Mam pytanie dotyczące skrzyń biegów mazdy. Posiadam MX5 1.8 z Torsenem i zastanawiam się jak można by zaingerować w skrzynie biegów pod kątem krótszych bądź dłuższych przełożeń. Wcześniej posiadałem Hondę i tam to było jak puzzle,do wyboru do koloru można było kombinować.
Czy z innych mazdeczek można podebrać jakieś konkretne biegi czy przełożenie główne tak aby skrzynka była nie tyle krótsza co miała mocniejszy 3 bieg? Mam wrażenie że jest trochę za slaby, mimo ze dość krótki...
Może ktoś mnie uświadomi czy moje kombinowanie ma w ogóle sens, bo może skrzynka w MX jest tak dobra ze nie ma sensu dłubać???
Z wszelkie informacje z góry dziękuję.
[NB] Zmiana przełożeń skrzyni biegów.
Strona 1 z 1
perver prosze o zapoznanie się z regulaminem działu i dostosowanie do niego tematu !
Co do przekladki to widze to kiepsko, skrzynie na bank roznia sie srednica wałków szczegolnei ze ta przenosi naped na tyl. Moze daloby rade poprzekladac bebechy od rx7 fc ale bylaby to rzezba i gra niewarta swieczki.. Skoro trojka jest krotka to znaczy, ze jest i mocna...
Uwazam, ze od zlej strony sie do tego zabierasz. Jesli auto kiepsko sie zbiera na trzecim biegu to problem jest w silniku a nie w skrzyni...
Co do przekladki to widze to kiepsko, skrzynie na bank roznia sie srednica wałków szczegolnei ze ta przenosi naped na tyl. Moze daloby rade poprzekladac bebechy od rx7 fc ale bylaby to rzezba i gra niewarta swieczki.. Skoro trojka jest krotka to znaczy, ze jest i mocna...
Uwazam, ze od zlej strony sie do tego zabierasz. Jesli auto kiepsko sie zbiera na trzecim biegu to problem jest w silniku a nie w skrzyni...
Less roof, more fun

Strona 1 z 1