Mazda Xedos 6 (CA) – Opinie i Informacje
Sorka 55Litrów. pomyłka
Wiele razy ponieważ Xedosem 6 byłem w Polsce a jadąc z UK do PL trza zatankowac 2x na Europie i raz na UK i na tak samo w powrotną.
Pozdrawiam,
radar88
Wiele razy ponieważ Xedosem 6 byłem w Polsce a jadąc z UK do PL trza zatankowac 2x na Europie i raz na UK i na tak samo w powrotną.
Pozdrawiam,
radar88
Ostatnio edytowano 13 wrz 2009, 21:08 przez radar88, łącznie edytowano 1 raz
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
nie promem nie liczę bo samochód raczej nie jedzie tylko stoi. Poprawiłem się 55L.
]
-
Kamil
Hazu może mechanikiem nie jestem, starszy też nie jestem bo mam 21 lat. Ale wiem że tylko dzięki licznikowi bieżącemu wiem ile mam paliwa w zbiorniku.
Pozdrawiam,
radar88
Pozdrawiam,
radar88
]
-
Kamil
chcialbym zobaczy te 725km na jednym baku
Chyba, ze bardzo ale to bardzo postarac sie na autostradzie (non stop). Ale kolega podobno tyle w miescie robi na pelnym baku 
Ejj moment. Napisałem na stronie 35 że nie mam ochoty na dochodzenia itp.
sq2jul do Ciebie też napisałem...możemy to zakończyc....
Pozdrawiam,
radar88
sq2jul do Ciebie też napisałem...możemy to zakończyc....
Pozdrawiam,
radar88
]
-
Kamil
radar88
skoro sie pomyliłeś że napisałeś 60l a nie 55 to i saplanie masz mniejsze niż 7l/100 to wtakim razie po coLudzie diesle kupują skoro mazda produkuje tak oszczędne samochody.
skoro sie pomyliłeś że napisałeś 60l a nie 55 to i saplanie masz mniejsze niż 7l/100 to wtakim razie po coLudzie diesle kupują skoro mazda produkuje tak oszczędne samochody.
Matko bosko.... ok ja nie napisalem ze pali tylko 7. Jest tak jak wy piszecie i jest ok. może dwa razy mnie się udało taki stan osiagnac nie napisałem że zawsze tak jest i jak to się udało to nie wiem.Sorka ale nie lubię jak ktoś się uwiesza na jedną osobę. Może zaletą jest to ze nie najczęściej nie przekraczam 2tyś obrotów.
]
-
Kamil
radar88 napisał(a):Może zaletą jest to ze nie najczęściej nie przekraczam 2tyś obrotów.
to miło ze jesteś zawalidrogą bo przy tych obrotach to nie osiągasz więcej niż 50km/h nawet nas V biegu)
radar88 napisał(a):nie lubię jak ktoś się uwiesza
sie uwiesza jak ktos komus probuje kit wcisnac. Mi tez raz kiedys udalo sie osiagnac wynik zblizony do 7l (jakies niskie 8l, jezeli dobrze pamietam) ale bylo to na TRASIE (nie w miescie jak pisales) przy bardzo emeryckiej jezdzie. Czyli powoli zaczyna wychodzic na to, ze nie pali Ci 7l/100km, tylko 'moze dwa razy mnie się udało'... Mi tez na gazie ostatnio udalo sie spalic ponizej 10l (pierwszy raz!) ale nie pisze, ze moje auto pali 9l/100km w miescie.
Dobra ja sobie odpuszczam bo nie ma sensu.Ja nie napisałem wyraźnie – "moja mazda pali 7l na 100". ale ...
Pozdrawiam.
radar88
Pozdrawiam.
radar88
]
-
Kamil
Hazu co do twojej wypowiedzi osiągam 35 mil = 60km
Zmienie to 7-9 bo mi spokoju nie dacie a następnym razem zatrzymam to co wiem i co mnie się udało dla siebie.
Zmienie to 7-9 bo mi spokoju nie dacie a następnym razem zatrzymam to co wiem i co mnie się udało dla siebie.
]
-
Kamil
Wszystkich Was bym do kąta postawił za to przekomarzanie się
Chłopaki take it easy
Sam zrobiłem kiedyś 770km na jednym zbiorniku – fakt paliwo tankowane w Niemczech i prawie cała trasa autostrada.
