Michał323f napisał(a):Tez jestem ciekaw jak z czesciami do Sportivy

ja jedze autem do pracy po racy i pomiecie i spalanie jest jakie jest a czy wezmie mi 1do 2 wiecej trudno

chce sie miec samochód to trzeba płacic

za paliwo:)
Ja w grudni zaczynam ostre ogladanie i dzwonienie po sprzedawcach

zaobacze ile zarobie i jak minie sezon zimowy

Pracuje w sewiosie ogumienia i liczy sie dlamnie kazdy cm sniegu im wiecej tym lepiej

Prosze napisac kikasłow natem silnika

co ile przeglada i jakie wrazenie z 2,0 bo turbo wiem

ze doje kopa

Posiadam akurat Sportiv,wiec tak:
Ma oznaczenie "Sportiv" na klapie.
Z czesciami nie ma duzego klopotu bo ten sam silnik byl montowany Premacy
Generlanie auto sie nie psuje jesli go nie katujesz bez opamietania.
Jesli chodzi o spalanie to przy dosc dynamicznej jezdzie nie wezmie wiecej niz max 12l w miescie. Srednio jara ok 10l wiec tragedii nie ma. W trasie mozna zejsc nawet do 7,8l
Jesli chodzi o osiagi to sa zupelnie wystarczajce. Moze nie jest to rasowy zapierdalacz,ale jak kupowalem swoja i pojechalem na jazde probna to bylem milo zaskoczony,bo wydawalo mi sie,ze 131KM to dosc malo jak na mase auta,podejrzewam ze dynamike te auto w duzej mierze zawdziecza dobrze zestopniowanej skrzyni biegow, identycznie mam zestopniowana skrzynie w MX5 1.8 140KM. Biegi wchodza przy wysokich obrotach z dosc charterystycznym szrpnieciem,jak w mocnych GTI.
Rewelacyjny 3 bieg!!!!! Na mokrym potrafi na chwilke wlaczyc sie nawet kontrola trakcji.
Brakuje szpery
Sportiv prowadzi sie wysmienicie,jak dla mnie idealne polaczenie komfortu z dosc sportowa charaterystyka. Czuc niestety wysoko umieszczony srodek ciezkosci,choc moze ja nie jestem obiektywny bo do upalania mam MX5 ktore jezdzi jak gokart.
Ponad to auto naprawde przestronne. Kupilem je jako rodzinne,bo urodzila mi sie niedawno corka i bez stresu co trzeba to w nim woze.
Jak juz sam zauwazyles jest tez sympatyczne w srodku. Dziwi mnie tylko ze mazda zrezygnowala z przesywanej tylniej kanapy po 2001 roku.
Podsumowaujac auto godne polecenia,ale w niebieskim kolorze bedzie ciezko...
Czarne i srebrne szybciej i nie zgodze sie ze ciezko znalezc,bo jak sie chce to sie znajdzie.
Po co jezdzic skoro mozna latac...