Czy zna ktos na forum nazwe lub symbol plynu chlodzacego jaki stosuje sie w RX-8?.Bede wdzieczny za info.
Pozdrawiam
Jaki plyn do ukladu chlodzenia w RX-8?
Strona 1 z 1
Zakupilem juz plyn do chlodnicy do mojego Rexa i czekam na dostawe.W trzech serwisach, do ktorych dzwonilem(Dyga Katowice,Mazda Club w Lodzi na Szparagowej i Auto Ksiezyno Wawa) polecono mi orginalny plyn Mazdowski SL 22, ktory serwisy te stosuja do Rexow masowo. Zamowilem wiec 5l koncentratu z Katowic, ktory rozciencza sie w stosunku 1/1 z woda zdemineralizowana (destylowana).Cena 5 litrow tego plynu to okolo 100zl (zamowilem z Katowic) ,czyli stosunkowo niedrogo
.
Korzystajac z okazji mam jeszcze 2 pytania do Kojota (DZIEKI za dotychczasowe rady) :Czy rozcienczyc ten plyn 1/1, czy moze w innym stosunku.Czym mozna przeplukac uklad chlodzacy i czy warto to robic?.Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdro. for all
Korzystajac z okazji mam jeszcze 2 pytania do Kojota (DZIEKI za dotychczasowe rady) :Czy rozcienczyc ten plyn 1/1, czy moze w innym stosunku.Czym mozna przeplukac uklad chlodzacy i czy warto to robic?.Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdro. for all
- Od: 24 gru 2008, 04:10
- Auto: Mazda RX-8
lej go 60 do 40 tak bedzie nailepiei
SILNIK WANKLA OD A-Z ! WSZYSTKIE Japońce
Naprawa, tuning, skup i sprzedaż!
https://www.facebook.com/kojotgarage
668 824 980 – Kojot
www.kojotmagazine.pl
-------------------------------------------------
Zielonka k/ Warszawy
ul. Paderewskiego 2
Naprawa, tuning, skup i sprzedaż!
https://www.facebook.com/kojotgarage
668 824 980 – Kojot
www.kojotmagazine.pl
-------------------------------------------------
Zielonka k/ Warszawy
ul. Paderewskiego 2
a czy ktos wie gdzie mozna zamowic taki plyn? chodzi mi normalny sklep, nie serwis
We love IT 
- Od: 22 cze 2009, 14:50
- Auto: Mazda Rx-8 (231 KM)
a to nie jest przypadkiem plyn hamulcowy co zapodales tutaj?;>
We love IT 
- Od: 22 cze 2009, 14:50
- Auto: Mazda Rx-8 (231 KM)
Strona 1 z 1