Alternator?
Strona 1 z 1
...nie jezdzilem autkiem przez 4 dni i dzis po odpaleniu, po jakis 15 sekundach zapalila mi sie kontrolka ladowania. I jest do tej pory. czy to mozliwe aby alternator tak poprostu zdechl
Ostatniej nocy troszke popadal deszcz i w garazu bylo strasznie wilgotno – moze ma to jakis wplyw?
- Od: 3 cze 2010, 19:10
może się zdarzyć że po wjechaniu w kałużę zaświeci się kontrolka, jednakże w RX8 alternator jest bardzo wysoko, mało prawdopodobne aby dostała się do niego woda, mógł zamoknąć któryś z przewodów masowych, może wyschnie i zgaśnie. Alternator owszem, może przestać dostarczać prawidłowy prąd, ale żeby w Rexie? Pierwsze słyszę o takim przypadku.
- Od: 7 lut 2009, 22:11
- Auto: słoniu, franio, złomek, pomarańczka
Cześć,
Sprawdź pls mocowanie klem – silnik pracuje bardzo równo, ale mimo wszystko są lekkie drgania – jak Ci puściła któraś ze śrub (miałem tak u siebie – serwis nie dokręcił śrub właściwym momentem) masz taki efekt jakby przerywany był obwód (sorki za uproszczenie, ale nie znam się na elektryce).
Pozdrawiam Trust
Sprawdź pls mocowanie klem – silnik pracuje bardzo równo, ale mimo wszystko są lekkie drgania – jak Ci puściła któraś ze śrub (miałem tak u siebie – serwis nie dokręcił śrub właściwym momentem) masz taki efekt jakby przerywany był obwód (sorki za uproszczenie, ale nie znam się na elektryce).
Pozdrawiam Trust
- Od: 9 kwi 2008, 21:27
- Auto: RX-8
hmm... Madzia wyjechala w czwartek z serwisu a problem pojawil sie w poniedzialek... Az polece zaraz i sprawdze bo juz wstepnie sie umowilem na jutro na diagnostyke. Dzieki za podpowiedz. Nie obstawiam na alterantor, bo podobno w tych autkach sie on nie psuje! W serwisie powiedzieli ze jak na 7 lat istnienia rx8 nie wymieniali w niej nigdy alternatora! Na dodatek kontrolka zapala sie po kilku sekundach od uruchomienia silnika a nie odrazu
dziwne.
- Od: 3 cze 2010, 19:10
Strona 1 z 1