Witam,
Wczoraj oglądałem RX-8 z USA i mam w związku z tym pare pytań gdyż zauważyłem pare żeczy.
Powiedzcie czy to jest normalne w tych modelach.
Na wolnych obrotach byly odczuwalne drganie od sinika w środku auta i np.po włączeniu klimy się uspokoiło?
Następnie co myślicie o kupieniu właśnie mazdy z Stanow czy będe mial problemy z serwisem czy częsciami,oświetleniem?
Co moze oznaczać jeden kluczyk do niego, gość tłumaczy że tak sprowadzil ale jak jest przyczyna ze ma jeden kluczyk(po wypadkowy , po kradzeży)? Widzalem dokumenty z Stanów są czyste.
MAZDA RX-8 z USA
Strona 1 z 1
Nie wiem jak wyglada sprowadzanie samochodow ze stanow, ale czytalem w Auto Swiat powierzchowny artykul na temat zdecydowania sie na RX-8. I bylo tam wspomniane ze wlasnie ze stanow bardzo duzo jest sprowadzanych rx-8 do Polski po wypadkach. Ja nie wierze w okazje a tym bardziej nie sluchaj typa co ci mowi. Sprawdz auto na trzezwo, wez kogos z doswiadczeniem i obejrzcie auto. Bo jak wiem z doswiadczenia w naszym kraju to tylko kobiety jezdza samochodami i to jeszcze tylko w weekendy 
Ciekawe bo wlasnie robilem serwis w swojej w tamtym tygodniu i jeden koles mial problem wlasnie z rexem. Po odpaleniu byly odczuwalne drgania. Nie wiem o co dokladnie chodzilo, ale cos tam do wymiany bylo co kosztowalo okolo 300 funtow. Wiec dobrze by bylo zeby ktos sie wypowiedzial na ten temat. Bo przy mojej wersji nic nie drga, wiec to nie jest normalne.
Jeszcze jedno. Moze w stanach maja cos takiego jak w UK, HPI check. Czyli jak auto mialo nawet kolizje to wpisuja na stale kategorie dla samochodu w system, zalezne od wielkosci bicia. Wysyla sie smsa z numerem rejestracyjnym lub przez strone sie placi jakies tam male pieniadze i dostajesz duzo informacji o samochodzie. Czy bylo bite, skradzione, zmieniany kolor itp.
powodzenia.
Ciekawe bo wlasnie robilem serwis w swojej w tamtym tygodniu i jeden koles mial problem wlasnie z rexem. Po odpaleniu byly odczuwalne drgania. Nie wiem o co dokladnie chodzilo, ale cos tam do wymiany bylo co kosztowalo okolo 300 funtow. Wiec dobrze by bylo zeby ktos sie wypowiedzial na ten temat. Bo przy mojej wersji nic nie drga, wiec to nie jest normalne.
Jeszcze jedno. Moze w stanach maja cos takiego jak w UK, HPI check. Czyli jak auto mialo nawet kolizje to wpisuja na stale kategorie dla samochodu w system, zalezne od wielkosci bicia. Wysyla sie smsa z numerem rejestracyjnym lub przez strone sie placi jakies tam male pieniadze i dostajesz duzo informacji o samochodzie. Czy bylo bite, skradzione, zmieniany kolor itp.
powodzenia.
- Od: 10 mar 2010, 02:31
- Auto: Mazda RX-8 [231 PS]
3eci napisał(a):Jeszcze jedno. Moze w stanach maja cos takiego jak w UK, HPI check. Czyli jak auto mialo nawet kolizje to wpisuja na stale kategorie dla samochodu w system, zalezne od wielkosci bicia. Wysyla sie smsa z numerem rejestracyjnym lub przez strone sie placi jakies tam male pieniadze i dostajesz duzo informacji o samochodzie. Czy bylo bite, skradzione, zmieniany kolor itp.
W stanach mają CARFAX, na podstawie nr VIN można określić właśnie czy auto było bite
Think Fast. Drive Faster. Don't Blink
- Od: 2 sie 2009, 21:33
no to do dziela jak jestes gandzia600 zainteresowany. A pierwszy etap bedzie za toba. Moim zdaniem sprawdz bolida na poczatek i jak zaakceptujesz go to dopiero przed zakupem sprawdz historie tego samochodu w USA.
