Mazda RX-8 (FE) – Opinie i Informacje

Mazda RX-8 2003–2011

Postprzez Gość » 19 gru 2006, 01:38

WIelkie dzieki raczej chodzilo mi o wersje juz przetłumaczona. Nie mam zamiaru nikogo wykozystywac. Szczególnie ze wszyscy wiemy jak sie jezdzi samochodami :] A w takim manualu czasami mozna wyczytac jakies fajne niuanse :) DZieki za dobre checi i Pozdrawiam w przedswiatecznym okresie!!! :)
Gość

Postprzez tr » 19 gru 2006, 04:31

Forumowicz

Od: 10 sty 2006, 18:19
Auto: RX8 / RX65

Postprzez R-iksik8 » 19 gru 2006, 10:12

Ja mam angielskiego manuala. Podaj e-maila to ci go prześle.
...::: R X 8 :::...
ЬФЯВФ ЗЩЦУК
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=25727
Obrazek
JA NIE JEŻDŻĘ ZA SZYBKO...JA LATAM ZA NISKO :d
Forumowicz

Od: 11 lip 2006, 20:16
Auto: MAZDA RX-8 HIGH-POWER

Postprzez Mily » 19 gru 2006, 19:02

Czy ktos ma moze SERVICE MANUAL?
Nigdzie w necie nie moge znalezc........
Forumowicz

Od: 28 paź 2006, 19:14
Auto: Rx-8

Postprzez wujek_zed » 6 mar 2007, 02:13

hello,
dziś w moim garażu stanęła nowiutka RX-8, niestety z niemiecka instrukcja.. czy ma ktoś może angielską? link parę postów wyżej nie działa.

Podniecenie sięga zenitu i chciałbym przeczytać instrukcję "na raz".

Pozdrawiam
Początkujący

Od: 6 mar 2007, 01:54
Auto: Mazda RX-8 1.3 231 KM; Mazda 6

Postprzez Mily » 6 mar 2007, 09:26

Moge Ci wyslac tylko podaj maila.
Forumowicz

Postprzez wujek_zed » 6 mar 2007, 10:14

Mily napisał(a):Moge Ci wyslac tylko podaj maila.

Dzieki wielki

pozdrowienia
Ostatnio edytowano 20 wrz 2008, 19:19 przez wujek_zed, łącznie edytowano 1 raz
Początkujący

Od: 6 mar 2007, 01:54
Auto: Mazda RX-8 1.3 231 KM; Mazda 6

Postprzez Marycu » 8 cze 2007, 22:11

1) Czym różni się wersja amerykańska od euro? Tylko tym, że posiada tempomat i pomarańczowe kierunkowskazy? :P Pytam, bo nie wiem czy jest sens ściągania auta z USA, gdyby np. różniło się tak jak Nissan 350Z (tj. inne zawieszenie, ukł. kierowniczy itp....) czy lepiej kupować używkę w Niemczech....Jest jeszcze różnica znaczna w cenie nowego auta – w Stanach RX-8 kosztuje w absolutnie full opcji z navi tylko 31 000$! Skąd tak duże różnice? Przecież za tyle kasy to są na mobile.de dwulatki.....

2) Czy wersje na USA Sport, Tourning, Gran Tourning to to samo co Renesis, Challenge i Revolution?

3) Czy Długi z ASO Gorzów to gość naprawdę wyspecjalizowany w RXach, czy to taki odpowiednik p. Pawła z Wrocka bodaj i sobie tylko jaja robicie? <lol>

4) R-iksik8, czy koszt sprowadzenia uszkodzonego RX-8 ze Stanów i naprawa przewyższa ceną kupno uszkodzonego auta z tego rocznika i w tej wersji np. w Niemczech? Tzn. jaśniej rzecz ujmując – bardziej opłaca się kupować uszkodzonego RX-8 w Stanach czy w Europie?

5) Jak jest z tym floodingiem, pobieraniem oleju i pozostałych niesłynnych kłopopotów z RX-8? Czy auta po 2003 r. już nie mają takich usterek?

6) jako ciekawostka – czy tylko ja to słyszałem, czy Hammond w odcinku Top Gear gdzie testowano RX-8 z Brerą i TTką powiedział, że RX-8 ma napęd na cztery koła?? <lol>

7) Czy jest na forum ktoś, kto posiada szarą RX-8 ale z brązowo-czarnym wnętrzem? Bo na oficjalnych zdjęciach wygląda to ładnie, ale na "realnych" wygląda to strzasznie "dziadkowato", wręcz sraczkowato strasznie....szczególnie kierownica, więc interesuje mnie jak wy to postrzegacie, bo ja na żywo jeszcze nie widziałem.. Ogólnie, chyba najlepsze wnętrze do szarej to cała czarna tapicerka, czerwone wstawki kompletnie odpadają :P

8) i już naprawdę ostatnie pytanie – co to takiego RX-8 Kuro, tzn czym się różni od Revolution prócz jasnej tapicerki? (innej niż beżowej wybrać nie można). Opłaca się to brać w ogóle? Podejrzewam że lista zmian jest większa, bo po co wersję z jasną tapicerką nazywać inaczej? Przecież od początku dostępna jest w USA...Na mazda.de wyczytałem, że kosztuje o 2k € mniej niż Revolution...niestety moje zdolności językowe w niemieckim ograniczyły się tylko do tego, więc proszę o pomoc. Są jeszcze jakieś inne wersje specjalne poza Kuro? Coś mi się kiedyś obiło o uszy o Related czy jakoś tak, w wiśniowym kolorze, a może coś pomyliłem tylko...

