Jakie zimówki założyć?
No niestety:) zostalismy troche wprowadzeni w blad przez producenta, zdarza sie czasem, o czasie sprowadzenia tych felg, mialo byc okolo 2 tygodni a niestety wyszlo dluzej, za co serdecznie przepraszamy, nie swiadczy to jednak o naszej nierzetelnosci i braku profesjonalizmu tym bardziej ze zostal Pan powiadomiony o dluzszym czasie oczekiwania. Przykro nam ze wydluzenie oczekiwania wplynelo na Panska opinie o nas. Pozdrawiamy i Zyczymy Wesołych Swiat i Szczęśliwego Nowego Roku
-
Gość
momo powoli wchodzi na polski rynek, mozliwe nawet ze bede mial w przedstawicielstwie swojego czlowieka, ale to dopiero w styczniu, bedzie na pewno latwiej o felgi i inne produkty
a do tematu, ja kupilem samochod dwa tygodnie temu juz na zimowkach nowki, kupione w tym roku pirelki na oryginalnych felgach, letnie tez dostalem z samochodem, wiec o opony na razie nie musze sie martwic, niestety rozmiarow i dokladnych danych nie pamietam, ale sprawdze i zrobie moze nawet fotke jakas
a do tematu, ja kupilem samochod dwa tygodnie temu juz na zimowkach nowki, kupione w tym roku pirelki na oryginalnych felgach, letnie tez dostalem z samochodem, wiec o opony na razie nie musze sie martwic, niestety rozmiarow i dokladnych danych nie pamietam, ale sprawdze i zrobie moze nawet fotke jakas
Czas na japońca 
- Od: 18 gru 2007, 09:24
- Auto: RX-8 :)
Co prawda do zimy jeszcze sporo czasu ale chciałem spytać o opinię z poprzednich zim
Czy wszyscy garażują swoje mazdy czy jednak są na forum użytkownicy, którzy używają jej do codziennej jazdy w warunkach zimowych? Zależy mi na opinii ludzi, którzy przejeździli całą zimę RX'ami. Widziałem w tym wątku sporo zdjęć z ładnymi felgami oraz oponami w rozmiarze 17". Jak to się sprawuje w codziennym użytkowaniu w warunkach niesprzyjających tylnemu napędowi?
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Czy wszyscy garażują swoje mazdy czy jednak są na forum użytkownicy, którzy używają jej do codziennej jazdy w warunkach zimowych? Zależy mi na opinii ludzi, którzy przejeździli całą zimę RX'ami. Widziałem w tym wątku sporo zdjęć z ładnymi felgami oraz oponami w rozmiarze 17". Jak to się sprawuje w codziennym użytkowaniu w warunkach niesprzyjających tylnemu napędowi?
- Od: 1 cze 2008, 19:34
A ja się chciałem zapytać czy ktoś jeździ na wielosezonowych ?
Bo ja kupiłem RX-8 z 2 kompletami felg, na 1 są letnie a na 2 (oryginalnych) są wielosezonowe.
Da radę na tym jeździć w zimę ... ?
Bo ja kupiłem RX-8 z 2 kompletami felg, na 1 są letnie a na 2 (oryginalnych) są wielosezonowe.
Da radę na tym jeździć w zimę ... ?
Rotary Inside
http://www.rxklub.pl
http://www.rxklub.pl
ja też przejeździłam moją całą zimę, założyłam zimówki 225/45/R17 i było duuużo lepiej niż się spodziewałam
fakt, że zima w tym roku nie była mocno uciążliwa (przynajmniej w Wawie), ale troszke śniegu też zaliczyłam.
... złap mnie jeśli potrafisz 
- Od: 18 wrz 2007, 17:38
- Auto: Mazda RX-8 GT 2005
aybabtu, żabcia, dzięki za odpowiedzi. Miejmy nadzieje, że w tym roku zima będzie równie łagodna jak w zeszłym roku.
Retro, wg mnie opony wielosezonowe nie nadają się ani do jazdy w lecie ani w zimie. Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego... A tak bardziej poważnie to uważam, że do samochodów z tylnym napędem zimówki to konieczność.
Widzę, że większość używa opon oopn 17" i jeżeli zakupię ten samochód to z całą pewnością też kupię opony w takim rozmiarze.
Retro, wg mnie opony wielosezonowe nie nadają się ani do jazdy w lecie ani w zimie. Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego... A tak bardziej poważnie to uważam, że do samochodów z tylnym napędem zimówki to konieczność.
Widzę, że większość używa opon oopn 17" i jeżeli zakupię ten samochód to z całą pewnością też kupię opony w takim rozmiarze.
- Od: 1 cze 2008, 19:34
zimowki 225/45/18 bardzo fajnie sie sprawdzaja, kupilem mazde swoja w grudniu i na takich wlasnie oponkach, nowych co prawda, zimoweczkach, nie pamietam ale chyba pirelli i naprawde super, wtedy bnylo to moj jedyny samochod i nie mialem wyjscia 
Czas na japońca 
- Od: 18 gru 2007, 09:24
- Auto: RX-8 :)
Pochwalę się swoim nabytkiem na zimę. Mój Rex będzie śmigać już niedługo na tym oto zestawie:
– oryginalna felga 17" Mazdy
– opona Pirelli 210 Snow Sport 225/50/R17 94H
Zestawik zalecany przez niemieckie ASO, skąd też pochodzi.

