Chodzi o to, że taniej wyszła wersja bez skróry i jej dorobienie?
2) nie wierz w ogloszenia typu komp pokladowy i moc >147KM . (wyjatkiem uturbione i mazdaspeed)
co do skrzyni to przylaczam sie do kolegow – tylko manual! jesli masz chec to poszukaj sportiv 6speed – ja u siebie zmienilem na 6 ale okazalo sie ze jeszcze czesciej zmieniam biegi a 6 jest krotsze niz w starej 5... (automat spraw sobie w czyms na zime – ja chcialem ale mi sie nie dalo dostac automatu)
Komputer pokładowy juz przeżyłem, w sumie Miatka to ma być samochodzik do jeżdżenia dla przyjemności, więc patrzenie na wskaźnik spalania momentowego mija się raczej z celem

Szkoda mi będzie tylko takich spraw jak przewidywalny zasięg samochodu, ogólny status, ostrzeżenia, temperatura itp. – w sumie to wszystko bajery, no a na zimę to chyba i tak Astra będzie... chociaż – na cieńkich zimówkach z ostrożną jazdą nie da rady MX-5 przez zimę?
3) nie licz na dobre naglosnienie (bose) i tak nie bedzie Ci dobrze gralo (ogolnie jest glosno w tym aucie). Jesli jestes audiofilem to szykuj na system ok 10kzl – szlaki masz przetarte
10k PLN? Na szczęście nie jestem audiofilem i wyznaję zasadę, że dobry sprzęt grający to powinien być w domu. Przecież samochód to puszka, akustyka kiepska, założę się że w tym Twoim car audio nadal masz mono, a nie stereo z prawdziwego zdarzenia (a tego się chyba nawet nie da uzyskać w samochodzie). Szkoda kasy na takie coś, szczególnie jak do dwuosobówki. Nie wiem czy w MX-5 na początku nie będę się rozkoszował samą muzyką silnika

A tak to myślę, że Bose wystarczy w zupełności – interesuje mnie tylko kwestia czy jest tam AUX (nie słucham z płyt CD ani z USB), żeby podpiąć palmtopa (player + nawi). U siebie mam obecnie radyjko z LG, standardowe głośinki Blaupunkta – dwa z przodu, dwa z tyłu, do tego na palmtopie podbicie basu i rockowe klimaty (też takich słucham) są wystarczające jak do jazdy samochodem. Akurat kwestia car audio jest dla mnie mało ważna.
Ale tutaj mam pytanie co do BOSE – mam nadzieję, że nie ma to zdejmowanego panelu i jest to raczej radio solidnie zabudowane w NB? Chodzi o to, by było jak w NC – zostawić samochód z otwartym dachem też i nikomu do głowy nie przyjdzie, żeby coś przy radiu kombinować, no a nawet jak z zamkniętym dachem to niczego nie wyciągać.
5) pamietaj, ze tem samochod bardziej zuzywa opony niz paliwo...
Jestem na to przygotowany
Co do rejestracji to będę kombinował na początku przy szybie albo w ogóle, zawsze można jakiś wałek wrzucić, no a jakby były jakieś problemy to myślę nad jakimś montażem z lewej strony, może nawet lekko wygiętej (widziałem już takie rzeczy).
Co do skrzyni biegów to też się zorientowałem w temacie i przekonałem się jednak do 6. biegowego manuala.
Dzięki za rady panowie
PS: i co myślicie o tym?
http://www.mx5polska.pl/node/13 tylko ten kolor... raczej odcienie niebieskiego mnie interesują