Automat a osiągi
sorrki MILY ale sciagalem sie z autom. odchodzi od manaula niemilosiernie..... autom. to zbedney luxsus dl aludzi ktorzy maja wszystko gleboko, nie przekonasz mnie stary bo wiem o czym mmowie i co widzialem i z czym sie scigalem
takze pozdrawim jesli chcesz sie ze mna poscigowac
to zapraszam 
Raj Młodocianych Bogów.... " ... tego nie mozna poznać jak sie tym nie żyje ... "
- Od: 11 lis 2007, 01:16
- Auto: Mazda RX8.. '04 rok
_Pe-Pe_ napisał(a):sorrki MILY ale sciagalem sie z autom. odchodzi od manaula niemilosiernie..... autom. to zbedney luxsus dl aludzi ktorzy maja wszystko gleboko, nie przekonasz mnie stary bo wiem o czym mmowie i co widzialem i z czym sie scigalemtakze pozdrawim jesli chcesz sie ze mna poscigowac
to zapraszam
Automat niestety jest wolniejszy, nie twierdze inaczej. Nawet juz to pisalem w tym poscie.
Moja uwaga dotyczyla tylko powodu, dla ktorego ktos jezdzi automatem. Nie zawsze jest to wybor wygodnickich. Czasem nie bardzo jest wybor...
- Od: 28 paź 2006, 19:14
- Auto: Rx-8
Ja dorzucę swoje zdanie. Automat to nieporozumienie w RX-8.
I nie dla tego, że osiągi strasznie odbiegają od wersji manualnej, a cała kwintesencja prowadzenia tego auta polega na zabawie skrzynią biegów.
Jestem aż ciekawy jak zachowuje się automat przy takim samochodzie. A wszystkie autka z automatem mnie zupełnie nie bawią (delikatnie mówiąc). 
- Od: 10 lip 2008, 19:28
- Auto: RX-8 231KM [Lighting Yellow]
Nie chce nikogo przekonywac do automatu, bo gdybym mogl to tez bym jezdzil manualem.
Chce natomiast powiedziec ze automat w rx-8 nie jest taki zly, bo tez mozna bawic sie biegami, jakoze to tiptronic. Biegi wchodza bardzo szybko. Wiec mozna sie troche pobawic. Brakuje tylko mocy ;(
Chce natomiast powiedziec ze automat w rx-8 nie jest taki zly, bo tez mozna bawic sie biegami, jakoze to tiptronic. Biegi wchodza bardzo szybko. Wiec mozna sie troche pobawic. Brakuje tylko mocy ;(
No dokładnie jak mówi kolega _Pe-Pe_, RX-8 to RX-8 i nic tego nie zmieni.
Jak na razie ani razu nie pożałowałem, że z: Audi TT, Toyoty Celicy i RX-8 wybrałem właśnie Madzię. Mam nadzieję też, że nie zmienię zdania.
RX-8 robi furorę wyglądem, a później doprawia to jeszcze osiągami. Aha, nie kupiłbym też Nissana 350Z, ponieważ często padają porównania do niego...
O co cały ten spór ?:P
Przecież automat ma mniejszą moc (inne silniki) niż manual to 1.
2)ReX jedzie dobrze na wysokich obrotach, na automacie niemożliwe jest wkręcenie się na obroty i potem wrzucenie biegu (no... może i możliwe ale ja osobiście nie sprawadzałem jak się zachowa skrzynia jak się wrzuci D przy 5k obrotów i raczej sprawdzać nie będę
) więc nomalne jest, że automat jest wolniejszy.
3)Kierowca z reguły wie lejpiej kiedy zmienić bieg niż samochód
A jak nie wie to niech zmieni auto na Nissana Micre
Przecież automat ma mniejszą moc (inne silniki) niż manual to 1.
2)ReX jedzie dobrze na wysokich obrotach, na automacie niemożliwe jest wkręcenie się na obroty i potem wrzucenie biegu (no... może i możliwe ale ja osobiście nie sprawadzałem jak się zachowa skrzynia jak się wrzuci D przy 5k obrotów i raczej sprawdzać nie będę
3)Kierowca z reguły wie lejpiej kiedy zmienić bieg niż samochód
A jak nie wie to niech zmieni auto na Nissana Micre
no patrz...PePe
jestem kobietą i mam automat :–) RX ,2004, z USA ...gdyby ktoś miał pytania zapraszam na pw :–)
"Miły" mam nadzieję że to naprawdę nie bedzie problem sprzedać w automacie gdyby co......
teraz jest duże zaintersowanie tymi samochodzikami więc powinno pójść łatwo...oby..
a tak do wiadomosci wszystkich...a automacie super się jeździ...
