Witam ponownie
Na poczatku chcialbym podkresilc, ze choruje na to auto od poltora roku, mnostwo o nim czytalem i prawie dziennie monitorowalem amerykanskie forum. Do tego stopnia ze madzia mi sie znudzila i bylem o krok od kupienia Focusa ST. Wiem, ze w tym aucie nie ma co liczyc na niskie spalanie i nie myslalbym o kupnie gdyby to byl az tak duzy problem. Czytajac setki postow o spalaniu (do tego w mpg) dostalem malego krecka,bo np jedni maja 13mpg w miescie inni 18mpg i badz tu madry

. Dlatego tez chcialem spytac niezwyle waska grupe reprezentatywna jak to wyglada w polskich realiach.
Sformuluje pytanie1 inaczej, jak sie wam chce powpisujcie cyferki
a) przy spokojnej jezdzie po miescie moja madzia pali:
b) przy dynamicznej jezdzie po miescie moja madzia pali:
c) przy dynamicznej jezdzie poza miastem (bez autostrad, itp)moja madzia pali:
d) przy zapierdalaniu na maxa poza miastem (bez autostrad, itp)moja madzia pali:
e) wesolo zapierdalajac po autostradach +-200km/h, itp moja madzia pali:
brak wiedzy o a) bedzie w pelni zrozumialy
2) naprawde fajnie slyszec ze nie macie z tym problemu, obawialem sie tego 10x bardziej niz spalania

Widze ze obaj nie gasicie fury od razu, tez tak bede musial robic, tak na wszelki wypadek

Ale assistanca i tak wykupie
Co do flooda to jeszcze dodam ze najbardziej narazone byly auta wyprodukowane przed bodajze marcem 2005. Miedzy poczatkiem produkcji a marcem 2005 wprowadzono takie poprawki jak: kilka wersji flasha, mocniejszy akumulator, "new engine starter" cokolwiek by to mialo oznaczac.
5)MKG:
uuuu mowiszze te felgi sie szybko gna na polskic drogach? niedobrze $$$

Znajomy w ciagu roku 4 albo 5 kompletow felg musial kupic zanim znalazl takie co wytrzymywaly jazde podziurach. Twardego zawiasu sie nie boje, co prawda to bedzie moje jedyne auto (tym wieksze byly moje obawy co do flooda), ale jestem przyzwyczajony do wardego zawiasu, chociarz nie na takich kolach... No ale co zrobic jak czlowiek sie napali na rx8, nie ma drogi odwrotu
Co do mocy, to od poczatku wiadomo bylo ze to auto nie jest AZ tak szybkie i ma dosc mala predkosc maksymalna. Ale nadrabia to trzymaniem sie na zakretach

. Nie wiem jak dla was ale dla mnie wlasnie to oprocz wygladu i 9k RPM jest ogromna zaleta tego auta. 99% ludzi jest do pojechania na zakretach, niewazne jakim autem dysponuja. Z wlasnego doswiadczenia powiedzialbym wrecz, ze im gorsze auto (do pewnego stopnia) tym lepszy kierowca moze nim kierowac.
MKG: Dokladnie od Pawla kupuje, tyle ze rocznego

. Mowil ze w PL juz jakies 40 rx8 jezdzi, z czego 3/4 oni sprowadzlii. Niby 3 sztuki sa w poznaniu, ale na oczy nie widzialem ani 1

?
Mysle ze w przyszla sobote pojade podpisac umowe, masz jakies tipy, cos na co powinienem zwrocic szczegolna uwage?
Noo i przy okazji pierwszy raz zobacze rx8 real life, pisales ze Pawel jezdzi pokazowo z klientem, czy to znaczy ze nie mozna samemu usiasc za kierownica? (sam nie wiem czy chce

, glupio tak sie rozdziwiczyc i potem poscic

)
MazDarek: sorry nawet nie zauwazylem, ze to dzial warsztat

jakbym zalozyl topic w opiniach to moze nawet 3 uzytkownik rx8 by sie znalazl....
Na koniec moze was zainteresuje dokumentacja serwisowa do rx8
http://www.hi-impact.org/ryang/modify/rx8_manuals/rx8_manuals.html
ps oczywiscie przeszukalem forum pod katem postow o rx8, ale coz... duzo tego nie bylo