hyh, to chyba najdłuższa lista pytań odnośnie RX-8 jaką tu widzieliście <czytaj , ale mam nadzieję że mi pomożecie ;)

pozdrowienia
Forumowicz

Od: 8 cze 2007, 18:14
Auto: MAZDA 3 BL 1.6 Exclusive

Postprzez Marycu » 8 cze 2007, 22:21

R-iksik8, czy mógłbym Cię prosić o angielskiego manuala do RX-8 na marycu@o2.pl? Bo na tym serwie co wrzuciłeś plik jest już niedostępny, ew. możesz wrzucić gdzie indziej jeszcze raz. Z góry thx.

(nudzi mi się trochę, chce się ponapalać nieco :))
Forumowicz

Postprzez R-iksik8 » 12 cze 2007, 09:59

o nie zauważyłem, że ktoś mnie potrzebuje :P ok dzisiaj wyśle tego Manuala. A co do pytań to odezwij się na PW lub na GG. ;)
...::: R X 8 :::...
ЬФЯВФ ЗЩЦУК
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=25727
Obrazek
JA NIE JEŻDŻĘ ZA SZYBKO...JA LATAM ZA NISKO :d
Forumowicz

Od: 11 lip 2006, 20:16
Auto: MAZDA RX-8 HIGH-POWER

Postprzez MegaLoL » 15 cze 2007, 20:58

1) Rozni sie procz detali zewnetrznych, troche innymi podzespolami i inna jesr wersja softu do ECU. Inne wymogi spalin tu, inne tam.

2) Mozna tak powiedziec, ale w stanach sa to bardziej roznice pod wzgledem wizualnym zew. a w europie odnosnie wyposazenia wew.

3) Wydaje sie ze jest Ok ;)

5) Flooding byl spowodowany brakiem oprogramowania we wczesniejszych wersjach softu i innymi swiecami, jak rowniez brakiem wyobrazni uzytkownikow. Mazda wypuscila pare flashy poprawiajace ten problem i zmienila swiece. Dawka oleju rowniez zostalo zwiekszona kolejnymi flashami. Generalnie nie odpalac i nie gasic odrazu auta. Poczekac jak sie rozgrzeje, to wtedy flooding nie grozi.

8) Wszystkie te specjalne wersje, to tylko inny kolor tapicerki i lakieru. Nic pozatym.
Sie gra, to sie Mazde RX-8 ma...:P
Forumowicz

Od: 22 gru 2005, 16:12
Auto: Mazda RX-8

Postprzez Marycu » 19 cze 2007, 12:01

czy Keyless Entry System to nic innego jak centralny zamek z pilota czy takie cuś jak mają Renaulty??
Forumowicz

Postprzez MadTom » 26 cze 2007, 19:10

Czy ja też mógłbym prosić o angielskiego manuala? (niestety nie dla mnie :( ) madtom@tlen.pl
Początkujący

Od: 27 mar 2005, 11:44
Auto: 323F BG 1,6 16V

Postprzez sylvie » 12 wrz 2007, 13:15

czesc :)
sluchajcie, czy jest tu ktos z Trojmiasta, kto ma rx8?
zastanawiam sie nad tym autkiem i niestety nie ma go gdzie obejrzec,,,,

juz koledzy tu o tym pisali

pzdr z Gdyni!
sylvie

Postprzez Mily » 12 wrz 2007, 13:46

sylvie napisał(a):czesc :)
sluchajcie, czy jest tu ktos z Trojmiasta, kto ma rx8?
zastanawiam sie nad tym autkiem i niestety nie ma go gdzie obejrzec,,,,

juz koledzy tu o tym pisali

pzdr z Gdyni!

Szkoda, ze nie dales znac wczesniej bo akurat byly 3 RX-8 w ten weekend w Gadnsku.....
Forumowicz

Postprzez sylvie » 12 wrz 2007, 13:53

a to pech!
sylvie

Postprzez Marco7 » 13 paź 2007, 16:19

Ja i Rex bedziemy w Gdynii pod koniec listopada, zapraszam :)
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson
Obrazek
Forumowicz

Od: 12 paź 2006, 00:08
Auto: RX-8

Postprzez _Pe-Pe_ » 11 lis 2007, 19:10

To wpadnijcie do Bydgoszczy :D
Raj Młodocianych Bogów.... " ... tego nie mozna poznać jak sie tym nie żyje ... "
Forumowicz

Od: 11 lis 2007, 01:16
Auto: Mazda RX8.. '04 rok

Postprzez Marco7 » 20 lis 2007, 14:29

Jeszcze tylko 12 dni <jupi>
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson
Obrazek
Forumowicz

Od: 12 paź 2006, 00:08
Auto: RX-8

Postprzez jordanas » 31 gru 2007, 00:37

chcialbym poprosic, jesli jeszcze mozna o manuala rx-8 – rx8@nadarzyn.biz
z gory serdecznie dziekuje

szybka odpowiedz, dostalem az dwa egzemplarze, ale rozne :) dziekuje bardzo
Czas na japońca :)
Forumowicz

Od: 18 gru 2007, 09:24
Auto: RX-8 :)