Mazda 323 BJ
Mako napisał(a):templar znam tez osobe ktora mowila ze nie bierze oleju..... i faktycznie nie bral bo nie bylo z czego![]()
bierze na pewno tylko sa to sladowe ilosci, moja ma 170 tys i bierze w normie
U mnie przy przebiegu 180 000 i po 8000 od ostatniej wymiany oleju nie ubyło. Po wymianie było na 3/4 miarki i tak jest dalej. Bardzo pozytywne zaskoczenie.
- Od: 9 mar 2008, 17:02
- Auto: 323F BJ 2.0 DiTD 2002r
ja w swojej BJ zrobiłem pierwsze 10 kkm
zalałem wcześniej Castrola 5 W 40 i po tym przebiegu olej z maximum zatrzymał się w połowie między minimum a maximum.
teraz zalałem Mobila 5 W 50 jak ten olej się spisze czas pokaże, jeśli ubytek będzie wiekszy niż na castrolu przechodze na półsyntetyk – przebieg 140 kkm.
teraz zalałem Mobila 5 W 50 jak ten olej się spisze czas pokaże, jeśli ubytek będzie wiekszy niż na castrolu przechodze na półsyntetyk – przebieg 140 kkm.
Uważaj mam Mazde i nie zawaham się jej użyć
!!

- Od: 28 lut 2008, 16:45
- Auto: 323F BJ 2.0 TDVI 2001
Mam pytanie. Czy te lampy:
http://moto.allegro.pl/item433818620_no ... _2005.html
będą pasowały do 323F ze starszych roczników z takimi lampami:
http://moto.allegro.pl/item433747224_no ... _2002.html ?
Musze wymienić obydwie lampy i korzystając z okazji chciałem założyć nowsze.

będą pasowały do 323F ze starszych roczników z takimi lampami:

- Od: 9 mar 2008, 17:02
- Auto: 323F BJ 2.0 DiTD 2002r
freshbratek----jak sprawa [jakich?] nadkoli założyłeś ? jak tak to czy sprawnie przebiega montaż?
markus12 nie nie mialy
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
2,9l oleju silnikowego, jezeli masz duzy przebieg to polsyntetyka wlewasz jezeli nie to syntetyczny
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
wiking napisał(a):Proszę o radę...co wlać i ile do swojej BJ -silnik 1,5 ben. ? : olej silnikowy, płyn chłodniczy i skrzynia biegów manualna ?
Witam!Płyn chłodniczy – 6l, skrzynia biegów manualna – 2,7l.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
koledzy poradzcie mi jak zdemontowac srodkowy panel tam gdzie jest mieszek skrzyni
biegów. chcem zamontowac sobie taki bajer w postaci galki podswietlanej i żeby puscic zasilanie musze to zdemontowac chyba że ktos ma jakis inny patent. Jak sie do tego zabrac. kto podpowie?
biegów. chcem zamontowac sobie taki bajer w postaci galki podswietlanej i żeby puscic zasilanie musze to zdemontowac chyba że ktos ma jakis inny patent. Jak sie do tego zabrac. kto podpowie?
- Od: 25 lis 2007, 16:36
- Auto: aktualnie brak
eXelium napisał(a):W mojej mazdzie 1.6 16v z 2002 roku nie ma nigdzie filtra paliwa. Zaglądałem z mechanikiem do baku, szukałem po przewodach i nic. U drugiego mechanika dowidzialem sie ze byly auta bez filtrow.
Nie moze byc. jest cos czarnego jak patrzysz z przodu na otwarta maske silnika – lewa gorna strona – takie czarne, z zewnatrz plastikowe wielkosci butelki 0,25 z kilkoma przewodami...
Zobacz dokladnie
Pozdro!
- Od: 17 kwi 2008, 19:27
- Auto: 6, 2007, diesel, rf-7j
Jednak nie. Moja pomylka. Ta czarna puszka, teraz to dokladnie sprawdzalem to tzn. zbiornik weglowy wylapujacy. Sluzy on do oczyszania obiegu powietrza w ukladzie powietrznym...
Zobaczcie na rysunek ponizej:

No to zglupialem teraz. Ja jeszcze nie wymienialem filtra paliwa. Ale jednak czeka mnie to tez...
Dodaje jeszcze rysunek ukladu paliwa, to jest czesc schowana pod siedzeniem. i tak wyrazenie jest informacja, ze sa dwa filtry – niskiego i wysokiego cisnienia.
Rysunek:

Pytanie, czy te filtry są wymienne. Czy ktos z JAKSY moze o tym powiedziec, potwierdzic?
Zobaczcie na rysunek ponizej:

No to zglupialem teraz. Ja jeszcze nie wymienialem filtra paliwa. Ale jednak czeka mnie to tez...
Dodaje jeszcze rysunek ukladu paliwa, to jest czesc schowana pod siedzeniem. i tak wyrazenie jest informacja, ze sa dwa filtry – niskiego i wysokiego cisnienia.
Rysunek:

Pytanie, czy te filtry są wymienne. Czy ktos z JAKSY moze o tym powiedziec, potwierdzic?
- Od: 17 kwi 2008, 19:27
- Auto: 6, 2007, diesel, rf-7j
persona_non_grata napisał(a):Mam pytanie. Czy te lampy:http://moto.allegro.pl/item433818620_no ... _2005.html
będą pasowały do 323F ze starszych roczników z takimi lampami:http://moto.allegro.pl/item433747224_no ... _2002.html ?
Bedą. Ale wiedz ze zarówki sa kompletnie inne – wtykane. Ciezko je dostac i sa drogie. Wiedz ze ja do dzis od kilku mieisecy jeżdze bez tylniego mgielnego i wstecznego dlatego ze musaiłbym zamawiac z serwisu mazdy albo nie wiadmo skad tam. Ale bede musiał rozjezec przed przegladam niedlugo. Po prostu bądz swiadomy ze jak ci sie przepali to nie licz na to ze kupisz na stacji czy lepszym pierwszym sklepie motoryzacyjnym. Stopy i kierunki to jeszcze nie ma duzego probelmu ale reszta to kosmos zeby dostac.
Pozdro
Haszczu
car history:
2005-2007 --> 323F BA 1.5 '98
2007-.... --> 323F BJ 2.0 Sportive '01
Haszczu
car history:
2005-2007 --> 323F BA 1.5 '98
2007-.... --> 323F BJ 2.0 Sportive '01
- Od: 21 wrz 2005, 11:00
- Auto: 323F BJ 2.0 Sportive '01
Mazda 3 BK'06 1.6 CITD