Tutaj się witamy

Jeśli nie wiesz jak zacząć – najlepiej przywitaj się krótko w zbiorczym wątku.

Postprzez Jacol » 5 kwi 2007, 10:22

Witamy nowych forumowiczów :)
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)

Moja Madzia ;)
Forumowicz

Od: 3 paź 2006, 14:05
Auto: MX-3 '91 KL-ZEn
M6 '04 L3

Postprzez cob_ra » 5 kwi 2007, 17:23

nasze forum i klub rośnie w potężną siłę <faja>
Forumowicz

Od: 6 gru 2006, 16:18
Auto: Była 323c
Honda Accord VI 1,8
Honda Accord VIII 2.0

Postprzez Agnieszka1972 » 6 kwi 2007, 16:58

Witam :D Wsztstkich
Początkujący

Od: 6 kwi 2007, 15:20
Auto: Premacy 2.0 diesel 2000

Postprzez operator » 6 kwi 2007, 17:01

Cześć Agnieszka
Forumowicz

Od: 17 cze 2006, 18:42
Auto: będzie nowe

Postprzez Niedzwiedz_v6 » 7 kwi 2007, 02:43

witam wszystkich forumowiczów mazda speed..... jestem tu z polecenia Piotrusia i Five'a :D
Niedzwiedz_v6

Postprzez Pit » 7 kwi 2007, 06:24

Niedzwiedz_v6 napisał(a):witam wszystkich forumowiczów...

Cześć michu :P
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 06:56
Auto: FD3S

Postprzez Jacol » 7 kwi 2007, 07:10

Niedzwiedz_v6 napisał(a):jestem tu z polecenia Piotrusia i Five'a

To witamy Cie z polecenia Piotrusia i Five'a :D

A tak na serio, witamy na forum :)
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o

Moja Madzia ;)
Forumowicz

M6 '04 L3

Postprzez Gość » 7 kwi 2007, 10:24

witam wszystkich, jestem Chruścik, jestem z lublina i jezdze innym japonczykiem:) ale mazde tez posiadam i bardzo lubie ta marke, aktualnie mam MX3 V6 ale jezdzilem 323f na podwojnym walku i innych kilka sie przewinelo przez moje rece! wiecej info w dziale sprzedam:) witam jeszcze raz wszystkich
Gość

Postprzez polkar » 8 kwi 2007, 22:40

Witam, jestem polkar, pewnie ktos może mnie skojażyć z jakiegokolwiek forum Hondy. Na forum wszedłem poprzez info w profilach na www.polskajazda.pl
Jestem zwolennikiem japońskiej motoryzacji, szczególnie Hondy. Miałem juz 4 takie auta. Teraz przyszedł czas na Mazdę. Jestem szczęściwym posiadaczem 323F z 95r. Zawsze podobały mi się te auta, lecz niebyły dostępne wcześniej w moim pułapie cenowym. Marzenia z lat młodzieżowych to posiadać Hondę Civic i właśnie Mazdę 323F (koniecznie czerwoną :D ) Po kolei realizowałem marzenia...
Moim pierwszym poważnym i całkowicie własnym autem była Honda Civic, nabyłem to auto ponad 7 lat temu. Miałem później jeszcze 3 Hondy (1.6 SOHC 125KM, 1.6 DOHC 160KM, CRXdel Sol 125KM). W chwili obecnej posiadam jeszce Hondę CRX del Sol i zamierzam tym autem długo jezdzić.
Mazdę kupiłem kilka dni temu. Silniczek 1,5 (tak na szybko to ile to ma koników?? ) kolor czerwony. Autko zadbane, ładne cihe i przyjemne. Dzwi bez ramek sa Boskie !! :D Mazda będzie służyć jako auto rodzinne, gdyz kilka tygodni temu powiększyła mi sie rodzina o mojego kochanego potomka Kamila :D :D :D :D
Na internecie prowadzę sprzedaż niskoprofilowego ogumienia uzywanego jak i nowego. Współpracuje z firma TOYO i może w przyszłości ktos będzie potrzebował jakiegos towaru. Chetnie pomogę.
Tyle o mnie. Jestem nowy na forum, lecz raczej znam zasady, z forum CRXa i Civica korzystam od lat. Myśle, że nie będzie mi tudno się tutaj zaadoptować.
Pozdro dla wszystkich i witajcie
www.upolkara.pl
Forumowicz

