Czujnik regulujący długość kolektora ssącego... Część wielkości pudełka od zapałek ok. 500 zł w ASO. Miałem podobny problem jakiś ponad rok temu i to mi wykryli.
Pozdrawiam
Kontrolka Check Engine Light
Niczego już nie rozumiem, kapryśna ta mazda (zupełnie jak jej pani
). Wypięłam akumulator, podpięłam, kontrolka silnika zniknęła. Świeciła się ta DSC, ale wiedziałam już z forum, że mam skręcić kierownicą max w prawo i lewo, zgasła. Pojechałam do pracy, wracam – w drodze powrotnej zaświeciła się... kontrolka silnika. I tak ze dwa tygodnie jeździłam z kontrolką, tym razem żadnych objawów, nawet już tego spadku mocy przy 5 tys. nie było. Wczoraj po prostu się wkurzyłam i pojechałam do pracy na 7 tys obrotów – koniec cackania
Odpalam po pracy, kontrolki już nie ma – czy o to jej chodziło?
W kwietniu i tak czeka mnie przegląd i serwis, więc już poczekam z wizytą do tego czasu, skoro oprócz świecidełek nic się nie dzieje.

W kwietniu i tak czeka mnie przegląd i serwis, więc już poczekam z wizytą do tego czasu, skoro oprócz świecidełek nic się nie dzieje.
- Od: 7 cze 2010, 20:54
- Auto: RX-8 [231] 2005
Ciężko ocenic co to może być.
Kontrola CEL jest dość uniwersalna, świeci się przy wielku problemach czy ostrzeżeniach.
Podłącz auto pod komputer, sprawdź kody błędów i w tedy można szukać rozwiązania.
Kontrola CEL jest dość uniwersalna, świeci się przy wielku problemach czy ostrzeżeniach.
Podłącz auto pod komputer, sprawdź kody błędów i w tedy można szukać rozwiązania.
Rotary Inside
http://www.rxklub.pl
http://www.rxklub.pl
Tak, zajrzałam wcześniej do Manuala i jest spora lista różnorodnych możliwości, przy których zapala się ta kontrolka. Szkoda, że nie ma kontrolki, która od razu wyświetla kod błędu
ale pewnie nie leży to w gestii producenta, który chce zarobić na serwisie.
Jeżeli przed kwietniem znowu się zaświeci, to wtedy podepnę pod kompa, lista kodów na forum jest, więc będzie wiadomo co naprawić lub wymienić.
Jeżeli przed kwietniem znowu się zaświeci, to wtedy podepnę pod kompa, lista kodów na forum jest, więc będzie wiadomo co naprawić lub wymienić.
- Od: 7 cze 2010, 20:54
- Auto: RX-8 [231] 2005