Ehh... znowu to samo ;(
emilcio napisał(a):Najbardziej co mi siedzi na głowie to tzw flooding. Pytanie już wcześniej padło, ale nie znalazłem odp; czy wiecie co należy robić, gdy dana sytuacja już nastąpi?? Czekać? Dzwonić po servis? Powiem szczerze, że ten problem najbardziej mnie nurtuje z tego co dotychczas wyczytałem.
No to słabo szukałeś ;(
Chyba najczęściej poruszany wątek na tym forum i bynajmniej nie chodzi mi o podforum RX-8.
emilcio napisał(a):– czy ktoś mógłby podrzucić linka do manuala do RX (najlepiej roczniki 2003-2005)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Mógłbym ale żeby ubiec pytania o inne serwisówki podam ciut innego linka:
http://www.rxklub.pl/rxforum/viewtopic.php?t=58emilcio napisał(a):– zauważyłem różne wersje Pięknej, m.in. GG, R3, FE, Evolve.....czy jest może gdzieś lista porównań tych rodzaji
Pierwsze słysze o takich wersjach RX-8 jak GG, FE czy Evolve.
GG to chyba jakaś Mazda 6 ?
FE to Codename dla całej generacji RX-8.
R3 – to TOP wersja RX-8 po liftingu (2009 rok).
Są 3 wersje RX-8 z lat 2003-2008:
Challange, Renesis i Revolution w Europie i Sport, Gran Tourning w USA.
Ich porównanie możesz znaleść pod adresem:
http://www.mazdakia.eu/dl/Mazda_RX-8_da ... niczne.pdfPoza tym wersje limitowane:
– Shinka w Japonii i Europie zwana Sports Prestige Limited w USA (3650 sztuk)
– PZ – tyko na rynek UK – po lekkim tuningu od ProDrive (800 sztuk)
– Nemezis – również tylko na UK (350 sztuk)
– Kuro – UK only (500 sztuk)
– 40th Anniversary
– True Red Style – tylko na Japonię
– NR-A – tylko Japonia
– MazdaSpeed (600 sztuk)
emilcio napisał(a):ponieważ na mazda.pl nie mogłem nawet znaleźć podstrony na temat RX-8

(choć szukałem na szybko, moglem cos przegapić, ale wszystkie modele są na środku strony, a Jej nie było

)
Nie ma i nie zapowiada się, żeby było ;/
RX-8 nie ma w ofercie Mazda Motor Poland.
emilcio napisał(a): – czy żeby mieć rejestrację na samym dole, trzeba przerabiać cały zderzak (chodzi mi o ten wielki, zaye.... grill, wygląda jak Masseratti

)
Pytanie o grill może i śmieszne, ale nie miałem jeszcze możliwości dokładnego obejrzenia Reksa, jedynie na szybko gdzieś na parkingu, także w "praktyce" jestem jeszcze zielony :/
Nie trzeba nic przerabiać – ale rejestracja na samym dole, pod grilem zasłania wlot powietrza do silnika.
emilcio napisał(a):Siemano

No siemano