Od: 8 kwi 2007, 22:24
Auto: Mitsu Grandis, Mazda 5, CRX del Sol

Postprzez Jacol » 8 kwi 2007, 22:52

polkar napisał(a):Pozdro dla wszystkich i witajcie

Witamy Ciebie polkar :) Ale z góry mówie ze po 1.5 mazdy nie spodziewaj sie takich osiągów jak po silniku hondy 1.6 :D

A tak na szybko wyslij mi cennik ogumienia toyo na PW :) lub chociaz linka :P uzywane i nowe rozmiar R18 215 bądz 225 :) profil 35

Moja Madzia ;)
Forumowicz

M6 '04 L3

Postprzez polkar » 8 kwi 2007, 23:09

Jacol napisał(a):Ale z góry mówie ze po 1.5 mazdy nie spodziewaj sie takich osiągów jak po silniku hondy 1.6

Hehe, juz się przekonałem. Ale nie przeszkadza mi to. 1,5 w drugim aucie w zupełności wystarcza. :P
PW z cennikiem poszło
www.upolkara.pl
Forumowicz

Postprzez hayabusa » 9 kwi 2007, 11:40

Póki co jeszcze bez mazdy,ale przymiarki już są do 626 GE ewentualnie xedos(silniki tylko V6),na razie nismo 1.6 n-14 ,wcześniej mitsu colcik i honda civic i właśnie z mitsu dowiedziałem sie o tym forum i dosyć systematycznie je odwiedzam (dotąd jako gość),mam nadzieje że uda mi się przesiąść na trochę wygodniejszy taksówek bo małych 3 drzwiowych skoczków mam już trochę dość (starość nie radość heh).No i najważniejsze WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE!!!
A soul in tension that^s learrning to fly
Początkujący

Od: 8 kwi 2007, 19:17

Postprzez Jacol » 9 kwi 2007, 11:52

hayabusa napisał(a):WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE!

Witamy, jak juz kupisz autko pochwal się nim w dziale Nasze Mazdy :)

Moja Madzia ;)
Forumowicz

M6 '04 L3

Postprzez hayabusa » 9 kwi 2007, 15:40

Nie omieszkam !Dzięki Jacol szczególnie że pomieszkiwałem w CW i mam sentyment heh.Póki co znajomy kupił 626 i czekam na oblewanie i jazdę próbną -oczywiście dla mnie!Dodam tylko że to zagorzały fan VW ,audi itp., itd.,i mimo że go bardzo lubie to szlak mnie trafiał jak gadalismy o motoryzacji no ni rusz nie mogłem mu przemówić...i w końcu przypadkowo znalazł ogłoszonko i się kulnął japoncem !No i chyba mu tak teraz zostanie he he
A soul in tension that^s learrning to fly
Początkujący

Od: 8 kwi 2007, 19:17

Postprzez Jacol » 9 kwi 2007, 16:16

Każdemu tak zostaje :) Jak już spróbuje japońca to nie puści :)

Moja Madzia ;)
Forumowicz

M6 '04 L3

Postprzez polkar » 9 kwi 2007, 16:36

Jacol napisał(a):Jak już spróbuje japońca to nie puści

Swięte słowa :)
www.upolkara.pl
Forumowicz

Postprzez Gość » 10 kwi 2007, 20:10

Witam Koleżanki i Kolegów :)

Niestety jeszcze nie mam w swoim posiadaniu mojej wymarzonej Mazdy 6 kombi, ale wierzę, że niebawem to nastąpi i będę mógł "legalnie" uczestniczyć w życiu forum.

Pozdrawiam!

Michał :)

PS: Skąd wiem o istnieniu Forum...? Google to doskonałe narzędzie ;)))))
Gość

Postprzez BratCukierka » 10 kwi 2007, 20:57

Witamy!