Jak to sprawdza sie w stanach? tak pytam z ciekawosci.
ravie napisał(a):3eci napisał(a):Jeszcze jedno. Moze w stanach maja cos takiego jak w UK, HPI check. Czyli jak auto mialo nawet kolizje to wpisuja na stale kategorie dla samochodu w system, zalezne od wielkosci bicia. Wysyla sie smsa z numerem rejestracyjnym lub przez strone sie placi jakies tam male pieniadze i dostajesz duzo informacji o samochodzie. Czy bylo bite, skradzione, zmieniany kolor itp.
W stanach mają CARFAX, na podstawie nr VIN można określić właśnie czy auto było bite
Jak to sprawdza sie w stanach? tak pytam z ciekawosci.
RX'a telepie na wolnych obrotach – ten typ tak ma.
Pytanie tylko jak bardzo telepie – może skrzynia do wymiany ? Może wał ? Może poduszki pod silnikiem ?
A może nic, trzeba by to sprawdzić.
Problemu z częściami nie ma.
Z oświetleniem jedyny problem jaki będziesz miał to policja ;>
Ja też mam auto ze stanów i też dostałem jeden kluczyk.
Nie wiem co się stało z drugim bo właściciel twierdzi, że on też kupił go tylko z jednym.
Nie jest to jednak regułą ale byćmoże gośc mówi prawdę.
Pytanie tylko jak bardzo telepie – może skrzynia do wymiany ? Może wał ? Może poduszki pod silnikiem ?
A może nic, trzeba by to sprawdzić.
Problemu z częściami nie ma.
Z oświetleniem jedyny problem jaki będziesz miał to policja ;>
Ja też mam auto ze stanów i też dostałem jeden kluczyk.
Nie wiem co się stało z drugim bo właściciel twierdzi, że on też kupił go tylko z jednym.
Nie jest to jednak regułą ale byćmoże gośc mówi prawdę.
Rotary Inside
http://www.rxklub.pl
Cóż za wposażenie xDDDDDDDDDD
Lusterka w kolorze nadwozia
Uchylne szyby z tyłu
Ogrzewana tylna szyba
Spoiler na tylnej klapie
Wspomaganie kierownicy
Klamki w kolorze nadwozia
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zamek centralny z podwójną blokadą i zdalnym sterowaniem
3-ramienna sportowa kierownica (też wypas !)
Schowek w drzwiach kierowcy i pasaera ooooo stary
!!!!!!!!!!!
Prędkościomierz cyfrowy
Zegar cyfrowy – Jak w Night Riderze !
Regulacja podświetlenia deski rozdzielczej – coś czego nie ma w żadnym innym aucie !
Otwór do przewozu nart
Elektrycznie sterowane szyby, z przodu – widzieliście takie wypasy ?
Pełna regulacja fotela kierowcy – o stary ... regulowane fotele :O
Wentylacja dla tylnych miejsc – chyba jak sie szyber otworzy i tyle okna uchyli ?
Nakładki progowe wykonane ze stali – nakładki progowe to akurat są z plastiku....
Oświetlenie bagażnika – wOOx... ?
Uchwyty na napoje w drzwiach – a mój nie ma ;(
Podświetlany schowek
Tylna szyba podgrzewana ze zintegrowan anten to już są 2 tyle podgrzewane szyby !
Oświetlenie wnętrza z płynnym wyłączaniem – ale bajer !
Kieszeń na mapy w siedzeniu pasażera –
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Koniec z walającymi się po całym aucie mapami !
Skórzana gałka zmiany biegów – lansik
Sportowe siedzenia ze zintegrowanymi zagłówkami – unikat w tym modelu
Sportowe pedały – z bębna od pralki
Daszki słoneczne z lusterkami i oświetleniem – WTF ?
Klamki wewnętrzne wykonane ze stali – kwasowej !
Sygnalizacja pozostawionych świateł – takie rzeczy to tylko w erze ....
