![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
I jak, zadowoleni z RX8?
tr napisał(a):4) Co powiecie o serwisie Polody w poznaniu. Po krotkiej rozmowie tel raczej nie chcialbym sie tam serwisowac
to jedyny punkt ktory moge skomentowac. serwis ten jest okolo 500 metrow od moich rodzicow i jak szukalem X9 to i do nich dotarlem. potem tez kilkukrotnie wpadalem z wizyta i musze powiedziec ze mam watpliwosci co do ich poczynan. po pierwsze jak dla mnie sprawiaja wrazenie ze mocno im sie nie chce. po drugie chca dac do zrozumienia ze wiedza wszystko lepiej i nie daj Boze sie z nimi nie zgadzasz. mam wrazenie ze dosyc wysokie marze nakladaja nawet jak na ASO. a poza tym to kolesie ktorzy ze mna rozmawiali to buraki (to oczywiscie tylko moja opinia o nich).
V6 is the BE(A)ST
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
- Od: 30 sie 2004, 12:52
- Auto: Xedos 9 '94 2,5 V6
MKG napisał(a):No dobra Panowie to nic tylko teraz obgadać wszystko na jakimś zlocie
Nie glupi pomysl. Fajnie by bylo zorgaznizowac jakis zlocik wszystkich uzytkownikow RX-ow z tego forum. Najlepiej w krakowie
LukaszW napisał(a):Mam RX-8 od poczatku grudnia.
Gratuluje. To teraz juz mamy conajmniej dwoch Lukaszow jezdzacych osemka
BTW... Tez uzywam 5W30 (castrola)
Sie gra, to sie Mazde RX-8 ma...
- Od: 22 gru 2005, 16:12
- Auto: Mazda RX-8
m2o2 napisał(a):A czemu Castrola, a nie oryginalnego Mazdy ?
W miescie Krakow generalnie nie ma salonu i serwisu Mazdy. Ma byc podobno w marcu razem z Subaru, wiec nie badzo jestem w stanie dostac mazdowski olej. Pozatym, nie wydaje mi sie zeby byla jakas roznica wieksza, czy mazdy olej, mobil, castrol itp. Mazda poleca z symbolem 5W30. Chyba ze jednak jest istotna roznica i sie myle, to prosze mnie uswiadomic o tym
Sie gra, to sie Mazde RX-8 ma...
- Od: 22 gru 2005, 16:12
- Auto: Mazda RX-8
MegaLoL napisał(a):Co do pkt. 3. Mysle ze jak by pokatowac w ASO specow to by pewnie zalatwili najnowszego flasha. Zapewne by im to troche zeszlo no ale...
Każde ASO ma takie cudo jak WDS w którym załadowane są zawsze najświeższe kalibracje sterowników
- Od: 22 lis 2003, 09:35
Długi kope lat
:D 

ptrklm napisał(a):tr napisał(a):4) Co powiecie o serwisie Polody w poznaniu. Po krotkiej rozmowie tel raczej nie chcialbym sie tam serwisowac
to jedyny punkt ktory moge skomentowac. serwis ten jest okolo 500 metrow od moich rodzicow i jak szukalem X9 to i do nich dotarlem. potem tez kilkukrotnie wpadalem z wizyta i musze powiedziec ze mam watpliwosci co do ich poczynan. po pierwsze jak dla mnie sprawiaja wrazenie ze mocno im sie nie chce. po drugie chca dac do zrozumienia ze wiedza wszystko lepiej i nie daj Boze sie z nimi nie zgadzasz. mam wrazenie ze dosyc wysokie marze nakladaja nawet jak na ASO. a poza tym to kolesie ktorzy ze mna rozmawiali to buraki (to oczywiscie tylko moja opinia o nich).
Dzieki za opinie o nich, niestety jak rozmawialem z nimi (facet mial tak olewacki ton, ze spytalem czy on jest wlascicilem, i niby powiedzial ze tak !?!) to odnioslem podobne wrazenie – oni znaja sie najepiej, i wogole jakim prawem ja dzwonie i sie pytam. Pytalem o floody RX8 a facet o czym ja wogole mowie, nic takiego sie nie dzieje (a dziesiatki, jestli nie setki postow na rx8club.com to co? ). Nie bylem tam osobiscie, tylko przejezdzalem obok i z zewnatrz to ASO absolutnie nie budzi zaufania (polozone na kompletnym zdupiu i wyglada jak jakies FSO z lat 80)
LukaszW:
Jednak zdecydowalem sie na wrocek, 118k pln za czerwona revolution 231KM wrzesien 2005, z navi i szyberdachem i tylko 1k km przebiegu, nie chcialem bitej, a jezdzenie po DE i szukanie auta to za duza strata czasu dla mnie. Juz nie moge sie doczekac
- Od: 10 sty 2006, 18:19
- Auto: RX8 / RX65
tr napisał(a):Jednak zdecydowalem sie na wrocek, 118k pln za czerwona revolution 231KM wrzesien 2005, z navi i szyberdachem i tylko 1k km przebiegu, nie chcialem bitej, a jezdzenie po DE i szukanie auta to za duza strata czasu dla mnie. Juz nie moge sie doczekac
To już gratuluję świetnej furki
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
hello,
ano jestem szczesliwym posiadaczem czerwonej rx8, a jeszcze szczesliwsi sa okoliczni posiadacze stacji benzynowych
Od razu opisze pierwsze wrazenia po 3k km.