Michał Nowak napisał(a):Niestety jeszcze nie mam w swoim posiadaniu mojej wymarzonej Mazdy 6 kombi, ale wierzę, że niebawem to nastąpi i będę mógł "legalnie" uczestniczyć w życiu forum.

nawet bez posiadania mazdy możesz legalnie uczestniczyć w życiu forum :)
Życze ci żebyś niebawem kupił sobie te wymarzone autko :)
pozdrawiam
Forumowicz

Od: 24 cze 2006, 20:21
Auto: Toyota Yaris Hybrid '19

Postprzez Gość » 11 kwi 2007, 21:39

Dzięki serdeczne, pozdrawiam :)
Gość

Postprzez Mirek » 12 kwi 2007, 20:29

Cześć wszystkim! Bywalcem www.mazdaspeed.pl jestem od bardzo dawna, może nawet i od początków istnienia strony ;) w każdym razie Globy miał jeszcze wtedy 323 ;P Mazdy u mnie w rodzinie wiernie służą od 10 lat, ja mam trzecią w rodzinie. Moja matka jeździ 626 GD '89 2.0i GLX od 10 lat – bez żadnej awarii!! jedyne co było przy niej robione to wymiana pompy wspomagania no i troche blacharki, ale w pełnoletnim samochodzie to norma. Za to mechanika nadal działa bez zarzutu! Moja siostra jeździ 323F BA '96 1.5i a ja ostatnio nabyłem 323F BG 1.6i z 92 roku. Szukałem jej dość długo, niestety u nas w kraju ciężko znaleźć zadbany egzemplarz. Szczerze mówiąc w pewnym momencie już nawet straciłem nadzieję że znajdę, zacząłem się rozglądać za innymi modelami (oczywiście też Mazdy ;)) i prawie kupiłem 626 2.0i '92 ale w dzień kiedy miałem kupować tą 626kę zdecydowałem się na mały wypad. Szczerze mówiąc fotki mnie nie przekonały, samochód był po tuningu optycznym, dość obfitym bo miał założone zderzaki i progi firmy Vestatec, tylny zintegrowany spojler zastąpiony produktem Zendera i jeszcze na górze klapy dorzucony dodatkowy mały spojlerek Zendera. Fakt że zadbana, to było widać, ale myślałem że skoro jest taka 'rasowana' to pewnie jakiś młodzian nią jeździł i jej nie oszczędzał. Przyjechałem ją obejrzeć z mechanikiem i lakiernikiem z mojej firmy (pracuję w firmie zajmującej się transportem międzynarodowym) i po wstępnych oględzinach okazało się że autko jest w bardzo dobrym stanie technicznym! Nie zastanawiałem się długo, bo szukałem tego konkretnego modelu a i kolor mi pasował (czarny) :) nie jest to wersja full wypas co prawda, ale nie o to też mi chodziło. Kupiłem ją dośc drogo jak na ten rocznik ale póki co oprócz wymiany filtrów, płynów no i opony+felgi nie dopłaciłem do tego interesu więcej. Poprzedni właściciel dbał o to autko. Mam nadzieję że moja Mazia też będzie służyć wiernie tak jak Mazia mojej mamy :) Zresztą, skoro tu jesteście to chyba nie musze was przekonywać że to naprawdę wdzięczne samochody, przemyślane, praktyczne no i bardzo ładne, choć to oczywiście kwestia gustu ale mi się nawet kanciak 626 podoba :) może to skrzywienie (moi znajomi twierdzą że jestem chodzącą encyklopedią o Mazdach ;P ) ale zakochałem się w tej marce i z całą pewnością mogę powiedzieć że każdy następny samochód zarówno mój jak i pozostałych członków mojej rodziny to będzie Mazda :) zresztą coś ostatnio mama przebąkuje że sie jej trójeczka bardzo podoba ;) ja też mam upatrzoną już następną będzie to 6ka choć pewnie nieprędko bo to dość spory wydatek jak na moją obecną pensję :( poza tym studia niestety dośc poważnie ograniczają budżet :(
ale sie rozpisałem ;)
w każdym razie witam was wszystkich jeszcze raz bardzo serdecznie, i życzę wszystkim samych dobrych doświadczeń nie tylko z waszymi samochodami ;)
Forumowicz

Od: 7 kwi 2007, 22:55
Auto: Mazda 3 BM '14 / 3 BL '09 / 6 GG '02
były:
Mazda 6 GY '03 / 323F BA '96 / 323F BG '92 / 626 GD '89