Jaką część Waszych dochodów stanowią wydatki na paliwo?
Otwieram dyskusję nt.:
Jaką część Waszych miesięcznych dochodów stanowią wydatki na paliwo?
W obliczeniach uwzględnić:
1. Wszystkie posiadane w rodzinie pojazdy, a tym samym wydatki.
2. Dochody netto ("na rękę") wszystkich członków rodziny.
3. Wartość wyrazić w %. dochodów netto.
Przykład:
Dochody rodziny netto: 6.000,00 zł
Wydatki na paliwo za m-c: 300,00 zł
Wydatki na paliwo = (300 zł x 100 %) : 6.000,00 = 5%
Zacznę: 2,54 %
Jaką część Waszych miesięcznych dochodów stanowią wydatki na paliwo?
3. Wartość wyrazić w %. dochodów netto.
Przykład:
Dochody rodziny netto: 6.000,00 zł
Wydatki na paliwo za m-c: 300,00 zł
Wydatki na paliwo = (300 zł x 100 %) : 6.000,00 = 5%
Zacznę: 2,54 %
- Od: 5 paź 2008, 19:05
Tylko ja.
17,5%
Ostatnio bak poszedł w 3 dni po mieście tylko
17,5%

Ostatnio bak poszedł w 3 dni po mieście tylko
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
magicadm napisał(a):flipper napisał(a):2. Dochody netto ("na rękę") wszystkich członków rodziny
Ze Skarbowego jesteś czy co![]()
przeciez nie chce zebys podawal dochody tylko policzyl i podal procent

misiekwaw napisał(a):przeciez nie chce zebys podawal dochody tylko policzyl i podal procent
Wystarczy w innych postach poszukać ile kto robi kilometrów rocznie – lub choćby co ile wymienia pasek lub olej i można wydedukować więcej
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
magicadm napisał(a):Wystarczy w innych postach poszukać ile kto robi kilometrów rocznie – lub choćby co ile wymienia pasek lub olej i można wydedukować więcej usmiech
[/b]
Rocznie robię 28 kkm. Jaką część moich dochodów wydaję na paliwo? Więc ....
flipper napisał(a):W obliczeniach uwzględnić:
Bez sensu. To już lepiej niech obliczenia dotyczą tego co autem jeździ, a nie wszystkich.
flipper napisał(a):Rocznie robię 28 kkm. Jaką część moich dochodów wydaję na paliwo? Więc ....
Co komu da taka statystyka procentowa, zwłaszcza że każdy przejeżdża różne ilości km i różnie zarabia?
Zupełnie bez sensu.
Pozdor Myjk
Sokool napisał(a):flipper napisał:
Bez sensu. To już lepiej niech obliczenia dotyczą tego co autem jeździ, a nie wszystkich.
Rozważmy:
Kawaler dojeżdżający do pracy ponosi zupełnie inne koszty niż żonaty odwożący żonę do pracy i dzieci do szkoły i przedszkola. Więc podtrzymuję swoje.
flipper napisał(a):Kawaler dojeżdżający do pracy ponosi zupełnie inne koszty niż żonaty odwożący żonę do pracy i dzieci do szkoły i przedszkola. Więc podtrzymuję swoje.
Ale co podtrzymujesz? Możesz wyjaśnić czemu ma służyć ta statystyka?
Pozdor Myjk
Myjk napisał(a):Co komu da taka statystyka procentowa, zwłaszcza że każdy przejeżdża różne ilości km i różnie zarabia?
Zupełnie bez sensu.
Odpowie na pytanie jak w temacie. Bo, po pierwsze jeżeli ktoś dużo jeździ, wydaje więcej na paliwo niż ten który nie jeździ. Tu chodzi o oszacowanie mediany udziału kosztów paliwa w dochodach.
flipper napisał(a):Rozważmy:
Kawaler dojeżdżający do pracy ponosi zupełnie inne koszty niż żonaty odwożący żonę do pracy i dzieci do szkoły i przedszkola. Więc podtrzymuję swoje.
Już pomijając to co Myjk napisał, obliczamy:
Rocznie przejeżdżam 15000 km, średnie spalanie 8l/100 km. 15000:12 = 1250 km/miesiąc. 12,5*8 = 100 litrów paliwa. 100 razy powiedzmy 4,25 za litr to jest 425 złotych.
Teraz zarobki: ja 1000 PLN, ojciec 3000, matka 3500.
I teraz najlepsze. Autem jeżdżę tylko ja, za swoje pieniądze. Wg. Twoich wytycznych w obliczeniach wychodzi 5%. A faktycznie wydaję 42%.
Jest różnica? Jest. Czyli obliczenia o kant

Dane z sufitu
Sokool napisał(a):Rocznie przejeżdżam 15000 km, średnie spalanie 8l/100 km. 15000:12 = 1250 km/miesiąc. 12,5*8 = 100 litrów paliwa. 100 razy powiedzmy 4,25 za litr to jest 425 złotych.
Teraz zarobki: ja 1000 PLN, ojciec 3000, matka 3500.
I teraz najlepsze. Autem jeżdżę tylko ja, za swoje pieniądze. Wg. Twoich wytycznych w obliczeniach wychodzi 5%. A faktycznie wydaję 42%.
1. W rocznym zeznaniu podatkowym też uwzględniasz dochody rodziców?
2. Więc np. dofinansowania z Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych nie otrzymasz, bo Twój dochód na osobę wynosi 2.500,00 zł
3. Jak uzyskujesz dochody to w myśl wszelkich przepisów tworzysz odrębne gospodarstwo domowe.
Jeżeli napisałem Waszych dochodów to kawaler uwzględni wyłącznie swoje a żonaty również żony bo tworzą oni gospodarstwo domowe.
U mnie od 15 do 70%... Zaraz policzę średnią w ciągu roku
Dla ostatnich 12 miesięcy wyszło mi około 30%. Ale to i tak nie jest najdroższa przyjemnosć
Dla ostatnich 12 miesięcy wyszło mi około 30%. Ale to i tak nie jest najdroższa przyjemnosć