od mazdy 6 często przywożone są do nas z niemiec komplety . Do Berlina macie tylko 1godz. drogi , więc handlarze pewnie coś mają. Najlepjej pojedź tam z jakimś kumatym kolegą. Pamiętaj ,że 16" prawdopodobie nie będą pasowały.
Felgi i opony zimowe
Kasiu mieszkasz w Szczecinie , to wybierz się na giełdę samochodową . Tam powinnaś coś dostać poszukaj
od mazdy 6 często przywożone są do nas z niemiec komplety . Do Berlina macie tylko 1godz. drogi , więc handlarze pewnie coś mają. Najlepjej pojedź tam z jakimś kumatym kolegą. Pamiętaj ,że 16" prawdopodobie nie będą pasowały.
- Od: 7 wrz 2009, 15:18
- Auto: Rx8 black 231hp
Na 16 calowych felgach wychodził RX-8
więc powinno być ok, najlepiej przymierzyć.
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::
"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

"A car can be a tool but it can also be so much more. It can be a heart-starter, it can be a drug, it can be a piece of art and it can stir your soul..." J. Clarkson

Ok pomysle nad tym a kolegi kumatego wlasnie nie mam zabardzo
Dlatego miedzy innymi radze sie was- specjalistow
A ja mam Mazde wlasnie 192KM wiec mozliwe ze beda pasowaly a jak nie 16 to 17 kupie. Moj ojciec ma znajomych w serwisie i tez moze tam zamowic dobre opony z felgami uzywane dlatego niewiem czy uda mi sie przymierzyc.
- Od: 24 maja 2009, 23:30
- Auto: Mazda RX-8 192KM 2005r.
DonDawido napisał(a):A jakie opony na zimę polecalibyście do Rexa 231KM? Koła 18tki.
Tu masz wszystko przerobione od A do Z:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... &start=140
- Od: 10 lip 2008, 19:28
- Auto: RX-8 231KM [Lighting Yellow]
nismo napisał(a):Marco7, racja ale z tego co pamiętam to tylko wersja 192KM.
231KM też, np. w USA.
RX-8 SP Titanium Grey Aero Kit :: Borla :: Greddy Air Diversion Panel :: Agency Power Pulley :: Tokico D-Spec Shocks + Tanabe GF Springs :: Racing Beat Endlinks ::

A co Powiecie na to :: ?
http://www.allegro.pl/item787241922_maz ... _zima.html
Cena dobra , opony mają 45 zamiast 50 przy tej średnicy .

Cena dobra , opony mają 45 zamiast 50 przy tej średnicy .
- Od: 7 wrz 2009, 15:18
- Auto: Rx8 black 231hp
Właśnie wróciłem z wymiany opon. Mam już zimowe założone. Różnica kosmos w porównaniu do letnich 245/40 18 na przodzie, teraz mam 225/45 18 i auto już nie jeździ tam gdzie chce, mogę wreszcie puścić kierownicę na chwilę. Teraz na lato muszę jakieś 225/40 18 na przód znaleść, myślę o zmianie na Toyo R888
(albo zostanę przy Potenza RE050 A
).
P.S.
Zapłaciłem 109zł, dużo czy mało?
EDIT:
Właśnie zaliczyłem pierwszy drift na Blizzakach
. DSC włącza się o wiele późnej czego się nie spodziewałem – w wyniku czego przepraszam ludzi z przejścia dla pieszych którzy leciutko się wystarszyli
.
P.S.
Zapłaciłem 109zł, dużo czy mało?
EDIT:
Właśnie zaliczyłem pierwszy drift na Blizzakach