Sam zrobiłem kiedyś 770km na jednym zbiorniku – fakt paliwo tankowane w Niemczech i prawie cała trasa autostrada.
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
w trasie jak walniesz tempomat na 110-120 to tak mniej wiecej spali 7l . W miescie mam prosty przelicznik...tankuje za 100zł przejade jakies 200km przy zamulajacej jezdzie xD Dodam,ze mam silnik do roboty bo caly plywa w oleju no i trzyma 2000rph :/ Nie wliczam klimy 
Kupilem tanio, władowałem w nią juz ze 4000zł do tego jeszcze silnik do zrobienia...i będzie jak nowa!
<br>Moja Madzia http://filippo80.fotosik.pl/albumy/678419.html

- Od: 18 sty 2008, 16:31
- Auto: Xedos 2.0 V6 CA KF
Kolego radar88, również uważam żę koloryzujesz z tymi siedmioma litrami w mieście. Średni (dobry) wynik to dycha jak byk i nawt jazda do 2krpm tu nie pomoże. Mało tego... twierdzę, że takie zamulanie kf'a wcale nie wychodzi oszczędniej niż nomalna jazda.
626 GE KL --> 626 GE FS --> Xedos 6 CA KF --> Grandeur 3.3
radost napisał(a):twierdzę, że takie zamulanie kf'a wcale nie wychodzi oszczędniej niż nomalna jazda.
dokładnie tak
nawet mocniej dociskany kręcony wyżej KF aż tak drastycznie więcej nie pali a więc po co się pozbawiać tej przyjemności i katować silnik jeżdżąc do 2000obr/min
co innego taki B6, ten jak mu pocisnąć to przebija spokojnie KF-a ale tylko w spalaniu

nie ma to jak jeździć poniżej 2tysięcy i dusić silnik 
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
Moja publikacja na temat aut, którym nie powiodło się w klasie premium i przy okazji opis Xedosa 6 => http://moto.pl/MotoPL/1,88571,7053618,N ... emium.html
Witam własnie sprzedałem mazde xedos 6 1.6 16v 94r.I zaczynam poszukiwania xed6 2.0 v6 24v r96-99 do ceny 12000 PLN.
Na co patrzeć przy zakupie aby nie trafić na mine??
Prosze o porady!!
Z góry dziękuje za odpowiedzi!!
Jeśli temat był poruszany to prosze o przeniesienie tematu, w odpowiednie miejsce..
Na co patrzeć przy zakupie aby nie trafić na mine??
Prosze o porady!!
Z góry dziękuje za odpowiedzi!!
Jeśli temat był poruszany to prosze o przeniesienie tematu, w odpowiednie miejsce..
Xedos B6 http://www.youtube.com/watch?v=LqXNk-psA3s
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Xedos KF http://www.youtube.com/watch?v=o7klHd-1HWQ
Moje autko: viewtopic.php?f=137&t=95874
Na pewno czy nie składany z 5-ciu aut najlepiej zrobić dobry przegląd. A najważniejsze to silnik czy oleju nie bierze i nie kopci na zimnym .Było tych tematów trochę poszukaj.
A w ogóle to nie moja działka itd , ale jest dział "kupuję mazdę"
A co do kłótni powyżej o spalanie to wydaje mi się że zrobiłem ze dwa razy ok 700 na baku wszedłem na rezerwę no ale dalej nie ryzykowałem. Oczywiście tylko trasa jak miasto to tylko przelotem po trasie.
A w ogóle to nie moja działka itd , ale jest dział "kupuję mazdę"
A co do kłótni powyżej o spalanie to wydaje mi się że zrobiłem ze dwa razy ok 700 na baku wszedłem na rezerwę no ale dalej nie ryzykowałem. Oczywiście tylko trasa jak miasto to tylko przelotem po trasie.
Ostatnio edytowano 7 paź 2009, 22:03 przez widlak, łącznie edytowano 1 raz
MojA KoCHanKa ZaLoTniE MruCzY JaK JĄ PrzYcisNE
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
WYPOSAŻENIE GASTRONOMII, SKLEPÓW I MAGAZYNÓW, MEBLE, CHŁODNICTWO, KLIMA, KOLEKTORY, PISAĆ NA PW
PrOjEkTy AUTO CAD wykonuję....
MoJa KoCHaNKa
- Od: 6 sty 2009, 18:55
- Auto: MaZdALeNa XEDOS 6 CA KF