– oryginalna felga 17" Mazdy
– opona Pirelli 210 Snow Sport 225/50/R17 94H
Zestawik zalecany przez niemieckie ASO, skąd też pochodzi.

- Od: 10 lip 2008, 19:28
- Auto: RX-8 231KM [Lighting Yellow]
I tak nie uwierzycie ile to kosztowało. Dosłownie grosze.
700 euro.
Tak, 700 euro za 4 fele i 4 opony. Mają one niecały sezon i pochodzą od znajomego z niemieckiego ASO, który śmigał na Rexie. Bieżnik ideał, fele nietknięte. Więc była to propozycja nie do odrzucenia.
Aha, odpowiednikiem Snow Sport jest bodajże Sotto Zero.
EDIT: Tutaj masz cenę nówek z neta:
http://www.kupujemy.pl/pirelli-sottozer ... sklep.html

700 euro.
Aha, odpowiednikiem Snow Sport jest bodajże Sotto Zero.
EDIT: Tutaj masz cenę nówek z neta:
http://www.kupujemy.pl/pirelli-sottozer ... sklep.html
- Od: 10 lip 2008, 19:28
- Auto: RX-8 231KM [Lighting Yellow]
a ja przejeździłem całą zime na letnich oponach Good Year 18" i żadne zimówki mi nie były potrzebne
Strata pieniędzy na opony i felgi... szczegolnie na nasze zimy a bynajmniej tam gdzie ja mieszkam, jedyny minus jaki jest to sól w czasie "zimy" na ulicach i na wiosne aluski toche dostały, ale nie ma tego zlego bo za 500zł oddałem je do regeneracji i wygladają teraz lepiej niż nówki!!! więc reasumując na nasza zime wydawac 3000zl na zimowe oponiki wole wydac raz na wiosne 500zł i miec zawsze świeże i nowe aluski, no ale jak kto woli.... ja w górachnie mieszkam 
Raj Młodocianych Bogów.... " ... tego nie mozna poznać jak sie tym nie żyje ... "
- Od: 11 lis 2007, 01:16
- Auto: Mazda RX8.. '04 rok
_Pe-Pe_ napisał(a):a ja przejeździłem całą zime na letnich oponach Good Year 18" i żadne zimówki mi nie były potrzebneStrata pieniędzy na opony i felgi... szczegolnie na nasze zimy a bynajmniej tam gdzie ja mieszkam, jedyny minus jaki jest to sól w czasie "zimy" na ulicach i na wiosne aluski toche dostały, ale nie ma tego zlego bo za 500zł oddałem je do regeneracji i wygladają teraz lepiej niż nówki!!! więc reasumując na nasza zime wydawac 3000zl na zimowe oponiki wole wydac raz na wiosne 500zł i miec zawsze świeże i nowe aluski, no ale jak kto woli.... ja w górachnie mieszkam
heheh, bez żartów, jak by Cię zarzuciło przynajmniej lekko raz czy dwa to być od razu zmienił zdanie.
- Od: 8 cze 2007, 18:14
- Auto: MAZDA 3 BL 1.6 Exclusive
Retro w 10000% się z Tobą zgadzam
zwłaszcza, że z tymi zimami u nas to nigdy nie wiadomo. Ja kupiłam komplet kółek zimowych i mam spokój na trochę.
_Pe-Pe_ tak skąpić na swoją ślicznotke? nieładnie!!!!
_Pe-Pe_ tak skąpić na swoją ślicznotke? nieładnie!!!!
... złap mnie jeśli potrafisz 
- Od: 18 wrz 2007, 17:38
- Auto: Mazda RX-8 GT 2005