Mazda6, (otomoto: 6004387643), REMCAR R.Kasprowiak Poznań, 512766665.

Dział przeznaczony dla aut z niezwykłą "historią".

Postprzez zelka » 26 kwi 2016, 12:45

Witam

Pisałem wczoraj na grupie "fejsbukowej", ale tam nie wszyscy zaglądają, więc zamieszczę też i tutaj. Oczywiście wszystkich wad tutaj nie opisuję, ale myślę, że te najważniejsze.

http://otomoto.pl/oferta/mazda-6-2-5-dy ... ylNwZ.html

Jeśli ktokolwiek by miał zamiar pojechać "obadać" z miejsca mówię, iż ODRADZAM. Maska i cala lewa strona (od kierowcy) malowana prócz błotnika przedniego. Nieumiejętnie lakierowane, bo klar lekko się złuszczył i ewidentnie nadaję się to pod polerkę. Wgniotka na dachu przy tylnej klapie. Co najciekawsze auto posiada system keyless start/stop oraz entry Z tymże klamka od strony kierowcy jest zwykła (bez guzika) i prawdopodobnie w drzwiach wisi odpięta kostka (podczas jazdy pali się non stop czerwony kluczyk – normalny objaw).
NAJWAŻNIEJSZE – klepie na zaworach. Autko 130kkm przebiegu, a zawory terkoczą jakby miała przejechane z 2x tyle. W swojej GH mam 172kkm i żadnego takiego objawu.
Kierownik auta to raczej marny handlarz (rzekomo prowadzi 3 firmy), a Mazdami zajmuje się od 11 lat. Jeśli ktoś zwrócił uwagę bądź z rodzinki to ratujcie ich, bo może utopić kilkanaście/kilkadziesiąt stówek na dzień dobry.
W razie jakichkolwiek pytań można śmiało pisać.
Chciałbym również dodać, iż LPG jest zamontowane u jakiegoś fachowca z Jarocina (padło nazwisko Lewandowski), AG- Compact, wtryski Hana 2001, butla (uwaga, sic!) 140L walcowa, która zajmuje 3/4 bagażnika. <lol>

Pozdrawiam, Adrian

PS. W środku wszystko jest cholernie śliskie od Plaka.... Taki figo-fago ten Pan, drogi perfum w schowku, a papieros gonił papierosa.
PS2. VINu zapomniałem sprawdzić, a siedziałem na fotelu pasażera – mój błąd, wybaczcie. Niby oferta prywatna, ale Pan ma 3 firmy i dość ostro kręcił.

Tags:
opinie REMCAR Remiugiusz Kasprowiak
Poznań
512766665
osiedle Stefana Batorego 58a/31
60-687 Poznań
Forumowicz

Od: 6 wrz 2012, 13:17
Auto: Mazda 6 GH L5 '09
Była: Mazda 3 BK LF '04
Mazda 323F 1.8 BG SOHC '90

Postprzez stachan » 27 kwi 2016, 18:40

Ten sprzedający ma już cegiełkę w tym dziale... <nie powiem>
Obrazek
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Finansów
Koordynator Konkursów

Od: 21 wrz 2006, 17:09
Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE

Postprzez jpski » 27 kwi 2016, 19:28

stachan napisał(a):Ten sprzedający ma już cegiełkę w tym dziale...

I to chyba nie tylko jedną <nie>
Forumowicz

Od: 13 kwi 2008, 13:59
Auto: Jest:
-W poszukiwaniu?
-Micra K12
Było:
Avensis T27 '11, 2DY, 6GH, Micra K11, Avensis T25, 407SW, 6GG, 626GF, 323F BA

Postprzez Bigbluee » 27 kwi 2016, 22:51

Forumowicz

Od: 23 lut 2016, 13:50
Auto: Volvo S80 2.0 PB+LPG

Postprzez Marianek » 28 kwi 2016, 16:15

No to czekamy kiedy się tu pojawi :) Kiedyś groził że będzie obserwował nas <diabełek> <diabełek>
I dalej mu otomoto nie naprawiło konta, nie ma to jak wciskanie kitu i myśleć że ludzie to jelenie wszędzie.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez Bigbluee » 28 kwi 2016, 17:15

Gdzie on dokładnie ma ten swój plac z samochodami? Na Batorego 58 to raczej miejsca nie ma na komis.
Forumowicz

Postprzez zelka » 5 maja 2016, 13:45

Ja osobiście byłem na tym śmiesznym rondku wokół, którego znajdują się auta. Prawdopodobnie to jego miejsce zamieszkania (klatka od strony zachodniej). Ma pełno Mazd, ale gdzie jego plac się znajduje nie chciał powiedzieć.
A no i ekipa z Voyger Club nie bardzo wiedziała co to za Pan. :)
Pozdrawiam
Adrian
Forumowicz

Postprzez Remcar Poznań » 6 maja 2016, 02:32

Witam wszystkich Państwa.
Obiecałem sobie, ze dam sobie z Wami spokój ale to co napisał Pan Zelka
aż prosi sie o komentarz.

