Kilka Pytan

Mazda RX-8 2003–2011

Postprzez Lucass » 15 sty 2009, 10:18

żabcia napisał(a):nie zgodzę się z Tobą :) jeżdżę moją niunią na codzień do pracy i po Wawie, ale też zabieram ją w dłuższe podróże (np. do Paryża) i złego słowa nie powiem! Jazda po śniegu też nie stanowi dla mnie problemu – wystarczą dobre zimowe opony, troche oleju w głowie i wyczucie samochodu. Coś strachliwi jesteście ... :P

Ok , ja wiem że się da. Są i tacy co w zimę na szlifierkach popierdzielają i mówią że dają radę i się nieboją :)
Ja nie jestem strachliwy a czasami wręcz przeciwnie <glupek2>
Ale jak dla mnie to przyjemność z jazdy ReXem czułem jeżdżąc w dobrych warunkach , najlepiej jak sucho i ładna pogoda i Madzia wypucowana ;)
No ale ja miałem taką możliwość ponieważ ReXio robił u mnie jako zabawka. Jak ktoś ma ciśnienie na ReXa i ma to byc jedyne auto to niewidze problemu.
Mam całkiem spore doświadczenie,jeżdziłem wieloma autami w życiu (także sportowymi) np. Mercedes SL który mimo że jest samochodem sportowym , niemal pociskiem na kołach jest [tiiit] ucywilizowany i można BEZ wahania używać go BEZPIECZNIE w każdych warunkach ale z RX-em juz sie tak nieda.
“Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec”
(George Carlin)
Forumowicz

Od: 20 kwi 2007, 10:43
Auto: Była RX-8 , CX-7 2.3 jest
Cx-5 2.0 sky passion MY12
Subaru Outback H6 MY11

Postprzez Rahhsy » 15 sty 2009, 18:02

hehe dziekuje za wszystkie rady i opinie :)

Ale mi nie chodzi o to czy Rexik to autko na codzien :D o tym JA zdecyduje czy chce jezdzic nim do np: Moscow czy wokol komina aby malolaty po nogach sikaly i majtki przez glowy zdejmowaly ;P

Chodzi mi o szczegoly takie jak np: ~koszt wymiany sprzegla czy ew. wymiany skrzyni biegow ;)

To co chcialem to sie dowiedzialem za co wam jestem bardzo wdzieczy
tylko gdyby ktos wiedzial z tym rozrusznikiem to bym bym wdzieczny ;)
Początkujący

Od: 12 sty 2009, 21:19

Postprzez AmigoHH » 15 sty 2009, 21:59

Witam wszystkich !
Dawno mnie tu nie bylo , pozwole sobie przytoczyc moja odpowiedz ktora juz tutaj figuruje odnosnie rozrusznika :

Stary rozrusznik w RX-8 ma moc 1,4 KW – nowy 2,0 KW ( Mazda Part : N3Z1-18-400 ) . Od kiedy jest montowany seryjnie ciezko mi powiedziec, oceniam na rocznik 2006. W niemczech prowadzi mazda bank danych wszystkich RX-8 ktore sa zarejestrowane i melduje sie u wlascicieli automatycznie jezeli jest jakas akcja wymiany czesci w tym aucie . Jedna z akcji ktora mi sie przypomniala to wymiana wezy w chlodnicach oleju. Kazdemu kto ma mozliwosc byc tym autem w niemczech polecam wizyte w mazdzie. Mozna sprawdzic porownujac numer nadwozia jaka akcje samochod nie przeszedl – dotyczy to tylko wersji europejskiej

Pozdrawiam
Początkujący

Od: 28 sie 2008, 08:59