Co myślicie o nowym Subaru Foresterze?
A jak wygląda kwestia zarejestrowania tego w Polsce??
Bo słyszałem, że ludzie jeżdżą po Polsce na tamtejszych blachach samochodami "użyczonymi" od mieszkańców tamtego kraju
Bo słyszałem, że ludzie jeżdżą po Polsce na tamtejszych blachach samochodami "użyczonymi" od mieszkańców tamtego kraju
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Poszukaj w necie. Wyczytałem, że tam kupujesz w cenie netto, a w Polsce płacisz cło/akcyzę oraz VAT. Całość podobno wychodzi ok 110% ceny z cennika.
Edit..
Największa rzecz to przekonać tamtejszego dealera, że rzeczywiście zarejestrujesz auto w Polsce.
@brii
To wtedy jest jeszcze taniej. Jak "odkupisz" po pół roku i 6000 km przejechanych to jeszcze na Vacie oszczędzisz.
Edit..
Największa rzecz to przekonać tamtejszego dealera, że rzeczywiście zarejestrujesz auto w Polsce.
@brii
To wtedy jest jeszcze taniej. Jak "odkupisz" po pół roku i 6000 km przejechanych to jeszcze na Vacie oszczędzisz.
- Od: 27 maja 2008, 22:18
- Auto: Accord Tourer 2.0 Exe '08 VIII
I pewnie tak Ci ludzie robią – można kupić samochód ze zniżką 33% w porównaniu do Polskich salonów 
ntgale napisał(a):brii napisał(a):ntgale napisał(a):Poza tym ciekawe jak ma się jazda Foresterem do Outbacka.
Forester jest gorszy na asfalacie, na zakrętach bardziej się buda wygina i podczas hamowania czuć, że to samochód który duuużo waży i w dodatku nie do końca lubi asfalt (strasznie nurkuje). Outback na asfalcie robi dużo lepsze wrażenie.
Dzięki za info Krajanie.
Jako, że niedawno miałem przyjemność być przewieziony (tak z 600 km) nowym Foresterem Boxer-Diesel to uzupełnię trochę powyższe informacje. Trochę więcej miejsca na nogi niż w Outbacku – nie siedzi się tak bardzo skulonym. Pozycja raczej wysoka, ale wygodna. Co dziwne, pewnie przez ciężki silnik nisko z przodu, na przednich siedzeniach bardzo miękko-komfortowo, ale na tylnej kanapie bez większego obciążenia już podrzuca. W dieslu fajna skrzynia – na 4 biegu 120km/h przy 3000obr/min i jedzie się przyjemnie, ale od 140 jest już dość mocno słyszalny wiatr – chyba od lusterek, które są ogromne. Trochę gorsze światła niż w Outbacku.
- Od: 27 maja 2008, 22:18
- Auto: Accord Tourer 2.0 Exe '08 VIII
Niedawno mialem okazje prowadzic oba modele forestera...i stary zdecydowanie bardziej mi odpowiadal...w nowym pozycja za kierownica taka sobie ;/ fotele troche za miekkie i do tego jeszcze ten odpustowy pstrokaty licznik ;/
Toyota Corolla / Nissan Murano + Infiniti G20
- Od: 11 kwi 2006, 18:25
- Auto: Corolla/ Murano+InfinitiG20
ntgale napisał(a):ale od 140 jest już dość mocno słyszalny wiatr – chyba od lusterek, które są ogromne. Trochę gorsze światła niż w Outbacku.
Od lusterek i od innych kątów karoserii z przodu i z tyły też się robi hałas, ale dla mnie staje się on nieprzyjemny powyżej 110km/h
gari napisał(a):Niedawno mialem okazje prowadzic oba modele forestera...i stary zdecydowanie bardziej mi odpowiadal...w nowym pozycja za kierownica taka sobie ;/ fotele troche za miekkie... ;/
Mam takie samo zdanie