Skoro zamieścił Pan ta ofertę w tym dziale (rozumiem, ze to auto w Pana odczuciu
i ogromnej wiedzy jest "mazdoszrotem" to proszę mi oraz całemu forum wyjaśnić:
Dlaczego po 2 godzinach gruntownych oględzin namawiał Pan własnego ojca zeby kupił
ten samochod ? Nie kocha Pan taty? Przeciez Pana ojciec sie zastanawiał 2 godz.
Nad "mazdoszrotem" fachowiec bądź co bądź nie zastanawia sie 2 godzin tylko od
razu wywnioskowuje co w trawie piszczy. A na pytanie taty "co myślisz synek" odpowiedział
Pan : "dla mnie jest ok, takiego nieznajdziesz" Pańskie słowa!
Dlaczego oczernia Pan sprzedającego ze samochod miał lakierowane elementy skoro sprzedający
o tym Panu mówi , mało tego pokazuje zdjecia dlaczego były lakierowane ?
Dlaczego Pana opini o tym pojeździe nie podzielił 5 godzin pozniej autoryzowany serwis
na przeglądzie przed zakupowym ? Ani o zaworach klekoczących , ani o przeszłości
wypadkowej ani o 2 krotnie większym przebiegu ? Dlaczego nie zapoznał sie Pan z wydrukami
z bazy DSR ? Przeciez samochod był serwisowany i miał pełna historie. Pana tata przeglądał
dlaczego Pan nie ? Dlaczego taki "mazdoszrot" zostal sprzedany 5 godzin po Panskich
gruntownych oględzinach za kwotę 1000zl. wyższa jaka proponowal Pana tata, a Pana wątku
niepodzielili ani ASO ani blacharz , ani mechanik , ani lakiernik ani nowy właściciel ??
Odpowiem Panu dlaczego . Bo chciał Pan kupić ten samochod za półdarmo , a ja sie na to
dręczenie godzinne o 100 zł i jeszcze 100zl niezgodzilem.
Wiec co Panu pozostało? Odpalić komputer i wysmarować.
Wiecej komentarzy na tym forum nie bedzie. Wiarygodność informacji na poziomie "00"

acha jeszcze jedno panie zelka: klatka nie od strony zachodniej tylko północnej, proszę moze
powrócić do szkoły średniej i nauczyć sie kierunków świata. Nie wiem co Pana śmieszy w rondzie.
Rondo to rondo... kawałek asfaltu, ruch okrężny... Bardzo śmieszne doprawdy.
Perfum nie wiem czy drogi, dostałem od klienta. Butle każdy zakłada, jaka mu pasuje. Jeżeli
Pan lubi tankować co 300 km Pana sprawa , ja nie lubie.
Żegnam
Forumowicz

Od: 28 kwi 2015, 21:56

Postprzez talk_about85 » 6 maja 2016, 11:55

Nie wiem co o tym wszystkim sadzic. Slowo przeciwko slowu. Jedno na pewno to ze sprzedajacy potrafi sie wybronic i robi to umiejetnie :).
Forumowicz

Od: 31 gru 2010, 23:59
Auto: Mazda3 BK HB 1.6 MZ-CD 2007

Postprzez zelka » 6 maja 2016, 12:24

Spoko – ujął to Pan w stu procentach jaki był przebieg rozmów. Gratuluję pamięci. Ale jedno nie zostało uwzględnione – otóż wszelakie słowa padły przed przejechaniem się autem.
Wiem na ile w stanie jestem z keyless zrobić żeby to działało jak należy, dlatego moje słowa były tak kierowane w stronę ojca.
Remcar Poznań napisał(a):Nie kocha Pan taty?

To już jest chamstwo na całej linii. Ja nie pytam Pana czy kocha Pan swoją żonę lub dzieci.
Remcar Poznań napisał(a):Dlaczego oczernia Pan sprzedającego

Nie oczerniam, stwierdzam fakt oględzin jakie zostały dokonane. O masce Pan nie wiedział do czego się przyznał.

Remcar Poznań napisał(a):Butle każdy zakłada, jaka mu pasuje.

