobie auta żadną anteną, nie zagłuszam muzyki szumem radia CB i nie mam zamiaru tego zmieniać.
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter