Przegląd RX-8 – Ceny części w Polsce i USA
Hmm... no ja tam zajechałem raz po olej koleś szukał jakieś 10 min po czym przyszedł z pytaniem: "a tam jest silnik Wankla ?" – skutecznie mnie to zniechęciło
Ale właściciel był dość miły jak oglądał Madzie
Ale właściciel był dość miły jak oglądał Madzie
Rotary Inside
http://www.rxklub.pl
http://www.rxklub.pl
Ma któryś z forumowiczów do sprzedania wtyczki do zegarów mazdy RX8 w rozsądnej cenie? to są tylko dwa małe kawałki plastiku a za uzywane krzyczą w szrotach od 80zł a ja mysle ze rozsądna cena za te dwa małe plasticzki to max 50zł z przesyłką
miałem ŚLICZNĄ i WYJĄTKOWĄ Mazde – oddałem do lakiernika – pozostało tylko "i"
:D
- Od: 6 sie 2006, 17:16
- Auto: Mazda 323F,1.5, 1998r,
bylem na przegladzie w AZ Auto – 3 rok, 38.000 – swiec nie wymienili a zapomnialem sie zapytac w jakim sa stanie – mam wrazenie ze sie nawet nie pofatygowali zeby sprawdzic?
Mam kupione swoje wiec bym wymienil. Zapala sie tez kontrolka od chlodnicy – dolali plynu i nic nie zrobili. Pojechalem potem do Auto 2000 – powiedzieli ze zbiorniczek trzeba wyminic jak nie chce zeby sie zapalal kontrolka – teraz to koszt 1000zl – a moglem zrobic na gwarancji... (konkretnie AZ auto moglo).
Swiece wykrecili – okazalo sie ze maja nagary jak nie wiem co i ogolnie sie wymioenia co 3 lata. Super ze w AZ tego nie zrobili. Mowilem w Auto2000 ze mi skrzypi cos przy przejezdzaniu przez garby (jest o tym osobny watek) – stwierdzili ze wybita jest jedna poduszka pod silnikiem – ale nie wiem czy to to. Koszt ewentualnej wymiany 650zl Wiec nie wiem za co sie placi na przegladze w AZ...
Mam kupione swoje wiec bym wymienil. Zapala sie tez kontrolka od chlodnicy – dolali plynu i nic nie zrobili. Pojechalem potem do Auto 2000 – powiedzieli ze zbiorniczek trzeba wyminic jak nie chce zeby sie zapalal kontrolka – teraz to koszt 1000zl – a moglem zrobic na gwarancji... (konkretnie AZ auto moglo).
Swiece wykrecili – okazalo sie ze maja nagary jak nie wiem co i ogolnie sie wymioenia co 3 lata. Super ze w AZ tego nie zrobili. Mowilem w Auto2000 ze mi skrzypi cos przy przejezdzaniu przez garby (jest o tym osobny watek) – stwierdzili ze wybita jest jedna poduszka pod silnikiem – ale nie wiem czy to to. Koszt ewentualnej wymiany 650zl Wiec nie wiem za co sie placi na przegladze w AZ...
powiem tak ze Az auto usiadlo na laurach i do czasu kiedy byli jedyni na rynku w stolicy robili co chcieli z klientem. Teraz gdy weszla do polski Mazda Motor Poland to odradzil bym wam korzystac z ich uslug. Blisko rzut beretem jest Mazda Boltowicz na ul.Rosola 55 Ursynow 
- Od: 20 lut 2007, 23:59
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 97r.
