Przegląd RX-8 – Ceny części w Polsce i USA
jordanas napisał(a):juz cos mi przy hamowaniu z duzych predkosci trzesie kierownica
Może tarcze lekko pokrzywione?? Jeśli jeszcze są dość grube (a zakładam, że po 15tys raczej są) to może wystarczy je przetoczyć
- Od: 21 gru 2007, 02:55
- Auto: Suzuki Swift 1.3 GTi
Mitsubishi Galant 2.5 V6
jak nie ma swiec w intercars – ja jescze nie dostalem do reki ale mam zamowione i dzwonili potwierdzic ze beda za 3 tygodnie. Nie podali teraz ceny ale jak sie oststnio pytalem to cos okolo 460zł...
600 za uzywane? he he joke
600 za uzywane? he he joke
dostane ten numerek, albo jakas nazwe dokladna ?
btw bylem w poniedzialek na przegladzie technicznym takim ogolnym w aso i wszystko ok, jedna rzecz mi wykryli nieprawidlowa – lekka zbieznosc w tylnych kolach, i od razu pytanie czy od teg moze delikatnie sciagac
btw bylem w poniedzialek na przegladzie technicznym takim ogolnym w aso i wszystko ok, jedna rzecz mi wykryli nieprawidlowa – lekka zbieznosc w tylnych kolach, i od razu pytanie czy od teg moze delikatnie sciagac
Czas na japońca 
- Od: 18 gru 2007, 09:24
- Auto: RX-8 :)
no może...
ja u siebie, przy ponad 200 moge puścic kierownice i jade jak po szynach prosto
tylko oczywiście nawierzchnia musi byc bardzo dobra i równiutka 
Raj Młodocianych Bogów.... " ... tego nie mozna poznać jak sie tym nie żyje ... "
- Od: 11 lis 2007, 01:16
- Auto: Mazda RX8.. '04 rok
tyle zapłaciłem do Mazdy X9 nie ma tego nawet w europie
komplet klocków przód 110$
komplet klocków tył 91$
filtr oleju 6,5$
filtr powietrza 21 $
filtr klimatyzacji 25$
z cłem i VATem wyszło 824 złote
na www.oooo.com.pl

komplet klocków przód 110$
komplet klocków tył 91$
filtr oleju 6,5$
filtr powietrza 21 $
filtr klimatyzacji 25$
z cłem i VATem wyszło 824 złote
na www.oooo.com.pl

-
Gość
Mike54 napisał(a):Czy zaden forumowicz nie serwisuje swojej Mazdy?
czesć
trochę czasu mineło ale ja akurat kupiłem rx8 i byłem w Krk na przeglądzie 60000 i zapłaciłem w sumie za wszystkie filtry,płyny,oleje(+skrzynia),świece równe 2000,–.
Ale to nie było najgorsze. Najgorsze to to że h..ja wiedzieli odnośnie tego samochodu.Jak znasz jakiś dobry serwis w Małopolsce to daj cynka.
Dzięki z góru
- Od: 29 mar 2009, 10:19
- Auto: Mazda RX8
jordanas napisał(a):a ja chcialbym zapytac co ile wymienia sie filtr klimatyzacji, gdzie on jest i czy on w ogole istnieje– moze to tylko wymysl forumowiczow, nikt nigdy o czyms takim mi nie mowil
Nie wiem czy myślę o tym samym, ale filtr kabinowy masz za schowkiem od pasażera.
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

jordanas napisał(a):a ja chcialbym zapytac co ile wymienia sie filtr klimatyzacji
nie jestem pewien czy dobrze pamietam ale było to tak, że:
co dwa lata lub 40.000km
chyba to jest w instrukcji nawet.
Chciałem takie coś ostatnio zrobić w AZ Auto (odgrzybianie i serwis klimy plus wymiana filtra kabinowego) wyszlo ok 380 pln
Sprzedam nowiutkie dokładki pod progi do RX-8.
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?p=1420818
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?p=1420818
- Od: 9 mar 2009, 02:10
- Auto: Mazda RX-8 2003 192bhp
Witam, czy wie ktoś z Was jak to jest z autem na gwarancji tzn czy muszę części kupić w aso gdzie robię serwis czy mogę dać im auto na przegląd z oryginalnymi częściami w bagażniku nie kupionymi u nich? Bo z tymi świecami to przegięcie chyba i poszukam gdzieś taniej.
pozdro
pozdro
-
karolover
A czemu mają odmówić? W tym przypadku jednak jak znam życie to maksymalnie okroją Ciebie z kasy za wymianę tych świec. Z drugiej jednak strony znając ceny w ASO na wymianę świec, tak chyba będzie nawet taniej. Dla nich jesteś źródłem zarobku, jak przywieziesz im świece to zarobią mniej, ale zarobią. Dlatego wątpię, aby odmówili...
- Od: 10 lip 2008, 19:28
- Auto: RX-8 231KM [Lighting Yellow]
odnośnie świec jeszcze
Madzia moja ma 80tys nie wiem kiedy wymieniane były swiece
jakie objawy, ze trzeba je zmienic?
miesiąc temu elektryk przy naprawie modułu wspomniał, ze świece słabe, nie zapytałem po czym to stwierdzil
czym grozi jazda na słabych świecach? czy poprostu nie odpale?
miesiąc temu elektryk przy naprawie modułu wspomniał, ze świece słabe, nie zapytałem po czym to stwierdzil
- Od: 24 kwi 2009, 16:14
- Auto: RX-8 192KM
pablito54 napisał(a):odnośnie świec jeszcze
Nie odpalisz, przerywy w dostarczaniu iskry, nie zdąży się spalić cała mieszanka –> zalejesz silnik, słabsza moc. To chyba wszystko
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::

hmm.. z tego co sir Kojot mówił, to koncówka zużytej świecy może wpaść do silnika i ... niestety nie pojeździsz. Co gorsza, nawet jak odpadnie, świeca dalej będzie dawać iskrę. Najlepiej je wykręcić i zobaczyć w jakim są stanie.
... złap mnie jeśli potrafisz 
- Od: 18 wrz 2007, 17:38
- Auto: Mazda RX-8 GT 2005