Drgania na niskich obrotach (automatic)
Strona 1 z 1
Witam,mam Rx 8 w automaciez tiptronicem rocznik 06 i takie spostrzeżeni.Mianowicie stojąc np.przed światłami skrzynia w położeniu D z wciśniętym pedałem hamulca silnik wpada w drgania przenoszące się aż na deskę roździelczą, takie dziwne wrażenie,problem ustępuje po dodaniu gazu i ruszeniu z miejsca lub wrzuceniu N lub P chociaż na N jtest też podobne zjawisko ale duuużo delikatniej co wy na to czy to normalne?Jestem ciekawy czy wasze automatiki się też podobnie zachowują.
no speed...no fun:)
- Od: 22 kwi 2008, 22:10
- Auto: Mazda Rx 8 , Alfa Romeo 147 TS
Może poduszka silnika? Mi kiedyś pękła i miałem drżenie (o wiele większe niż normalne drżenie na luzie
). Wymieniłem i jest ok 

RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

U mnie jest to samo, w innym samochodzie mam podobnie z tym ze tam muszę wymienić pompę ciśnieniową, droga sprawa:) możliwe ze to u Rexia normalne, myślę ze w Serwisie coś podpowiedzą:)
-
lovezuzia
Jakie masz obroty na D, a jakie na P?
lovezuzia napisał(a):...myślę ze w Serwisie coś podpowiedzą:)
taaa... na pewno

quoresportivo zadzwoń pod ten numer w sprawie porad technicznych: 668 824 980.
Widzę, że jesteś z mojego pięknego miasta. W celu integracji regionalnej polecam ten wątek: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=31754
Polecam również naukę korzystania z zasobów forum oraz poprawnego nazywania tematów. Ten trafi do kosza. Jest źle nazwany i co ważniejsze – taki problem już na forum się pojawił w innym temacie.
Strona 1 z 1