Wystraszyli ?:D Jak z ziomkiem wyleciałem Chargerem bokiem na Zakopiance w Krk to ludzie z przystanku uciekali
A było tam z 20+ osób xDDD
109 zł za co zapłaciłeś ? Za zmianę ?
Toyo R888 to się tak średnio na daje do użytku na codzień. Na mokrym słabo trzyma, chyba że się ją natnie. Poza tym to semi slick – bardzo hałasuje.
Do wygłupów na torze – super opona – ale na dłuższą metą to jest męczące
Toyo R888 to się tak średnio na daje do użytku na codzień. Na mokrym słabo trzyma, chyba że się ją natnie. Poza tym to semi slick – bardzo hałasuje.
Rotary Inside
http://www.rxklub.pl
http://www.rxklub.pl
polecam yokohama parada spec 2, tez hardcorowa, ale mniej niz r888. latam na nich juz dlugo i na mokrym sa troche sliskie, zwlaszcza jak jest gladki asfalt, ale tak na koleinach czy nierownosciach jest ok. Nie sa bardzo glosne, jak dla mnie git 
- Od: 10 sty 2006, 17:29
Jeśli chodzi o felgi to właśnie to przerabiałem. Niestety 16" są za małe. Nie weszły ze wzgledu na zacisk hamulcowy z przodu i trzeba było je oddać do sklepu. Brakowało ok 1 cm. 17" będą pasowały.
-
debow
Retro napisał(a):Wystraszyli ?zeby Jak z ziomkiem wyleciałem Chargerem bokiem na Zakopiance w Krk to ludzie z przystanku uciekali zeby A było tam z 20+ osób xDDD
To u mnie słabo, 4 osoby zwiewały ale bok był piękny, leeeeeeeciałem a dsc nie włączył się nawet chyba.
109zł za wymianę. Zdjęli letnie, założyli zimowe, wyważenie, wentylki itd. A pytam się bo najpierw powiedzieli mi 109zł, a jak miałem płacić to urosło do 180zł bo niby niski profil i jakieś tam bzdury. Ja raczej myślę że głównym czynnikiem był 'wygląda jak wajper, łaaaaał' niż profil opony
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jednak nie będę kombinował i zostanę przy Bridgestonach RE050A, o wiele większy grip w porównaniu do Blizzaków. Chociaż to bez porównania
siwy_dymek napisał(a):polecam yokohama parada spec 2, tez hardcorowa, ale mniej niz r888. latam na nich juz dlugo i na mokrym sa troche sliskie, zwlaszcza jak jest gladki asfalt, ale tak na koleinach czy nierownosciach jest ok. Nie sa bardzo glosne, jak dla mnie git
Jednak te Parady fajne, dobra cena jak za nowe i piękny bierznik

P.S.
Trochę OT w temacie o oponach zimowych

Levis napisał(a):A co Powiecie na to :: ?http://www.allegro.pl/item787241922_maz ... _zima.html
Cena dobra , opony mają 45 zamiast 50 przy tej średnicy . usmiech
To chyba sa felgi kolesia z RXFORUM który zrobił taka zadyme o ilosc głosników w systemie bose
- Od: 9 mar 2009, 10:50
- Auto: RX-8
Marco7 napisał(a):Jednak te Parady fajne, dobra cena jak za nowe i piękny bierznik . Jak one się z boku prezentują? Mają dużo gładkiej gumy czy całe nabazgrane jak nowsze Potenzy.
maja duzo gladkiej powierzchni, niezbedne napisy i nie ma zadnych szlaczkow, rowkow, i iinych ozdobek. Nie sa glosne, chyba ze jest zimno. Nie zuzywaja sie zbyt szybko, ja juz na nich wysmigalem jakies 25-30tys. km i jezdze szybko i czesto nie szczedze ich w zakretach, jedyne co to nie pale gumy, bo nie widze w tym sensu (parady nawet nie piszcza tylko szumia...
- Od: 10 sty 2006, 17:29
Daj sobie spokoj z felgami 16". Takie male felgi zupelnie nie pasuja wizualnie do tego auta.
felgi, <a href="http://opony-samochodowe.com">opony samochodowe</a> sklep
- Od: 27 maja 2007, 19:16
- Auto: Mazda RX-8 Rev Reloaded 192hp