Nowa Mazda 3
I już tylne drzwi malowane były

Z NCS nie da się wstawić obrazka. Ja mam mieszane uczucia co do pękatego nadwozia i stylistyki przodu, ale wnętrze i tyłeczek... Ciekawe, ile waży 
Marycu napisał(a):czy tylko ja mam takie wrażenie, czy te felgi wydają się totalnie tonąć w przepastnych nadkolach? Szczególnie na drugim zdjęciu...
Wyjdzie drugie BA
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
- Od: 17 lis 2005, 00:24
- Auto: 323F BJ FP LPG
Wygląda jak kolejny lifting RX 8
Ale tak serio:
Na plus:
-świetne przetłoczenia zarówno na dole drzwi jak i pod oknami.
-mimo wszystko-nietypowy kształt przodu, który wcale nie wyglądaj jak z Peugeota, a ma szanse stać się pewnym symbolem-jak swego czasu BA.
-od razu widać jaka to marka, choć nie ma "syndromu" VAG- poszczególne modele różnią się długością.
-brak grilla przy wielkim uśmiechu i wlotach po bokach zderzaka wygląda naprawdę okazale i nie sposób pomylić z ją 6-raczej mniej "cukierkowe" RX 8
-linia nawiązuje do obecnej stylistyki marki (z boku to taka mniejsza 6)
-brak efektu "doczepienia bagażnika" na siłę.
-cudowne wnętrze-boję się, że nawet ładniejsze niż w 6.
In minus:
-nie wiadomo, czy w niektórych wariantach kolorystycznych tylne lamy nie będą wydawać się za duże...
Podsumowując- IMO jeśli nowy Diesel okaże się naprawdę udany, to Mazda może już chyba powoli myśleć o modelu 9, bo pozycja marki rośnie
Ogólnie rzecz biorąc ocenić dokładnie będzie można po obejrzeniu na żywo- bo nawet na forum krytyka nowej 6 zmieniła się w zachwyt, gdy wielu z nas ujrzało ją na żywo...
Na plus:
-świetne przetłoczenia zarówno na dole drzwi jak i pod oknami.
-mimo wszystko-nietypowy kształt przodu, który wcale nie wyglądaj jak z Peugeota, a ma szanse stać się pewnym symbolem-jak swego czasu BA.
-od razu widać jaka to marka, choć nie ma "syndromu" VAG- poszczególne modele różnią się długością.
-brak grilla przy wielkim uśmiechu i wlotach po bokach zderzaka wygląda naprawdę okazale i nie sposób pomylić z ją 6-raczej mniej "cukierkowe" RX 8
-linia nawiązuje do obecnej stylistyki marki (z boku to taka mniejsza 6)
-brak efektu "doczepienia bagażnika" na siłę.
-cudowne wnętrze-boję się, że nawet ładniejsze niż w 6.
In minus:
-nie wiadomo, czy w niektórych wariantach kolorystycznych tylne lamy nie będą wydawać się za duże...
Podsumowując- IMO jeśli nowy Diesel okaże się naprawdę udany, to Mazda może już chyba powoli myśleć o modelu 9, bo pozycja marki rośnie
Ogólnie rzecz biorąc ocenić dokładnie będzie można po obejrzeniu na żywo- bo nawet na forum krytyka nowej 6 zmieniła się w zachwyt, gdy wielu z nas ujrzało ją na żywo...
No dobra, mnie tylko zastanawia dlaczego nadal jest ten 'patyk' pod maską, jakby nie mogliby juz zainwestować w siłowniki....
OOOooo, kilka spostrzeżeń, dobrze ze w nowym sedanie nie bedzie tej dziury po postrzale w kufer czyt. zamka na kluczyk [ z daleka źle to dla mnie wyglądało] tylko tak jak teraz w Hb lub moze automatycznie otwieranie. Na zdjęciach z kokpitu zauważyłem przycisk odmrażania przedniej i tylnej szyby, to przednia też będzie podgrzewana elektrycznie??? Jesli tak, to jak to technicznie będzie możliwe – czym będzie/jest pokryta?
OOOooo, kilka spostrzeżeń, dobrze ze w nowym sedanie nie bedzie tej dziury po postrzale w kufer czyt. zamka na kluczyk [ z daleka źle to dla mnie wyglądało] tylko tak jak teraz w Hb lub moze automatycznie otwieranie. Na zdjęciach z kokpitu zauważyłem przycisk odmrażania przedniej i tylnej szyby, to przednia też będzie podgrzewana elektrycznie??? Jesli tak, to jak to technicznie będzie możliwe – czym będzie/jest pokryta?
CezaR83 szyba jak w fordach cienkie wlokna wbudowane w szybe.
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
- Od: 17 lis 2005, 00:24
- Auto: 323F BJ FP LPG
Była 626 GE KL | Była 323 BG B6 "małyszolot"; Będzie... :D | Kiedyś zdobywczyni 997 obecnie 69 ;) |
- Od: 7 wrz 2006, 22:19
- Auto: mazda 6
Wygląda jak pokemon ze spuchniętym ryjem. To chyba dobrze?
Mówiąc inaczej – na niektórych zdjęciach przód wypada fatalnie. Komplikacja detalu nie licuje z czystą formą bryły i tanim segmentem produktu. Można mieć tylko nadzieję, że na żywo traci wiele ze śmiesznej pretensjonalności, tak odrzucającej – szczególnie na zdjęciach uboższych wersji.
O ile pierwszymi zdjęciami obecnej szóstki byłem zachwycony, to w rzeczywistości jej przednie nadkola są baloniaste i sprawiają wrażenie, że przód trzyma się całości dzięki taśmie obustronnie klejącej. To co było dobre w RX-8 jest śmieszne w popularnym kompakcie, który codziennie można spotkać pod domem – podjeżdżający do skrzyżowania z czterech stron jednocześnie.
Kolejny przedstawiciel niekończącej się epoki lalek barbie, wież hifi 1000W bass surround i gumowych bransoletek. Wróże sukces.