Podświetlenie stacyjki – a to myślałem, że tylko Maybach ma ;/
To ja bym brał od razu xD
No a tak na poważnie to poza tym, że właściciel to idiota to wygląda całkiem fajnie... (na zdjęciach)
Lusterka w kolorze nadwozia
Uchylne szyby z tyłu
Ogrzewana tylna szyba
Spoiler na tylnej klapie
Wspomaganie kierownicy
Klamki w kolorze nadwozia

Zamek centralny z podwójną blokadą i zdalnym sterowaniem
3-ramienna sportowa kierownica (też wypas !)
Schowek w drzwiach kierowcy i pasaera ooooo stary

Prędkościomierz cyfrowy
Zegar cyfrowy – Jak w Night Riderze !
Regulacja podświetlenia deski rozdzielczej – coś czego nie ma w żadnym innym aucie !
Otwór do przewozu nart
Elektrycznie sterowane szyby, z przodu – widzieliście takie wypasy ?
Pełna regulacja fotela kierowcy – o stary ... regulowane fotele :O
Wentylacja dla tylnych miejsc – chyba jak sie szyber otworzy i tyle okna uchyli ?
Nakładki progowe wykonane ze stali – nakładki progowe to akurat są z plastiku....
Oświetlenie bagażnika – wOOx... ?
Uchwyty na napoje w drzwiach – a mój nie ma ;(
Podświetlany schowek
Tylna szyba podgrzewana ze zintegrowan anten to już są 2 tyle podgrzewane szyby !
Oświetlenie wnętrza z płynnym wyłączaniem – ale bajer !
Kieszeń na mapy w siedzeniu pasażera –

Skórzana gałka zmiany biegów – lansik
Sportowe siedzenia ze zintegrowanymi zagłówkami – unikat w tym modelu
Sportowe pedały – z bębna od pralki
Daszki słoneczne z lusterkami i oświetleniem – WTF ?
Klamki wewnętrzne wykonane ze stali – kwasowej !
Sygnalizacja pozostawionych świateł – takie rzeczy to tylko w erze ....
Podświetlenie stacyjki – a to myślałem, że tylko Maybach ma ;/
Zużycie paliwa, l/100km miasto 15,6; poza miastem 8,7; mieszane 11,2
To ja bym brał od razu xD
No a tak na poważnie to poza tym, że właściciel to idiota to wygląda całkiem fajnie... (na zdjęciach)
Rotary Inside
Kupilem auto sprowadzone z USA, dostalem DWA kluczyki
Raport z CARFAXa to podstawowa rzecz do sprawdzenia przed zakupem- wiem, ze moje auto bylo bite i w jaki sposob (i gdzie
). Dodatkowo sprzedajacy w Polsce bez problemow powiedzial mi co zostalo naprawione, wymienione itd. Pelna swiadomosc.
joyce
- Od: 18 kwi 2006, 14:35
- Auto: rx-8
No nie do końca pełna:)
CarFax fajna sprawa pod warunkiem, że ktoś zgłosi szkode.
Jeśli po wypadku / stłuczce zadzwonisz do kolegi zamiast na policje / do ubezpieczyciela to raczej nikt nie odnotuje tego, że było bum
Reasumując... CarFax fajna sprawa ale raczej bym obstawiał 80% niż 100% świadomości
CarFax fajna sprawa pod warunkiem, że ktoś zgłosi szkode.
Jeśli po wypadku / stłuczce zadzwonisz do kolegi zamiast na policje / do ubezpieczyciela to raczej nikt nie odnotuje tego, że było bum
Reasumując... CarFax fajna sprawa ale raczej bym obstawiał 80% niż 100% świadomości
Rotary Inside
Nie wiem dlaczego, ale w Polsce zawsze jak auto sie kupuje to wszystko wyglada tak kolorowo. Dziadki, kobiety, wszyscy robia sie tacy uczciwi itd. Ja nie wierze w zadne okazje piszac tak na marginesie. Za dobre auto trzeba dac wiecej. Nikt nie sprzeda samochodu taniej jezeli wie ze ma dobre auto za ktore moze dostac dobre pieniadze.
Strona 1 z 1