– tak jak ktos wczesniej napisal, zaskakujaco duzo mocy od najnizszych obrotow
– temu silnikowi zdecydowanie brakuje..... obrotow . Nieraz musze bardzo pilnowac zeby w srodku zakretu nie odcielo paliwa
– troche nie wygodne fotele i ciut za nisko (mam 187cm wzrostu, wlosami ocieram o dach). Do tej pory raz na jakis czas zmieniam ustawienia fotela, nie moge znalezc idealnej pozycji a lubie siedziec jak najbardziej pionowo
– maska i wytloczenia na nadkolach wygladaja fantastycznie jak sie jezdzi
– wdg mnie podstawowym brakiem tego auta nie jest za mala moc, ale zbyt maly zbiornik paliwa
Wolalbym 100l zbiornik niz jakiekolwiek turbo
Gdy sie jedzie w trase ciezko sie przestawic, ze co 240km trzeba tankowac. Zreszta poza trasa przewaznie musze tankowac przy 260-280km wiec zadna roznica
. Rekord to 366km na 1 baku, dotankowalem wtedy 56 litrow. To bylo 2 albo 3 tankowanie, od tego momentu nie przejechalem wiecej niz 280km na baku
– po zapaleniu sie rezerwy, wskazowka paliwomierza spada wyjatkowo szybko
– piszcza mi [jakie?] hamulce :/
– czasem slychac stuki tapicerki po stronie pasazera, pod przednia szyba
– jak na 18" felgi *bardzo* komfortowe zawieszenie. W mojej meganie coupe na 15" felgach duzo bardziej bylo czuc kazdy wyboj na drodze, a zawias mialem ciut twardszy niz standardowy dla tego auta.
To tyle, tak na szybkosci, ogolnie jestem z autka zadowolony (usmiecham sie na sama mysl ze mam gdzies nim jechac, szukam okazji zeby sie przejechac itp). Co do prowadzenia to na razie sie nie wypowiadam – to moje pierwsze auto z napedem RWD, a drogi sliskie i nie ma jak potestowac auta na maxa.
ano jestem szczesliwym posiadaczem czerwonej rx8, a jeszcze szczesliwsi sa okoliczni posiadacze stacji benzynowych
Od razu opisze pierwsze wrazenia po 3k km.
– tak jak ktos wczesniej napisal, zaskakujaco duzo mocy od najnizszych obrotow
– temu silnikowi zdecydowanie brakuje..... obrotow . Nieraz musze bardzo pilnowac zeby w srodku zakretu nie odcielo paliwa
– troche nie wygodne fotele i ciut za nisko (mam 187cm wzrostu, wlosami ocieram o dach). Do tej pory raz na jakis czas zmieniam ustawienia fotela, nie moge znalezc idealnej pozycji a lubie siedziec jak najbardziej pionowo
– maska i wytloczenia na nadkolach wygladaja fantastycznie jak sie jezdzi
– wdg mnie podstawowym brakiem tego auta nie jest za mala moc, ale zbyt maly zbiornik paliwa
– po zapaleniu sie rezerwy, wskazowka paliwomierza spada wyjatkowo szybko
– piszcza mi [jakie?] hamulce :/
– czasem slychac stuki tapicerki po stronie pasazera, pod przednia szyba
– jak na 18" felgi *bardzo* komfortowe zawieszenie. W mojej meganie coupe na 15" felgach duzo bardziej bylo czuc kazdy wyboj na drodze, a zawias mialem ciut twardszy niz standardowy dla tego auta.
To tyle, tak na szybkosci, ogolnie jestem z autka zadowolony (usmiecham sie na sama mysl ze mam gdzies nim jechac, szukam okazji zeby sie przejechac itp). Co do prowadzenia to na razie sie nie wypowiadam – to moje pierwsze auto z napedem RWD, a drogi sliskie i nie ma jak potestowac auta na maxa.
- Od: 10 sty 2006, 18:19
- Auto: RX8 / RX65
tr napisał(a):temu silnikowi zdecydowanie brakuje..... obrotow . Nieraz musze bardzo pilnowac zeby w srodku zakretu nie odcielo paliwa

Trusted computing – Yes or No?
Ile wam wyciagaja te wasze cudeńka, musze przyznać ze swoja mazda jechałem juz 260km/h i to nie wszystko ale musiałem juz hamowac. Pochwalcie sie
moge wysłac nawet zdjecie na maila bo nie wiem jak tutaj zamiescic:)
-
Gość
Daniel317 napisał(a):Ile wam wyciagaja te wasze cudeńka, musze przyznać ze swoja mazda jechałem juz 260km/h i to nie wszystko ale musiałem juz hamowac. Pochwalcie siemoge wysłac nawet zdjecie na maila bo nie wiem jak tutaj zamiescic:)
dziwne, producent podaje v-max 235 km/h......szybkaaa ta twoja rx-8
- Od: 20 paź 2003, 09:07
- Auto: MX-3
Witam swoją jechałem 235 tyle co producent podaje ale na dość krótkim odcinku, na autostradzie w niemczech może poszlaby więcej u nas w normalnym ruchu trudno to sprawdzić ale przy prędkości ponad 220 brakuje jej mocy. Dlatego 260 to rewelacyjny wynik, trzeba by było sprawdzić na GPS-sie.
może masz inny rozmiar kół np. 17 calowe, może prędkościomierz Ci nawala,a może moja jest taka kiepska.
Pozdrawiam
może masz inny rozmiar kół np. 17 calowe, może prędkościomierz Ci nawala,a może moja jest taka kiepska.
Pozdrawiam
- Od: 11 lip 2004, 19:42
- Auto: CX 9