Mówiąc inaczej – na niektórych zdjęciach przód wypada fatalnie. Komplikacja detalu nie licuje z czystą formą bryły i tanim segmentem produktu. Można mieć tylko nadzieję, że na żywo traci wiele ze śmiesznej pretensjonalności, tak odrzucającej – szczególnie na zdjęciach uboższych wersji.
O ile pierwszymi zdjęciami obecnej szóstki byłem zachwycony, to w rzeczywistości jej przednie nadkola są baloniaste i sprawiają wrażenie, że przód trzyma się całości dzięki taśmie obustronnie klejącej. To co było dobre w RX-8 jest śmieszne w popularnym kompakcie, który codziennie można spotkać pod domem – podjeżdżający do skrzyżowania z czterech stron jednocześnie.
Kolejny przedstawiciel niekończącej się epoki lalek barbie, wież hifi 1000W bass surround i gumowych bransoletek. Wróże sukces.
the right man in the wrong place...
Szczerze, śmieszna ta krytyka...
Poza tym...
Jakoś jeżdżąc po 100licy nie spotykam tego kompakta az tak czesto jak tutaj przytoczono. Częściej widać model 6 niż 3 wiec nie wydaje mi sie aby był to popularny model kompaktu w PL chyba ze kompakt w Polsce z Rodziny Mazd to 6 wtedy sie zgodze. DobranoC
Poza tym...
tco_tm napisał(a):To co było dobre w RX-8 jest śmieszne w popularnym kompakcie, który codziennie można spotkać pod domem – podjeżdżający do skrzyżowania z czterech stron jednocześnie.
Jakoś jeżdżąc po 100licy nie spotykam tego kompakta az tak czesto jak tutaj przytoczono. Częściej widać model 6 niż 3 wiec nie wydaje mi sie aby był to popularny model kompaktu w PL chyba ze kompakt w Polsce z Rodziny Mazd to 6 wtedy sie zgodze. DobranoC
CezaR83 napisał(a):nie spotykam tego kompakta az tak czesto jak tutaj przytoczono
Bo mazda w Polsce nie istnieje (jeszcze)
Kompakt to samochód codziennego użytku, a dla rzeczy codziennych najlepsza jest czysta forma. Mazda wyraźnie nadyma się ponad stan – co potwierdza nawet klip na pierwszej stronie w tym wątku. Obawiam się jednak, że tego nadęcia może wystarczyć tylko na rozdmuchanie błotników i zderzaków... co właśnie jest śmieszne.
Osobiście mam wymagający stosunek do Mazdy i nie zadowala mnie polityka kultury masowej – stąd mój sarkazm. Oczywiście nie jestem idiotą i zdaję sobie sprawę, że takimi projektami jak CA/BA (323F), FD i TA nie wyżyje żadna mainstreamowa marka. Na szczęście na forum można pisać o czym się marzy, a ja marzę o mazdach nieuzasadnionych ekonomicznie. Niekoniecznie nawet ze względów zaawansowanych technologii, ale chociażby z powodu klasycznej elegancji, której dzisiaj już nikt nie kupi.
the right man in the wrong place...
tco_tm napisał(a):Wygląda jak pokemon ze spuchniętym ryjem. To chyba dobrze?
to ja chce tego pokemona ze spuchnietym ryjkiem...
piekna jest... chce taką
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Podoba mi się to u Mazdy, ze gdy wychodzi nowy model to bardzo mało, albo nawet wogole nie przypomina mi poprzedniczki.
Jest bardzo ładna:) prócz Tych listw w ostatnim oknie:)
A środek trochę taki za plastikowa ty:)
Jest bardzo ładna:) prócz Tych listw w ostatnim oknie:)
A środek trochę taki za plastikowa ty:)
Zoom-Zoom!
ślicznaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Dobrze ze ten uśmiech z przodu jest mniej szeroki niż w sedanie, heh znowu zrobili HB ładniejszego....

Dobrze ze ten uśmiech z przodu jest mniej szeroki niż w sedanie, heh znowu zrobili HB ładniejszego....