Na + z Pana strony, iż zadeklarował wymianę na butlę w kole, a obecną on zabierze i poniesie wszelakie koszta z wymianą. Tu nie wspomniałem o tym, więc może być mój błąd. :)

Remcar Poznań napisał(a):Dlaczego taki "mazdoszrot" zostal sprzedany 5 godzin po Panskich
gruntownych oględzinach za kwotę 1000zl.

Znajomy pisał w południe kolejnego dnia i odpisał Pan, że o 15 jest klient, ale to już akurat tak gwoli ścisłości.

Skoro Pan zajmuje się tak wiele lat sprzedażą tylko i wyłącznie Mazd to nie wie Pan jak powinien pracować silnik? Zwłaszcza, że nie była to jedyna sztuka GH z silnikiem L5 jaką Pan sprzedał. O sprzęgle, które nie łapie jak powinno też nie było wzmianki.

talk_about85 napisał(a):Nie wiem co o tym wszystkim sadzic.

Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie.
talk_about85 napisał(a):Slowo przeciwko slowu.

Opinia przeciwko opinii.

Poza tym nie stwierdzam, iż auto jest MEGA ULEPEM, tylko chciałem przestrzec przed wadami (tudzież niepotrzebnymi pokonywaniami km) jakie auto posiada. Normalne, że auto ma swoje lata i w jakiś sposób może być wyeksploatowane.
Amen.
Pozdrawiam
Adrian
Forumowicz

Postprzez Bigbluee » 6 maja 2016, 16:37

Pomijając to kto ma bardziej rację i to jak wyglądał przebieg oględzin, jedno jest pewne. Opis samochodu nie zgadza się ze stanem faktycznym –> Mazdoszrot. Koniec Kropka. Dlaczego się nie zgadza? Czy celowo się nie zgadza? Nie wnikam. Uczciwi ludzie tak nie postępują, a nieuczciwi liczą na to że formułka "kupujący zna stan techniczny samochodu" załatwi sprawę potencjalnej reklamacji. I tak działa każdy "typisz handlarz".
Tyle ode mnie jak ogólna ocena powyższego.
Ja sprzedawałem w swoim zyciu 2 samochody. Każdy opisany od A do Z. Zainteresowanie było niewielkie bo żaden handlarz nie zadzwonił wiedząc, że nic w internecie nie ginie i po moim opisie nic nie da się ukryć przy odsprzedaży. Auta sprzedawały sie krótko ponieważ ten co przyjechał po samochód wziął go bez zbędnych oględzin gdyż cały opis był w ogłoszeniu. Tylko zweryfikował krótko to co opisane. W momencie gdy strona internetowa odzwierciedla stan faktyczny, kupujący długo się nie zastanawia i kupuje. Bark niespodzianek wzbudza zaufanie, natomiast niespodzianki typu wymieniana szyba albo malowane elementy lub "słyszalna klawiatura" pod maską, zniechęcają. Nawet 1 niespodzianka jest podstawą aby sądzić, że jest jeszcze wiele innych ukrytych niespodzianek i lepiej darować sobie takie auto dla św spokoju. Jedno auto kupił gość z Białegostoku. Ja jestem z Poznania. Kawałek miał i co ciekawe, kupił ode mnie bo wcześniej był u handlarza co właśnie opisywał jedno a na miejscu klient zastał co innego. W drodze powrotnej do domu, miał Poznań i u mnie wszystko się zgadzało więc kupił.
Forumowicz

Postprzez Biniu » 6 maja 2016, 17:12

Dokładnie. Pół przodu przeszło naprawy blacharskolakiernicze, ale jest "bezwypadkowy" :)
Jak naprawa była faktycznie niedbale wykonana to współczuję nowemu nabywcy, bo znając mazdowskie blachy za kilka wiosen będzie miał niemały problemik z pewną rudą grażyną :)
Obrazek
Im trudniej, tym lepiej
Forumowicz

Od: 19 cze 2015, 07:10
Auto: Mazda 6 GY LFVE '06
Mazda 323 BG B6 '92

Postprzez Marianek » 6 maja 2016, 22:22

talk_about85 napisał(a): Jedno na pewno to ze sprzedajacy potrafi sie wybronic i robi to umiejetnie :).
Dobrze gada ale marnie okręca kota ogonem i tyle. Jak przedmówcy powiedzieli, powtarzać się nie będę.
Dodam zapytanie, otomoto nie naprawiło jeszcze kont że sprzedaje się auta jako prywatny? Dla mnie proste, handlarz kombinuje i tyle. A że ktoś kupił? Jelen zawsze się znajdzie jak się podjara cena a potem ląduje u nas w technicznych działach. Daj boże żeby tylko tam a nie podczas jakieś małej kolizji ginie bo auto nie spełniło tego co powinno.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.