No niby jest troche nowych salonow / serwisow – ale czy oni maja pojecie o Mazdzie, w szczegolnosci RX8? do tej pory sprzedawali albo robili inna marke, a teraz od pol roku zajmuja sie mazda, a w ofercie nawet nie maja RXow... to ja juz wole do Auto 2000 – dam im szanse
mam pod praca wiec moge zostawic samochod na caly dzien, poza tym zawsze jakies RXy u nich widuje, wlasciciel (czy syn wlasciciela w sumie) tez jezdzil RXem wiec jakies przynajmniej zgrubne obeznanie maja
Kiedys jak jezdzilem Oplem, serwisowalem w Cartech na Raszynskiej – zawsze bylem z nich zadowolony – jakos wiecej serca wkladali w to co robia. A teraz Mazda – jak nie jest cos napisane w jakims biuletynie serwisowym, to nic nie rusza sami...
nie ja rozumiem tez tak mam ze jak juz cos upatrze jakis servis ludzi atosfere to raczej bym nie zmienial ale z ciekawosci zawsze lubie zajrzec przynajmniej w inne miejsce, nie musze odrazu oddawac swoja ukochana furki 
- Od: 20 lut 2007, 23:59
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 97r.
Mike54 napisał(a):No niby jest troche nowych salonow / serwisow – ale czy oni maja pojecie o Mazdzie, w szczegolnosci RX8? do tej pory sprzedawali albo robili inna marke, a teraz od pol roku zajmuja sie mazda, a w ofercie nawet nie maja RXow... to ja juz wole do Auto 2000 – dam im szansemam pod praca wiec moge zostawic samochod na caly dzien, poza tym zawsze jakies RXy u nich widuje, wlasciciel (czy syn wlasciciela w sumie) tez jezdzil RXem wiec jakies przynajmniej zgrubne obeznanie maja
Kiedys jak jezdzilem Oplem, serwisowalem w Cartech na Raszynskiej – zawsze bylem z nich zadowolony – jakos wiecej serca wkladali w to co robia. A teraz Mazda – jak nie jest cos napisane w jakims biuletynie serwisowym, to nic nie rusza sami...
wiesz co do tych opli to jest ich jak psów (za przeproszeniem) i inaczej się robi na serwisie auto których przyjezdza 5 dziennie a Rexy których jest znikomy procent, a w większosci są to auta z rynku wtórnego którymi mało kto jeżdzi do serwisu,i sam szuka części ,w szczególności zamienników.
W aso chodzi raczej o majętnego klienta który kupi auto nowe , ma 3 lata gwarancji więc sie wogóle nie irytuje a serwis robi sobie swoje na spokojnie.
- Od: 27 sty 2009, 23:22
- Auto: GH RF-TOP 08"
ER- EXPRESSION 09"
GS350AWD 08''
F RANGER 4WD 08"
siema, byłem na tym serwisie i stwierdziłem, że nie będę robił cinkciury żeby im własne części wozić. W każdym razie miło się zaskoczyłem bo nie trzeba było tych świec wymieniać, info dla reszty : świece wymienia się co 80 000 km lub 3 lata, auto serwisuje w katowicach u Dygi, mają tam z tym modelem spore doświadczenie,
pozdrawiam
pozdrawiam
-
karolover
karolover napisał(a): świece wymienia się co 80 000 km lub 3 lata,
ooo jjaaa pitole. swiece co 3 lata? ja jak raz na rok je wymieniam to juz mi sie zle robi. swiece w rx8 po 3 latach, ktora nie byla codziennie brana do 9000rpm powinny wygladac jak spalone kotlety. lol.
- Od: 28 cze 2008, 21:43
- Auto: Mazda RX8
Skorupek napisał(a):W Stanach wszystko jest wieksze
W Stanach ceny czesci do Madzi są mniejsze
Zreszta wczesniej mialalam Lancera ze Stanow wiec nauczylam sie, ze wszystkie czesci nalezy kupowac tam. Przykladowo klocki do mojego lancera w ASO 780 zł, a tam ok.100 USD

Do Madzi swiece i klocki tez kupilam w Usa, dotychczas wymienilam tylko swiece, koszt wymiany u mojego mechanika 70 zł. Luz
- Od: 1 sty 2009, 16:14
- Auto: Rx-8 231 km USA