wiem, wiem......manual to zawsze manual...no ale na korki jest oki
co do momentu przyspieszenia nie narzekam..a nie jestem jedną z tych kobiet co pojęcia o samochodach nie mają
jestem kobietą i mam automat :–) RX ,2004, z USA ...gdyby ktoś miał pytania zapraszam na pw :–)
"Miły" mam nadzieję że to naprawdę nie bedzie problem sprzedać w automacie gdyby co......
teraz jest duże zaintersowanie tymi samochodzikami więc powinno pójść łatwo...oby..
a tak do wiadomosci wszystkich...a automacie super się jeździ...
wiem, wiem......manual to zawsze manual...no ale na korki jest oki
co do momentu przyspieszenia nie narzekam..a nie jestem jedną z tych kobiet co pojęcia o samochodach nie mają
- Od: 15 maja 2008, 15:17
Już nie bądź taka skromna
Co do Micry to ma ją i moja kobieta, owszem 160 da rade – ba... nawet i 170 mi się udało no ale jak coś jeździ poniżej 200 to to można mieć automat
chciałem tyylko zobrazować.
A i jeszcze odnośnie tego co napisała Paula – maunal w ReXie na warszawskie korki to jest mordęga... i dla mnie i dla ReXa... 1,2,3 – czerwone... 1,2,3 – czerwone – i tak przez 40 min drogi do pracy ;/
Co do Micry to ma ją i moja kobieta, owszem 160 da rade – ba... nawet i 170 mi się udało no ale jak coś jeździ poniżej 200 to to można mieć automat
A i jeszcze odnośnie tego co napisała Paula – maunal w ReXie na warszawskie korki to jest mordęga... i dla mnie i dla ReXa... 1,2,3 – czerwone... 1,2,3 – czerwone – i tak przez 40 min drogi do pracy ;/
Rotary Inside
http://www.rxklub.pl
http://www.rxklub.pl
Ale to może jakiś osobny temacik jak już ?:) Bo zaraz tu wpadnie Pan mod i nam pogrozi za pisanie nie na temat
A co do czegoś szybszego to polecam RX-8 + turbo
Jak szukałem swojej to mi koleś chciał sprzedać taką z turbo sprężarką, miała 270 koni – ale była ciut za droga –.–
A 350Z wcale nie jest szybszy od ReXa:P
A co do czegoś szybszego to polecam RX-8 + turbo
Jak szukałem swojej to mi koleś chciał sprzedać taką z turbo sprężarką, miała 270 koni – ale była ciut za droga –.–
A 350Z wcale nie jest szybszy od ReXa:P
No dobrz to ustawke przeniesmy do inego temmatu, a tu pociagniemy temat autoamtow i osiagow...
Nie Nissan 350 z nie, chociaz tak naprawde bardzo lubie.
350 z moze nie jest szybszy od rx-8 manual, ale jest duuuzo szybszy od automatu.
Jesli chodzi o cos szybszego to turbina zle dziala z automatem. Ale mozna kupic forced intake : http://www.rx7store.net/Pettit_Racing_R ... %20rx8.htm
ktore podnosi moc do jakis 300 bhp.
Ale szczerze mowiac wolalbym fabrycznie szybsze auto, niż robić modyfikacje.
Nie Nissan 350 z nie, chociaz tak naprawde bardzo lubie.
350 z moze nie jest szybszy od rx-8 manual, ale jest duuuzo szybszy od automatu.
Jesli chodzi o cos szybszego to turbina zle dziala z automatem. Ale mozna kupic forced intake : http://www.rx7store.net/Pettit_Racing_R ... %20rx8.htm
ktore podnosi moc do jakis 300 bhp.
Ale szczerze mowiac wolalbym fabrycznie szybsze auto, niż robić modyfikacje.
Manual 231KM bierze Nissana. Ale 192KM i automat jest wolniejszy.
Ale też i nie wierzę, że automat w Rexie jest taki wolny.
Oczywistym jest, że bez problemu wystarcza na nasze polskie drogi.
A Pettit niezły, tylko ile takie coś kosztuje na wymianę?
A Pettit niezły, tylko ile takie coś kosztuje na wymianę?
Ostatnio edytowano 7 sie 2008, 14:59 przez Deniorek, łącznie edytowano 1 raz
Po primo macie swoj temat warszawski, gdzie spotykaja sie mazdy, tam sobie poczatujcie i sie poumawiajcie.
Po drugie primo OT poleci do kosza. Prosze trzymac sie tematu.
Po trzecie primo prosze o zejscie na ziemie:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=35568 – tabela 1/4 mili i czas przejazdow Jakcyka.
Po drugie primo OT poleci do kosza. Prosze trzymac sie tematu.
Po trzecie primo prosze o zejscie na ziemie:
Manual okolo 13 – 14 sekund
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=35568 – tabela 1/4 mili i czas przejazdow Jakcyka.
Less roof, more fun