Witam Wszystkich!
To jest moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc. Spedzilem ladnych pare godzin na czytaniu calego forum ale nie znalazlem odpowiedzi czy zderzak przedni w mazdzie rx-8 w wersji amerykanskiej i europejskiej jest taki sam czy czyms sie roznia? Bede wdzieczny za odpowiedz.
A propos, na dniach sprowadzilem ze stanow mazde rx-8 (piekne autko) i szukam do niej przedniego zderzaka wraz z belka stad moje powyzsze pytanie.
Jeszcze raz z gory dzieki za pomoc!
Zderzak przedni wersja amerykanska a europejska
Strona 1 z 1
zderzk i i belka usa , jest taka sama jak i europa .jest mala roznica , ponierwarz jeslii masz ksenony , to musisz miec zderzak zae spryski8waczami ( taki wymog) w stanach wszystkie sa be z spryskiwaczy . a poza tym jest to to samo , wierm na 100 %.ps. nie kupuj z allegro ze slupcy bo to przekreciaz
icus76
- Od: 16 sie 2008, 11:37
- Auto: rx-8 170 kw + CAI +greddy sp2
Dzieki icus76 za odpowiedz i rade, wlasnie kontaktowalem sie z gosciem ze slupcy w tej sprawie. Mowil mi ze wersje amerykanskie maja jakis styropian na belce a europejskie nie, czy to sie zgadza? I co jest uzywane zamiast tego styropianu a moze nic? Z tego co wiem to mam ksenony i jesli kupie zderzak z otworami na spryskiwacze to bede mial dwa problemy, gdzie dokupic spryskiwacze i jak je podlaczyc do zbiorniczka z plynem i ze sterowaniem przy kierownicy. Moze jednak kupic bez spryskiwaczy. Jakas podpowiedz?
jon
- Od: 15 paź 2008, 19:43
- Auto: RX-8 2005
Zawsze możesz jeździć na atrapach (dla policji). Czyli, że coś tam jest, ale tak naprawdę tego nie ma (same zaślepki od spryskiwaczy przyklejone na otwory). Z resztą jeśli masz ksenony i chcesz tanim kosztem ominąć wymóg spryskiwaczy to wybrałbym opcję europejską zderzaka, ponieważ z tego co mi wiadomo jest taka sama. O żadnym styropianie nic nie wiem, ja mam Amerykanina i nic takiego nie widziałem.
- Od: 10 lip 2008, 19:28
- Auto: RX-8 231KM [Lighting Yellow]
polskie prawo zabrania miec ksenonow bez spryskiwaczy, o czym wielokratonie na tym forum bylo. Jezeli trafisz na jakiegos upierdliwego stroza prawa, to moze nawet Ci zabrac dowodzik, wiec radze nie ryzykowac ale mam propozycje, wiem, ze niektorzy tak robia, mozesz wstawic same zaslepki od spryskiwaczy, mysle, ze az tak upierdliwych policjantow nie bedzie, zeby Ci kazali wlaczyc Twoje "pseudo-spryskiwacze"
- Od: 9 kwi 2008, 20:13
- Auto: Mazda RX-8
dawidrx napisał(a):polskie prawo zabrania miec ksenonow bez spryskiwaczy, o czym wielokratonie na tym forum bylo. Jezeli trafisz na jakiegos upierdliwego stroza prawa, to moze nawet Ci zabrac dowodzik, wiec radze nie ryzykowac ale mam propozycje, wiem, ze niektorzy tak robia, mozesz wstawic same zaslepki od spryskiwaczy, mysle, ze az tak upierdliwych policjantow nie bedzie, zeby Ci kazali wlaczyc Twoje "pseudo-spryskiwacze"
Dokładnie o tym przed chwilą pisałem. Jeszcze nie słyszałem o tym, żeby policjant był na tyle upierdliwy, aby sprawdzać, czy to są na pewno spryskiwacze reflektorów, czy atrapa.
- Od: 10 lip 2008, 19:28
- Auto: RX-8 231KM [Lighting Yellow]
Mam wersję europejską i ma styropian, który tak naprawdę spełnia funkcję prawie żadną a kosztuje w serwisie około 120 zł – masakra. Miałem uszkodzony zderzak, kupiłem ten styropian ale gdybym wiedział jakie to małe odpuściłbym sobie. Co do spryskiwaczy, ja bym całkiem odpuścił, nie znam nikogo, kto spotkał się z sytuacją kontroli czy są przy ksenonach czy ich nie ma. Wszystko zależy od kasy, taka prawda. Za całą instalację spryskiwaczy zapłacisz sporo...
- Od: 4 paź 2008, 12:02
- Auto: RX-8 Revolution 192KM
dokladnie styropian jest w kazdej wersji , i ma on zadanie ( teoretycznie ) utrzymywac zderzak , ale tak jak pisal Lukas 30 , bez styropiany swiat sie nie zawali , ale lepiej jak jest wiec kupujac belke powinienes dostac go w komplecie .
icus76
a powiedzcie mi cos wiecej o tym kolesiu ze Slupcy kilkaelementow juz u niego kupilem ale natrafilem znow na kota i potrzebuje dolna czesc zderzaka hmm a on ma raczej wszystko choc nie zawsze tanio kiedys nawet kupilem cos taniej w salonie niz u niego..
- Od: 10 sty 2007, 18:52
- Auto: RX-8 231hp
Dolna część zderzaka w serwisie to wydatek 800 zł... chyba dzwoniłem do niego za tym chciał 600. Dla mnie to i tak za dużo, czekam aż coś się trafi tańszego. Ogolnie wysłałem mu całą listę części których potrzebowałem i uwaga – w 10 z 15 pozycji był droższy od serwisu mazdy
- Od: 4 paź 2008, 12:02
- Auto: RX-8 Revolution 192KM
zaplacilem mu przelewem za zderzak , na ktory czekalem okolo miesiaca , a jak juz przyslal to rozbity , potem robil problemy z wymiana , bo ze to niby moja wina , ze nie napisalem reklamacji , tyle ze po odebraniu czesci od razu do niego dzwonilem i powiedziale ze nie ma sprawy , jego wina , i ze juz wysyla nowy ... potem sie tego wyparl , i do tej strony nie doslal mi jednej czesli , a do tego jest jak mowi Vinyl997 wszystko jest u niego drogie( bo dobre i oryginalne ) a tak na prawde kazda czesc od niego ma feler , zawsze cos jest uszkodzone , pekniete , a czasem drozsze niz w serwisie
ja wiem ze nic juz u niego nie kupie , chocbym mial i przeplacic i sciagac cos ze stanow i tak wole , ale u niego nic i nigdy i was tez przestrzegam ,
ja wiem ze nic juz u niego nie kupie , chocbym mial i przeplacic i sciagac cos ze stanow i tak wole , ale u niego nic i nigdy i was tez przestrzegam ,
icus76
lukas 30 jesli masz dac 200 mniej niz w serwisie , to chyba lepiej poniec ten koszt i kupic cos co masz mowe i niepolamane , a ze slupcy nie masz takiej gwarancji , wrecz przeciwnie , kupisz za 600 i jeszcze pewnie z 50 koszt przesylki , no i pewnie jeszcze ze 100 za naprawe , ba napewno jakies uchwytu beda polamane ... no i wyszlo jak w serwisie za nowa nienaprawiana czesc , odpowiedz nasowa sie sama ...
icus76
Strona 1 z 1