ibiza81 napisał(a):Kolega jest bardzo zadowolony, kupił 3 miesiące temu od tego Pana ze Złotoryja Mazde 5 2008r i polecił mi go.
Ja kupiłem od niego Mazda 6 2010r 2.0 benzyna DISI 155KM przebieg 95tyś km. jeśli chodzi o formalności to sprawdziłem wszystko w urzędzie skarbowym i firma jest zarejestrowana, odprowadza podatki i żadnych przekrętów nie robi na VAT, przy zakupie czy sprzedaży!!!! uzyskałem informacje że sprzedaje auta nie na fakturę vat, tylko na fakturę marża. Nastepnie sprawdziłem auto w ASO MAZDA i wszystko zgadzało się z treścią ogłoszenia i prawdomównością sprzedającego. Auta nie stoją co prawda w przydrożnym komisie gdzie sprzedaję się auta klepane i malowane, ładnie wypacykowane i przyciągające tylko wyglądem, a stan techniczny odbiega od idealnego!! Dużym plusem jest to że trzyma auta "pod dachem" i są bezpieczne jeśli chodzi o warunki atmosferyczne!!
Sprzedający nie wzbudza żadnych podejrzeń, auta ma pewne, zadbane i nie kombinowane, formalności załatwia w biurze, a nie jak inni na stacji benzynowej.
Szczerze mogę go Polecić!!!
Ten opis baaardzo mnie rozbawił.
Zakładam, że kolega w ten sposób sprawdzał sprzedawcę:
"Urząd Skarbowy może wydać zaświadczenie o wysokości zaległości podatkowych klienta. Do tego potrzebna jest jednak zgoda kontrahenta. Powinna ona zostać przedstawiona na piśmie, z jego podpisem i pieczęcią używaną dla celów działalności. " Do tego trzeba doliczyć opłatę skarbową (chyba 21 zł?). Nie wspomnę o tym, że taki proces trwa. Więc wydaje się to mocno naciągane.
Zresztą szkoda się rozpisywać, nie wygląda to na szczerą opinię kupującego. Ale po prostu mnie w oczy kłuje jak to czytam