626
ja mialem 626 z przebiegiem 270kkm.Oprocz normalnych rzeczy nic nie bylo.Przez 3 lata wymienilem lozysko kola,rozrzad i klocki przod.A pozniej bylo buuuum 
-
waldii
martin102 napisał(a):cieszy mnie to że ciebie i żonke uratowała przed śmiercią. cześć
no mnie tez to cieszy tymbardziej,ze synek polroczny mial z nami jechac.Na szczescie kontrukcja solidna i wytrzymaja pijaka w duzym fiacie

martin102 napisał(a): teraz już niema tej ślicznoty??
eee nie dalem za wygrana.Auta juz nie posiadam od roku ale po mojej naprawie wygladala tak

-
waldii
martin102 napisał(a):chodziło mi oto czy wy z 626 macie też problemy non stop
miałem GE 1.8 i nic się nie psuło (samochód bliźniaczy do twojego)
mam GE 2.5 i w zasadzie poza sprzęgłem (które samo zarżnołem) i pierścieniami nic się nie dzieje.
nie liczę oczywiście spraw exploatacyjnych bo to w każdym samochodzie trzeba wymieniać
wsio zależy od historii samochodu, dbali-będzie jeździł, olali-czyli skarbonka. tego nie przeskoczysz. śmiało jako kolejne auto możesz brać GE, ale przy zakupiej miej obok siebie kogoś kto zna te samochody a jeśli nie masz nikogo takiego to poczytaj na forum na co zwrócić uwagę przy zakupie.
a przy zakupie części też sugeruj się tym co ci podpowiadają koledzy "starsi stażem", dobrze ci podpowiadają a ty się ciskasz. kupuj dalej w jumbocarsach to zostaniesz ich przyjacielem tak się często będziecie widzieć, a ile u nich zostawisz kasy to sam się nie doliczysz

"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
martin102 napisał(a):wiem że mazda 626 dobrze utrzymana bez ciągłych napraw będzie długo służyć. moja nie była na czas robiona i dla tego psuje się.
martin102 napisał(a):chodziło mi oto czy wy z 626 macie też problemy non stop. bo nie wiem czy warto jeszcze raz takie same auto kupić i w paść w bagno

Pozdrawiam Hubert
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
Mitsubishi Galant EA5A Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Mitsubishi Galant EA2A Sport Edition 2,0 16V '98 A/T sedan (sprzedany)
Mazda 626 GE FS GLE SPECIAL '95 (najbardziej niezawodne auto jakie miałem)
- Od: 17 kwi 2008, 07:34
- Auto: Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T sedan
Ja w sumi9e tez mialem zalamke ale powoli zaczynam stawac na rowne nogi wraz z samochodem i tak jak koledzy pisali jak bys zmienil tak jak ja 1 silnik 1 skrzynie biegow 3 przeplywomierze 2ga instalacje gazowa 2 zderzak przod ,chlodnice i to jeszcze nie koniec napraw .Ale ten samochod ma w sobie to cos co jest ponad np swoja zone hehehehe 
- Od: 14 mar 2006, 17:37
- Auto: Mazda 626 2.0 GE + LPG
speedone, ale na naprawy czegoś co się popsuło?